App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Beroende av amningsnapp. Hjälp!

Hej! Min son är nu 1 vecka och två dagar. Han tar inte stort nog tag över bröstet vilket gav såriga och blödande bröstvårtor. Jag provade med en amningsnapp, som jag nu haft i fyra dagar vilket gjort att bröstvårtorna har hunnit läka. Problemet är nu att han vägrar ta tag i mitt bröst om jag provar utan nappen! Antagligen tycker han att mina bröstvårtor är för små? Och en annan sak är att han gapar ju fortfarande för litet över bröstet. Hur ska jag göra? Hjälp?!

2013-12-16
ElinorI
ElinorI

Jag fick använda amningsnappen i början men efter ett tag tyckte jag att det va omständigt och övade lite i taget och nu går det jättebra utan. Så mitt tips är att försöka lite i taget utan så kommer det nog att gå bra.

2014-03-04
ZandraE
ZandraE

Jag använder fortfarande nappen. Har försökt utan, men det har inte funkat och nu tänker jag inte försöka nåt mer utan jag kör på så här nu så länge jag ska amma :)

2014-03-04
ElinorI
ElinorI

Min son som är 3 1/2 månad har använt amningsnapp sen han var 1 vecka gammal pga såriga bröstvårtor. Har försökt då och då att amma utan men han blir bara arg och vill inte utan amningsnappen så jag fortsatte med den tills han var 2 månader att amma först med nappen tills han släckt törsten och sen ta bort den och fortsätta amma utan. När han vant sig körde jag utan och han tog bröstet men för litet tag så det gjorde väldigt ont. Tänkte att så länge han fick i sig mjölk och jag kollade hela tiden att det inte blev sår på vårtan så fortsatte jag att kämpa med att han ska ta bra tag. Det tog nästan 1 månad för lillen att få ett bra tag och rådet som jag fick var att lägga honom mellan båda brösten och vänta tills han verkligen gapar stort och söker efter bröstet själv (vilket han var dålig på).
Nu går det mycket fortare att amma och han sväljer inte lika mycket luft längre. Hoppas att det går bra snart för alla mammor som kämpar med amningen.

2014-03-04
lilleskutt2011
lilleskutt2011

Jag använde Medelas amningsnapp under de första 3-4 månaderna med min äldsta dotter, sen lyckades jag vänja av den på något vänster, har för mig att det var lite klurigt dock. Nu med barn nr två som är 3 månader använder jag återigen amningsnapp då hon totalvägrat bröstet utan... är rejält tacksam att den finns, skulle inte kunnat amma annars, har börjat försöka vänja av henne några gånger på senare tid, det har gått hyfsat, hon äter ibland utan men tömmer inte bröstet lika bra vilket har lett till några omgångar mjölkstockning. Ser inget problem att fortsätta med amningsnapp under hela amningsperioden

2014-03-03
Barn på 1 år och 8 månader

jag fick också använda amningsnapp. vissa mammor måste ha det hela amningsperioden, så känn ingen brådska och press att du måste ta bort den nu. barnet kan behöva ta mer kraft i sina tag när den ska ammas med napp annars är det inte så stor skillnad. tips jag fick var att lägga nappen i en burk så man lätt hittade den på natten när man skulle amma utan att behöva tända lampor:) om du vill prova amma utan kan du testa amma liggande i sängen, det kan vara lättare ibland!

2014-01-04
aekström
aekström

Jag har fortsatt med nappen. Funkar fortfarande inte utan. Som någon annan också skrev tycker jag med att den sitter dåligt när den blir fet av mjölken. Jag rengör med lite diskmedel och kokar varje dag. Räcker det? Har ni några tips på hur man gör om man måste amma typ på stan? Känns svårt att vara diskret när jag ska sätta fast den. Så tips mottages tacksamt! :)

2014-01-04
ElinorI
ElinorI

jag hade nappen på BB då vår dotter tog bröstet men släppte taget lika fort igen.
fick då veta att nappen försvårar för dem att ta bröstet utan då den likt en vanlig napp är hård och en bröstvårta mjuk. VI fick KÄMPA i ett dygn med alla de olika ställningar och positioner för att hon skulle ta bröstet. De funkar nu kanon bra!
Vi fick tipset på bb i Norge att trycka ihop bröstvårtan och lite av vårtgården likt när man äter "hamburgare" så att den kommer längre in i munnen på dottern. funkade kalas fint!

2014-01-04
spinningtoy 90
spinningtoy 90
Gravid i vecka 38

När bebisen gapar för att ta bröstet kan du sätta ett finger på underläppen, då öppnar dom munnen större. Jag tror inte du har för små bröstvårtor, min grapp tar tag i hela vårtgården.

2013-12-18
burtonmamma
burtonmamma

Om amningen fungerar bra med amningsnapp så är det ju jätte bra. Du kan prova om ett tag att sluta men annars tycker jag att det är ett jätte bra hjälpmedel vid amningen. Du kan be amningsmottagningen som hör till sjukhuset där du födde om hjälp. De eller Bvc kan titta på när du ammar och tipsa om hur du kan hjälpa din son att få rätt grepp.

2013-12-18
emcb
emcb

Jag har bara provat medela, den som finns på apotek att köpa, i en gul burk. Funkar jättebra :-)

2013-12-17
Mintpuss
Mintpuss

Tack för alla svar! Nu känns det mycket bättre när jag vet att andra varit i samma situation. Vilket märke har ni haft på nappen? Sett att det finns olika och tänkte om någon provat olika?

2013-12-17
ElinorI
ElinorI

Jag har använt amningsnapp från att min dotter var ett dygn, då jag trodde att jag inte skulle kunna amma, eftersom hon inte tog bröstet. Nu är hon snart 3 månader och det funkar jättebra. Använder fortfarande nappen, utan skulle det inte gå. Har försökt att finta bort den, men bröstvårtorna är för små. Ha du kvar den ett tag till och försök finta nån gång i veckan, det rådet fick jag av BVC, men funkar det inte så vänta, då är inte barnet redo än. Tycker själv inte det är så söligt.

2013-12-17
Mintpuss
Mintpuss

Tycker också du ska fortsätta med nappen! Prova ta bort den ibland och funkar de inte så fortsätt med den. Tillslut kommer han säkert att ta grepp utan! Jag ammade med napp tills min son var säkert 1,5 månad. Plötsligt en dag så tog han bara grepp :) Man får ha lite tålamod, jag tyckte också att det var sjukt jobbigt att det sölade så mycket. Kilade alltid fast en liten handduk under bröstet i bh'n så slapp de komma mjölk överallt :)

2013-12-16
BerreB
BerreB

Okej. Ordnade det sig för dig? Känner att jag får lite panik över att han inte kan ta mitt bröst eftersom att jag har hört att det inte är bra med nappen för länge. Att brösten inte skulle tömmas ordentligt och så? Tycker att det blir väldigt söligt, något tips mot det?

2013-12-16
ElinorI
ElinorI

Jag hade det problemet med, ammade sonen med amningsnapp i ca 4 veckor, sen började jag med att jag ammade först med napp och en liten stund in i amningen så fintade jag bort nappen, och till slut så hamnade jag i en situaton när jag glömt nappen och vart tvungen att amma utsn, och vips försvann nappen för oss ;)

2013-12-16
nicholerumack
nicholerumack

Fortsätt med amningsnapp tills han blir stor nog stt kunna suga tillräckligt hårt för att kuna greppa bröstvårtan, är mitt tips. Alla sa till mig att jag måste sluta med amningsnappen efter att amningen kommit igång men sonen kunde inte ta bröstet för mina bröstvårtor stack aldrig ut tillräckligt. Enda sättet att amma var med amningsnapp. Så om man får välja att amma med amningsnapp eller inte alls så är det väl bättre att behålla nappen. Han kanske klarar det utan längre fram... Lycka till

2013-12-16
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...