App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rökning och amning

Jag har inte rökt på så länge, jag tog en cigg då och då under graviditeten och har börjat göra de nu med, en cigg eller två i veckan.. Jag har saknat ciggen och suget har aldrig försvunnit.. Jag får ångest varje gång, jag har ammat efter jag har rökt någon gång, men försökt ge ersättning.. Är det någon som vet när man kan börja amma igen efter man rökt en cigg så jag vet hur länge jag ska ge ersättning innan jag kan amma igen. Och inga elaka kommentarer tack, jag vet att det är dåligt. Jag vet.

2013-12-16
batgirl
batgirl

Ja många säger det till mig, jag skulle gärna sluta men en sida av mig vill helt enkelt inte göra det. Jag hatar det vet inte själv vad jag vill

2013-12-17
batgirl
batgirl

Läs boken änligen rökfri. Har du kommit så långt är det urdumt att börja igen.

2013-12-17
burtonmamma
burtonmamma

Det där är ju en övervägning och en tolkningsfråga... Eftersom du faktiskt ammar barnet övervägande utan nikotin i kroppen, så tror jag att det är bättre att ge en flaska ersättning. Nikotin är fortfarande skadligt även i liten mängd. Man säger att rökning inte är en anledning till att inte amma, och att den skadliga effekten rökning har lindras en aning om barnet får bröstmjölk. Men, det gäller ju de som röker hela tiden, och där barnet då får en jämn tillförsel nikotin.

Från amningshjälpens hemsida:


Halveringstiden för nikotin är 97min +/- 20min. Det tar alltså runt 1,5 timma för nikotinnivåerna att HALVERAS och sedan ytterligare 1,5 tim innan den halva "dosen" halverats, så runt 5 halveringstider går åt innan mjölken kan betecknas som FRI - röker du igen innan du är fri, ökar du förstås dosen nikotin.
Amma innan du röker och försök att begränsa tillfällena - ju färre gånger om dagen, desto bättre! Nikotinhalten ökar markant i bröstmjölken efter att man just rökt.

2013-12-17
ChildofJune
ChildofJune

Okej tusen tack tjejer!! Ska Göra som så att jag ammar först tror det blir bäst så

2013-12-17
batgirl
batgirl

Jag har fått höra att antingen så ska man amma innan man röker eller så kan man röka och sen vänta ca 30 min. Men om barnet blir hungrigt inom en halvtimme så går man amma ändå för mjölken är bättre än ersättning oavsett om man rökt eller inte.

2013-12-17
Litendecember
Litendecember

Är det inte mer än 1-2 i veckan så kan du lugnt amma på. Barnet får i sig mer när de ligger i magen vid en ev. rökning än vid amningen.

2013-12-17
Kimmsa
Kimmsa

För jag*

2013-12-17
batgirl
batgirl

Jasie det visste jag verkligen inte. Intressant dock, gör jag vill ju verkligen inte min tjej ska få i sig nikotin även om det är en liten mängd, jag får sån ångest och blir ledsen men kan samtidigt inte låta bli o ta den jävla ciggen. Så jag har trott att det är bättre att ge ersättning. Och jag skäms även att ta den med barnmorskan då jag är ung (19) och är rädd att hon ska tro att jag inte bryr mig om min dotter, jag skäms

2013-12-17
batgirl
batgirl

Haha tack ändå för tipset. Ja jag får göra det och sen ge en flaska ersättning också när lillen vaknat..

2013-12-17
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...