App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lussebullar

Ska försöka baka lussebullar denna vecka. Läste i aftonbladet idag att kvarg inte gör bullarna saftigare. Jag har alltid bakat med kvarg men ska i år testa det dom tipsar om i artikeln, baka med rumstempererat smör och mjölk. Ska även lösa upp saffranet i en matsked vodka istället för att mortla det med socker. Sen brukar jag baka mina lussebullar som vanliga bullar med fyllning, rulla som en rulltårta och skära bitar, i stället för traditionella saffransbullar. Vi brukar även göra butterkaka, det är smarrigt. Som fyllning har jag riven mandelmassa eller smör och vaniljsocker. Hur gör ni och vad har ni för tips?

2013-12-08
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Det måste jag prova :-)

2013-12-09
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Jag gjorde egen mandelmassa enligt leilas recept sen gjorde jag vanlig saffransdegoch rullade in mandelmassan supergoda!

2013-12-08
Idussen
Idussen

Men kesella är ju bara arlas varunamn på kvarg, så det är samma sak.

Spännande att använda vaniljvarianten.

Hur menar du att du jäser degen SBIn? Kan du förklara lite närmre :-)

2013-12-08
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Ja jag brukar hälla i det mortlade saffranet i degvätskan jag med. Men nu ska jag testa utan att värma smöret och mjölken. Så jag ska testa med vodka, såg nån expert på tv som sa att det tar fram smaken ur just saffran väldigt bra.

2013-12-08
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Plumpan: kesella ÄR kvarg

2013-12-08
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

extra smör och socker i degen, tycker att bullarna blir saftiga och godare då :) bakade med en burk kesella i istället år och tycker faktiskt det gjorde bullarna saftiga också :)

2013-12-08
Sara1990
Sara1990
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...