App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

fråga. .. Napp på förskolan? ????

jag får fan tuppjuck på dotterna förskola. Hon har alltid napp i munnen. hon får nu för tiden fullständiga utbrotr när hon inte får ga nappen hemma. jag vill att hon har nappen när hon e riktigt trött eller ska sova. mer än så e inte nödvändigt. nu hade hon någon annans napp! var å varannan dag får vi hem fel nappar. ändå har vi namn på de flesta av våra nappar. jag sa lite fint att det kanake e bättre om hon inte har napp heöa tiden. men nej barnen skriker då å då blir det jobbigt med 30 barn. å det förståt jag men det som e konstigt är att förskolepersonalen innan den nya aldrig hade det problemet. sonens dagis hade inte heller det problemet.. barnen fick napp när de skulle sova sen lämna den själva tillbaka efteråt å det va det de fick ha den eller om någon va extremt trött på eftermiddagen eller kanske mådde dåligt osv alltså vid enstaka undantag då nappen mer eller mindre var nödvändig. Men nu e det nappar överallt. å de sa själva att barnen tar varandras nappar. Just nu går magsjuka å de vill att man har hemma barnen om någon i familjen e sjuk. Men att låta ungarna Ha varandras nappar det e ok ?!?! Nej jag måste ta upp detta nästa vecka med någon av den ordinarie personalen för detta funkar inte. Jag får väl helt enkelt aäga a hon inte får ha napp mer än på vilan. Ta med ett mjukdjur och så får de ge henne den om hon tjurar. hon blir svinsur å skriker men hon slutar när hon märker att det inte ger resultat så då får de fan lösa det. Det är ju de som skapat problemet från början dessutom! Vad har ni för nappolicy på era förskolor? ??

2013-12-06
osisen
osisen

Hade jag inte jobbat när lilltjejen var liten så hade jag mer än gärna varit hemma tills hon var 5år, men hon har trots allt behövt dagis. Det jobbiga för henne nu är att hon går långa dagar på skolan, är en av de tidigaste och en av de sista till att gå hem. (Detta för att jag nu pluggar på annan ort under veckorna och inte är hemma då, så båda mina döttrar är hos pappa och här hemma varannan helg samt loven nu). Tufft? Ja, men med hjälp av fröknarnas mailkontakter så har det gått denna termin och kommer göra till den 18:e december

2013-12-09
pling75
pling75

Verkar smart det där med nappskåp eller krok långt upp så barnen inte själva kan hämta nappen. Nu ha inte lillan börjat än på fsk (blir i Januari) så vi få se va dom ha för metod men min förhoppning e ju att dom precis som vi ska jobba för att hon enbart ha napp vid sömn eller när hon e ledsen eller trött. Minns att när syster min som e 12 år yngre gick på dagis så hade dom ett problem med att dom äldre barnen, framför allt en pojk, på hennes avdelning som ständigt gick å hämta napparna åt de mindre barnen, varför vet jag ej. Ville väl va snäll, han skulle gärna oxå klä på de andra barnen å tala om vad å hur dom skulle leka, syrran va lagom glad på han :p

2013-12-07
ica_86
ica_86

Jasså här sa tandläkaren att innan tre ska de helst ha slutat för å inte riskera tänderna... men hur aom helst vill ja inte hon ska ha nappen heöa tiden.

2013-12-07
osisen
osisen

Tänderna behöver ni inte oroa er förrän efter barnet är 4år. Min äldsta hade napp hemma rätt mkt, vid 3år började man ana lite att övertänderna började vinklas men tandläkaren sa att det inte var någon fara så länge barnet slutar m napp vid 4års ålder, vilket sonen gjorde och tänderna gick tillbaka. Inget man såg utan bara något tandläkaren märkte.

2013-12-07
emcb
emcb

Som använder napp utanför vilan... Skulle de stå ;)

2013-12-06
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Oj... Nä här är det vilan som gäller.. Fast hemma har de blivit värre med nappen.. Vårt liv har ju inte direkt varit sig likt sen sonen dog.. Så napp problemet hemma får vi ta tag i när vi orkar :) men förskolan är de inga barn.. Möjligtvis de minsta som e ledsna..

2013-12-06
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Den fsk som äldsta gick på fick barnen bara ha napp vid vilan. Om de slog sig och blev ledsna fick de ha nappen en stund. Barnen hade egen hylla i garderob med sin kudde, filt (till vilan) napp, gosedjur eller snutte. På fsk som min yngsta nu går är målet att barnen ska ha napp endast vid vilan men ofta jag ser barn med napp på morgonen eller på em men det börjar bli bättre, de jobbar på det iaf. I höstas hämtade jag sonen och då kom en fröken med en napp till mig, jag sa att han har ingen napp. Oj då han satt med napp under hela mellanmålet. Han slutade ned napp innan han var 6mån så kändes ju onödigt att börja när han var 2.5år... Han tjatade ett tag om att han ville ha napp men tillslut gick det över.

2013-12-06
emcb
emcb

På alla tre barnens förskolor har huvudregeln varit att de endast får ha napp när de sover. Sonen fick dock en period (vid ett års ålder) ha napp även ute, eftersom han annars åt kilovis med sand. Med napp i munnen blev det mycket bättre, så där var vi föräldrar och pedagogerna överens om den lösningen.

Om förskolans personal vill använda nappar som ljuddämpare på barnen, tycker jag att det låter både slappt och opedagogiskt! Hur ska då barnen exempelvis kunna utveckla sitt tal? Nej, jag skulle inte heller ha accepterat det du beskriver!

2013-12-06
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

På dagiset där hon går har de nyckelskåp den gamla personalen använde å hängde napparna på med barnena namn på varje krok. nu har de lådor men får ha napparna när de vill :O helt fucking idiotiskt. å dottern börjar ju bli aåpass stor att nappen kan påverka tänderna så ja vill verkkigen inte att hon har den mer än när hon ska sova eller vid speciella undantagstillfällen

2013-12-06
osisen
osisen

?

2013-12-06
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...