App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gåstol

Många avråder gåstol . Jag har en 6 månader bebis ! Vet ni något om detta

2013-12-06

Kan tillägga att min dotter, 10 mån, går helt perfekt så att den ska ha försenat något tror jag inte på!

2013-12-07
minstjarna
minstjarna

Vår BVC sa att sen skulle användas som en leksak och inte för att barnet skulle lära sig gå i den. Använde vår när jag lagade mat och när jag duschade typ då hon hatade liggläge. Perfekt! :)

2013-12-07
minstjarna
minstjarna

Min dotter verkligen hatade golvet.. Så gåstolen var suverän.. Istället för att sitta eller bära den lilla damen som desutom knappt sov alls på dagarna! Hon gick en vecka innan 1 års dagen.. Idag är hon 2,5 år och en stabil tjej med jätte fin motorik! Vill man så använd.. På rätt sätt :)

2013-12-06
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader

Den här diskussionen är alltid lika rolig. Gåstol kan försena att barnet börjar gå med hela 1vecka enligt sjukgymnaster. Mina båda barn har haft och båda gick när de var 9månader. Som med allt annat använd den med måtta och lyssna på barnet!

2013-12-06
emcb
emcb

Det minns jag inte. Jag valde att komma ihåg att dom gjorde det. Måste ju sortera i hjärnan ibland ;)

2013-12-06
burtonmamma
burtonmamma

Varför?

2013-12-06
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

På vår barnavårdcentral avråder dom från användning av gåstol.

2013-12-06
burtonmamma
burtonmamma

Min dotter är ganska nöjd på golvet sittandes med alla leksaker men hon vill gärna stå med min hjälp såklart därför tänkte jag på gåstol så kanske hon tycker det är jätte kul.. Det är inte för att skynda på något. Ska få låna en imorgon och testa :)

2013-12-06
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Det finns forskning som tyder på att den motoriska utvecklingen kan försenas om barnet sitter i gåstol. Personligen väljer jag att inte chansa.

Sen kan jag erkänna att jag har en negativ inställning eftersom ganska många jag känner har använt det mer som förvaring av barnen, de får sitta där hela tiden, med undantag från när de ska sitta i matstolen och äta, eller när de ska sova.

2013-12-06
ChildofJune
ChildofJune

Fast nu i mitt fall som dom flesta av er säger skynda? Det är ingen som vill skynda på utvecklingen? Varför tar ni för givet stt man vill skynda på? Blir lite sur när man skriver så. Anledningen är väl annat än att skynda på barnet

2013-12-06
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Min kille älskade sin gåstol tills han började krypa sen var den inte intressant längre! Gåstolen och hoppgungan var de enda ställen han var nöjd på, på golvet skrek han bara.

2013-12-06
AnnaA86
AnnaA86

Min kille älskade sin gåstol! Kommer lätt använda det om jag får fler!

2013-12-06
jessicamalin
jessicamalin

Jag skulle inte ha en men vi fick en begagnad. Min sex månaders älskar den har dock använt den sen han var fyra månader. Nu ska han få en lära gåvagn så tror gåstolen är bra om man börjar tidigt så de hinner använda den.

2013-12-06
malinskamailn
malinskamailn

En gåstol ska inte användas som hjälpmedel för att lära sig gå, men som leksak som används med måtta är den toppen! Många barn tycker om att få komma upp och vara mer "med". Min lille älskade sin gåstol och fick sitta där korta stunder och jag fick samtidigt händerna fria. När han började resa sig och gå längs möbler var gåstolen inte längre intressant för honom, då övade han på att ta sig fram själv istället. Så som sagt, används den med måtta och inte som hjälpmedel för att lära sig gå (då är lära-gå-vagn ett bättre alternativ) så behöver du inte oroa dig!

2013-12-06
sandrapatricia
sandrapatricia

Haha skulle posta en likadan igår oxh fråga för och nackdelar med gåstol men inlägget postades inte från appen som vanligt strupar det. Min dotter är också 6 mån plus 18 dagar hon vill gärna stå.. Man håller henne i händerna skulle kunna stå ska dagarna. Men måste ju göra annat med 😉 så funderade på en gåstol.. Vill gärna höra vad andra tycker tänker.. Får se om vi önskar en i julklapp eller köper en begagnad.

2013-12-06
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...