App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur skulle ni göra?

Jag läser en kurs nu som är klar den 18:e december, och hade tänkt fortsätta till våren och därefter vidare. Men, nu har jag fått ett ultimatum och kommentarer som; Du kommer inte få något annat jobb än det du har, och om du fortsätter plugga kanske du får flytta...  Hur skulle ni göra om detta gällde er? (Ensamstående med två barn under 18 år som jag dessutom fått höra från samma personer som sagt sakerna ovan att jag skulle skita i mina barn då jag pluggar, vilket inte stämmer och dessa personer vet om att jag bryr mig om mina barn mer än mig själv!)

2013-12-08
pling75
pling75

Hej igen! :)

Vad gott med lite svar och uppmuntran! :) 

Det jobbigaste är att jag igår fått KRAV på mig från mina föräldrar av följande skäl att börja jobba igen och skita i att plugga: 

1 Inkomsten dvs CSN som är tajt som sjutton

2 Denna månad fick jag knappt något från CSN, har dessvärre inte kunnat betala hyran än pga detta :( De har bara sänkt för varje månad och jag har dessutom mailat CSN gällande detta och att man som ensamstående med barn måste kunna överleva då man är tjänstledig och bara har CSN som inkomst! Fick ut 3700:- denna månad, hur ska man överleva?

3 Jag skulle ta Socialt arbete på högskola till hösten tänkte jag, därav vill jag nu läsa vidare till våren så jag kanske kan komprimera lite så jag kan läsa två år på högskola istället för tre, samt ett år till diakon. Socialt arbete kan man bli socionom på bl a

4 Mina föräldrar utryckte att de hatar detta beslut, samtidigt som mamma var jätteglad i våras då jag tog detta beslut att gå denna kurs som jag läser nu, och hon själv sa; Tänk om du får lust att läsa vidare då? Det svarade jag på då att; Det är inget jag vet/ planerat nu. (Men, nu är jag där, och får bara skit för att jag vill fortstätta, med krav på att jag msået börja jobba igen för att få behålla vår fasta bostad!

2013-12-09
pling75
pling75

Har inga bra svar eller lösningar, men ofta ångrar man saker man inte gjort... Jag är övertygad om att du kommer ta rätt beslut och att det på något sätt kommer att lösa sig! Min mamma pluggade till arbetsterapeut trots 3 barn och det fungerade eftersom hon tänkte att det gällde att leva snålt under en kort period av sitt liv. Visst var det tufft men tanken på att det gällde under 3 år lättar ju lite.

2013-12-09
Sunsweet
Sunsweet

Ska inta sängläge nu, men är tacksam för fler svar i detta! God natt och jag hoppas vi skrivs här imorogn igen! :)

2013-12-09
pling75
pling75

Jo jag vet, och det är det som är det tuffaste, att mina föräldrar inte förstår grejejn i det hela. En diakon är ungefär som en psykolog, men gör mycket annat också. Är en länk mellan kyrkan och samhället, hjälper folk på olika sätt i livets olika skeenden osv. Finns en möjlighet inom kyrkan som bl a diakoner får jobba med, och det är själavård. Kontra att gå till psykolog/ kurator så är det gratis inom alla församlingar och det är oftast präst eller diakon i församlingen som har själavårdssamtal. Vill man i själavård att någon ber för en så gör man det, vill man det inte, då gör man det inte. 

Ja, du ska veta hur mycket jag hoppas på att få ett bra stipendium så jag kan spara undan pengar till detta och betala av den CSN- skuld jag har nu, skulle vara så gott! Är nu 38 och om jag kommer dithän att jag läser vidare till diakon, då är jag 42 när jag är klar, och då går det ihop med att eventuellt behöva CSN- stödet (om jag inte får stipendium)

2013-12-09
pling75
pling75

Ja, det är som sagt detta som snurrar runt i mina tankar under dagen, lite jobbigt då man vill ha all tid på barnen då de är hemma och bara kunna släppa detta då, men icke. Sedan gör det inte saken bättre att mina föräldrar helt fördömmer detta, det är så man blir riktigt ledsen inombords. (Hade jag visst att jag ville läsa till diakon så hade jag gjort det då jag var 16, men hur skulle jag veta det då?) Detta har växt fram mer och mer sedan jag började plugga, och nu hoppas jag som sagt på att få stipendium som kan täcka en sådan utbildning på 3- 4 år, så jag inte behöver ha CSN- skulder osv över mig, och ändå kan plugga och leva bra under tiden. (En av diakonerna börjar närma sig 60 nu och man vet ju aldrig hur länge de jobbar nu för tiden)

2013-12-09
pling75
pling75

Hm, någon som blev "rädd" när jag skrev vad jag vill läsa till?

2013-12-08
pling75
pling75

Missade ju skriva resten.. Efter denna kurs och om jag kan köra nästa kurs via mailkontakt så är mitt mål att läsa vidare till diakon, vilket inte mina föräldrar verkar uppskatta eller ens tro att det finns någon möjlighet till att jobba som här om 3- 4 år...

2013-12-08
pling75
pling75

Jag har försökt att förklara för dem idag, men jag vet inte om de inte vill eller inte kan förstå att jag vill läsa och kanske kunna få ett jobb på sikt. Ja, först var mamma i synnerhet som sagt mycket glad och stöttande, men nu är båda emot mig om att läsa vidare! 

Det jag läser nu är Svenska Kyrkans grundkurs och den är slut nu till jul, sedan tänkte jag hänga på en fördjupningskurs till våren, men hoppas att jag kan kompromissa med läraren om att få läsa och genomföra den på distans, så inte mitt jobb ryker på kuppen. 

Nej, de vill inte sätta mjig och mina döttrar på gatan, men det är tufft att leva på CSN och denna gång fick jag bara ut 3784:- och ska klara mig på detta :(

(Min hyra för huset är dessvärre inte betald pga detta och jag har mailat till CSN gällande detta och ska ringa dem imorgon. Har även mailat över mina utbetalningar från CSN till mamma så hon kan kolla upp dem också och kanske även hon kan ringa CSN, för detta är under all kritik och de på CSN vet om att jag är ensamstående med två barn under 18 år)

Detta är mycket tufft och tar mycket av min vakna tid, både medvetet och omedvetet, pratar och chattar med mina vänner i klassen och även via Facebook om detta och de är stöttande så det är helt annat mot vad mina föräldrar är.

2013-12-08
pling75
pling75

Till det hela hör att min mamma var jätteglad i vintras då jag berättade detta och hon själv sa t om; Tänk om du vill läsa vidare sedan då?

Inget jag kunde svara på då, men nu och då vill de hindra mig, hotar med att jag inte kommer kunna gå tillbaka till mitt jobb som jag är tjänstledig ifrån nu, och att jag aldrig kommer få jobb inom det jag hade tänkt söka till, vilket mamma i synnerhet utryckte glädje över först, eftersom det är något jag själv brinner för. 

Hyr hyuset av dem också, men har sökt stipendium inom två olika fonder och hoppas på att få så jag kan göra det ajg vill på sikt.

2013-12-08
pling75
pling75

Vill bara poängtera (om du missade att jag skrev att jag är ensamstående), så jag har ingen man alls. Tänker på det jag skrivit först varje dag och nästan hela min vakna tid att mina egna föräldrar hatar mina beslut som jag själv vill göra. Jag är trots allt 38 och får enligt mina föräldrar inte göra vad jag själv vill. De anser att de kan tvinga mig tillbaka till jobbet eller vräka mig om jag skulel vilja läsa vidare

2013-12-08
pling75
pling75
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...