App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jobba eller föräldraledig?

Jag är föräldraledig med min son som är 4 månader gammal. Jag har idag fått möjlighet till att få mitt drömjobb, MEN de vill att jag börjar jobba om två månader, vilket betyder att jag får börja jobba igen när min son är 6 månader... Min sambo är väldigt positiv och är gärna föräldraledig, så att jag kan börja jobba.. Jag VILL verkligen jobba med detta och blev otroligt glad för att tjänsten är ledig. Men jag undrar, är det för tidigt?? Är det dumt att inte vara hemma längre med sin son..? Dock kommer en sån här möjlighet once in a lifetime känns det som... Kommer isf ta ut resten av mina dagar när min son är över ett år. Ååh är splittrad, någon med erfarenhet/tankar att dela med sig av? Ligger här sömnlös på grund av detta... :/

2013-12-11
1katarina1
1katarina1

Mina vänner säger att bebistiden får man aldrig igen. Men jag tror min sambo och pappan till barnet skulle älska att vara pappaledig under bebistiden! Så det blir nog så faktiskt,.. Ska bestämma mig till nästa vecka... Skönt att många tycker man ska go for it, för det är så jag känner med!!

2013-12-15
1katarina1
1katarina1

Grattis till jobbet :-) Jag har själv valt att börja jobba när båda varit ca 8månader, vilket inte har varit lätt för mig alla ggr...men barnen har och har haft det toppen med sin pappa hemma. Han i sin tur tycker att det är toppen att få vara hemma...

2013-12-15
Blomman79
Blomman79

Om du har lust att börja jobba så gör det! Jag tycker att det är alldeles utmärkt att pappan också får lite bebistid!

2013-12-14
aaannaaa
aaannaaa

Själv gick jag tillbaka och började jobba på inringning när sonen var ca 2.5 månad och nu har jag fått vikariat så kommer jobba 64% natt februari ut ev förlängning men inget säkert. Vill man jobba tycker jag inte man ska känna någon skuld för de, man är två som sätter barnet till världen o då kan man gott vara två att ta hand om de också! (om man nu har förutsättningen att pappan/mamman finns i bilden) Jag ser ju chansen att få dels lite extra pengar och sen spara på f- dagarna o ta ut tex längre semester i framtiden :) Så som jag tolkar din text så vill du ju verkligen och pappan står på din sida så tveka inte! :)

2013-12-14
Enbom
Enbom

Bra att dela lika och att inte den ena får ta hela bebistiden och den andre inte har koll alls. Forskning visar att man har ett bättre äktenskap/samboliv om man delar jämt på FL. Man håller ihop längre och mår bättre. Och pappor kan!

2013-12-11
solskensmamman
solskensmamman

När lillan var 6 mån började jag jobba och sambon va pappaledig. Eftersom han har ett säsongsjobb så var det mer ekonomiskt så.. Fungerade hur bra son helst! Sen tog jag över sommartid ;)

2013-12-11
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader

Min sambo pendlade förut nästan 20 mil om dagen fram o tillbaka till jobb. Nästan precis i början på augusti när han börjat sin pappaledighet och jag skulle hoppa på sista terminen på uska så får han ett nytt jobb, precis det han ville ha och dessutom var det bara 6 mil tur och retur om dagen. Dessutom var det 5000 MER i lön efter skatt! Han kunde inte bara tacka nej till det, ingen av oss varken ville eller kunde tycka något negativt om det. Vi har löst hösten med barnvakt när jag vart i skolan, vilket har vart 1-2 ggr i veckan och 2-3 timmar varje gång. Det har gått jätte bra! :) Jag tycker att om det känns rätt så ska du absolut ta jobbet, man får kanske inte chansen igen! Så passa på, karln din vill ju va pappaledig så jag tycker du ska köra! :)

2013-12-11
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...