Lussebullar
Ska försöka baka lussebullar denna vecka. Läste i aftonbladet idag att kvarg inte gör bullarna saftigare. Jag har alltid bakat med kvarg men ska i år testa det dom tipsar om i artikeln, baka med rumstempererat smör och mjölk. Ska även lösa upp saffranet i en matsked vodka istället för att mortla det med socker. Sen brukar jag baka mina lussebullar som vanliga bullar med fyllning, rulla som en rulltårta och skära bitar, i stället för traditionella saffransbullar. Vi brukar även göra butterkaka, det är smarrigt. Som fyllning har jag riven mandelmassa eller smör och vaniljsocker. Hur gör ni och vad har ni för tips?

Det måste jag prova :-)

Jag gjorde egen mandelmassa enligt leilas recept sen gjorde jag vanlig saffransdegoch rullade in mandelmassan supergoda!

Men kesella är ju bara arlas varunamn på kvarg, så det är samma sak.
Spännande att använda vaniljvarianten.
Hur menar du att du jäser degen SBIn? Kan du förklara lite närmre :-)

Ja jag brukar hälla i det mortlade saffranet i degvätskan jag med. Men nu ska jag testa utan att värma smöret och mjölken. Så jag ska testa med vodka, såg nån expert på tv som sa att det tar fram smaken ur just saffran väldigt bra.

Plumpan: kesella ÄR kvarg

extra smör och socker i degen, tycker att bullarna blir saftiga och godare då :) bakade med en burk kesella i istället år och tycker faktiskt det gjorde bullarna saftiga också :)
