App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Han vägrar äta mat.

Min son är snart sju månader och allt jag får i han är fruktpuréer gröt och hans ersättning. Han hatar allt annat har köpt burkar gjort själv men han vägrar att öppna munnen efter han smakat en gång. Finns det några bra recept där ute som kanske kan få honom att äta. Eller hur gjorde ni?

2013-12-09
malinskamailn
malinskamailn

Min numera stora tjej åt såpass dåligt att hon knappt gick upp i vikt mellan sex och tolv månader. Det som fick det att vända för henne, var att vi lät henne äta med hela kroppen och halva köket... Helt på egen hand, alltså, med hur mycket kladd som helst och gott om tid innan vi till slut plockade undan och tvättade av henne och omgivningen. Men det hjälpte, då började hon äta mycket bättre. Hon åt puréer, men vägrade burkmat. Hemlagat och mixat, senare mosat var det som alls funkade. Men det tog ett tag, som sagt.

Med vår lilla tjej har vi serverat plockmat istället. Henne har vi så gott som aldrig matat, åtminstone aldrig en hel måltid. Hon gnagde själv på kokt broccoli och mitten på gurka innan hon var halvåret. Gröt kladdade hon med någon gång, men inte alls dagligen. kokta grönsaker, micrade fruktbitar, bröd och hemgjorda fiskbullar, plättar, pasta etc. Hennes portioner vid sju månaders ålder var lika stora som mina, men fem sjättedelar åkte ju i golvet. Men hon har ätit frivilligt hela tiden.

2013-12-09
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Låt det komma av sig själv - en smak kan behövas smakas på upp till tio gånger stod der i någon bok. Förstår om der känns jobbigt, men lusten till mat kommer när den kommer, det är mycket att lära sig med mat och mycket olika smaker, kör puréer till att börja med, det brukar vara lättare att få i dom. Flera vittnar om att barn hellre äter hemmalagad mat som är nedmixad än färdigköpt :p

2013-12-09
Tfarcher
Tfarcher

Då ska han få kladda vid nästa måltid. Han har aldrig ärligt något annat inte ens när vi börja. Bröd tycker han om men all protein och grönsaker klöks han av.

2013-12-09
malinskamailn
malinskamailn

Med storan fick vi ta milda smaker. Tex majs , potatis och kyckling. Sen lite ananaspure längst fram på skeden!

2013-12-09
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...