App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Järnbrist

Har jätteproblem med järntabletter denna graviditet - provat nifferexen och har ingen ork att testa annat och har svårt att få i mig mer järn via kosten pga allergier. Magen blir oacceptabel och jag tvingas få ut avföringen på det mest otänkbara sätt så det fungerar liksom verkligen inte (det var inte så här förra graviditeten) Nu undrar jag om någon mer varit så här dålig i magen av järn? Samt om dessa tecken tyder på järnbrist: det kryper i benen, mest på kvällarna. Känner mig obehaglig i kroppen och får lätt hjärtklappning främst vid snabba rörelser eller när jag lägger benen högt. Orkat inte prestera mentalt som jag brukar, brukar vara idérik och älska att arbeta med utvecklingsarbete. Orkar inte med fysiskt så mycket som jag brukar. Är i vecka 26, andra barnet. Sover väldigt bra på nätterna.

2013-12-09
Tfarcher
Tfarcher

Ta Hemofer istället! Den är dock inte lika effektiv som Niferex men mkt snällare mot magen. 1 tabl Niferex motsvarar ca 2 tabl Hemofer. Jag var tvungen att ta 8 Hemofer /dygn.

2013-12-10
Josefine S
Josefine S

Rekommenderar Hemofer, järntablett som inte alls påverkar magen på samma sätt som de andra, jag hade samma problem som dig...

2013-12-10
McLarsson
McLarsson

Jag har också järnbrist och känner mig fullständigt utmattad hela dagen, vill aldrig göra någonting och har absolut ingen ork. Känner mig lite bättre sedan jag började på niferex men inte mycket. Magen är inte okej men försöker få i mig sånt som är laxerande för magen. Fick tips om järnshotar som finns att köpa i hälsokostbutiker, man slipper tydligen magbesvären av dem.

2013-12-09
Lina Sandin
Lina Sandin

Vindruvor innehåller inte så mkt järn - men syran hjälper till att öka upptaget av järn. Så det var ett bra tips. Sen det klassiska - äta annan sur frukt tex apelsin. Eller c-vitaminrik mat som nyponsoppa till. Leverpastej och annat järnrikt helst från både växter och djur samtidigt tex ta persilja på leverpastejen.

2013-12-09
solskensmamman
solskensmamman

Någon med erfarenhet av järnspruta ? ? ? Biverkningar ? Positivt / negativt ?

2013-12-09
Tfarcher
Tfarcher

Är allergisk mot de flesta frukter men försöker äta mörka grönsaker :) broccoli, spenat och sådär :) grönsaker kan jag äta om jag kokar dem ordentligt så det är inget större problem. Ska försöka mig på en annan järntablett så får vi se :p

2013-12-09
Tfarcher
Tfarcher

Äter Niferex. Min bm sa att jag ABsolut inte skulle följa bipackssedeln utan lyssna på henne om hur många jag ska ta. Jag ska ta endast 1 tablett varannan dag för att magen ändå ska hålla igång. Äta kiwi för att underlätta magen samt inte ta tabletten tillsammans med kalcium. Ex mjölk eller tillsammans med gravid tabletter.. När jag frågade om blusaft så sa hon nej, utan tyckte de räckte med en tablett varannan dag... Sedan har jag hört att om man dricker mycket the så kan det ta bort mycket järn i kroppen.. För mig har det funkat med 1 tablett varannan dag, leverpastej på smörgås och ex. Blodpudding.. Broccoli och vindruvor innehåller även det mycket järn :)

2013-12-09
Hanfra
Hanfra
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...