App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hej!

Idag har jag varit på möte med skolkuratorn å min lilla dotters vägnar. Nu händer det saker, äntligen! Kuratorn hade varit med i klassen idag och observerat dottern, och noterat samma som jag själv noterat då jag under denna termin varit med i klassen vid två tillfällen. Nu har det kommit så långt att NP- teamet och en medicinsk undersökning ska kunna ge oss svar på om hon har någon diagnos, vilket jag själv misstänker och kuratorn sa idag då vi pratade. Känns bra att det händer saker nu och ska bli gott att få veta om det är autism som jag själv är inne på eller om dt är något annat, frågan är då bara vad...  Någon mer som har samma läge med sitt barn? Diagnos som autism osv här inne?

2013-12-17
pling75
pling75

En sak som är så härlig när hon säger/ frågar mig är; Mamma, hur länge är du klar/ hemma? Gissa vad det betyder, tog ett tag för mig att knäcka den nöten, men så underbart självklar när jag kom på vad hon menade... :) Ja, hon är lite speciell, men så underbart härlig, även att hon behöver mycket stöd i klassen osv. Med eller utan diagnos så är hon min lilla prinsessa, storasyrran hennes är alltid min  stora prinsessa. (Det jag reagerat mycket på själv är att de två till utseende är så lika varann men totalt olika i sina sätt). Stora dottern har alltid haft lätt för att lära sig saker och ta kontakt med andra barn osv, så, nu får vi hjällpa lilltjejen med dessa saker. (Jag har mitt sätt och exet sitt sätt)

2013-12-19
pling75
pling75

Hej! 

 

Tack så mycket för ditt svar :) 

Ja, jag själv anar att hon kan ha autism, har läst några böcker om det och en del saker stämmer in mycket bra på henne. Tror inte det är ADHD i alla fall, för hon kan vara mycket koncentrerad på det hon håller på med för stunden, hon far inte runt som en tornardo med andra ord, men hänger inte helt med i klassen. Vi har material från särskolan för henne, som hon jobbar med i klassen vilket fungerar bra. Nu har som sagt vår skolkurator sparkat dessa på NP- teamet i baken så bollen rullar för fullt nu, jag hade gett upp detta helt själv.

2013-12-18
pling75
pling75
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...