App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kopparsprial?

Bokat tid hos min bm. Ska dit ang preventivmedel. Har förstått att koppar spiralen är hormonfri? För och nackdelar ?? Har ni varit nöjda som valt det? Tacksam för svar 😊

2013-12-09
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 1 månader

Jag satte in en kopparspiral efter dottern. Gör aldrig om det!! Fy va jag blödde. Jag blöder ganska lite i vanliga fall men då blödde jag så galet mycket att jag fick klippa sönder dotterns blöjor och ha som binda. Nu ska jag sätta in en hormonspiral på onsdag. Det är enligt min pappa som är gynekolog det absolut bästa preventivmedlet som finns. Minimalt med hormon, säkrare än sterilisering(!!), 99,9% säkert och hos 70% av kvinnorna som har hormonspiral så försvinner mensen helt, annars blöder man sparsamt. För mig finns inget annat alternativ :)

2013-12-09
saranelson
saranelson

Vill gärna inte ha något med hormoner i :/ xariz : oj vad sa din bm om det? :/

2013-12-09
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 1 månader

Det där mes blödningen lät ju inte kul alls.. Har annars bara 3 dagars, lär ju bli värre sen.. Visste inte stt det var gratis. Men då kan det vara värt att pröva :) har innan haft P-piller i antal år, p-ring som inte alls passade mig och sist P-plåster. Kondom är inget alternativ för oss.. :/ undrar vad det är som gör att man blöder mer av spiralen?

2013-12-09
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 1 månader

Den är hormonfri, vilket är orsaken till att jag valt att stå ut med den under rätt många år. Eftersom jag fick rätt mycket biverkningar när jag åt p-piller för längesedan (testade många olika) så vill jag inte ha något mer p-medel med hormoner.

De nackdelar jag upplevt har varit kraftigare blödningar, mer mensvärk och ibland ont i samband med ägglossning. Mellanblödningar när jag använt spiral och samtidigt ammat. Det hade samband sa min bm och det gick också till sig när jag slutade amma. Sen har spiralerna också åkt ur av sig själv för mig. Jag har aldrig behövt fara in för att få dem urtagna. Men detta har jag inte hört om någon annan som haft problem med, så det kanske är jag som är mysko skapt...

Periodvis har jagt känt mig nöjd, men ibland har jag blivit less. Det enda andra alternativ vi hittat som inte varit helt fel för oss är kondom, och det har ju också sina nackdelar.

Men testa du. En annan fördel är ju att kopparspiral är gratis, så skulle du ge upp efter några månader så har du i alla fall inte behövt betala över tusenlappen för den.

2013-12-09
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...