App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

E jag snål?

Ser mig själv som en givmild person som gärna bjuder till men då ska det ju va samma åt andra hållet. Lite ledsen nu då jag fick veta av sambon att svärmor å svägerskan hade tagit illa upp sist dom va här å uttryckligen sagt att jag e snål. Det de handlar om är vem som ska stå för maten när dom bor hos oss under sitt besök. Som sagt inget problem å bjuda på middag då å då till vänner å släktingar å ha nästan alltid en bulle eller kaka å bjuda på om nån kommer förbi på en kaffe. Men när jag å sambon får stå med hela kostnaden för dom då dom e här upp mot 4 dagar så tyck jag det iaf vore på sin plats å erbjuda sig å kanske stå för en av dagarnas middag å det va det jag hade föreslagit då dom sist va här. Men dom tycker nu att dom betalar ju bensin kostnad hit å hem å jo visst det gör dom men vi står till förfogande med husrum, sängkläder, frukost, fika å middag under dom dagar dom e här. Å dom mest förutsätter att när dom planerar en helg hit så ska vi slänga våra planer åt sidan å hålla med allt det, dom ha ju fler släktingar här men det finns inte på tapeten att fråga om det e lugnt å vi ha väl mest låtit det vara eller jag då, för dotterns skull mest, så hon ska få träffa dom. Jag e inte girig eller så å menar att vi ska räkna på kronan lika kostnaderna men vore ju trevligt som sagt om dom kunde erbjuda sig å stå för en middag iaf. Och det va det jag la fram förra gången då svägerskan som vanligt kom å frågade va vi får till middag. Sa bara trevligt att eftersom vi ordnade middag igår så kanske ni kan ordna den idag? Fick inget direkt svar å som jag minns så va det tillslut jag som letade fram nåt i frysen. Dom tog aldrig det med mig då att dom tog illa vid sig utan kom nu dagarna innan dom ska komma igen å tar det med sambon. Jag har alltid själv sen jag blev vuxen å haft egen inkomst erbjudit mig å betala min del av kostnaderna för mat då jag bott hos vänner eller släktingar, sen om vi löst det med att jag köpt å lagat nåt mål eller gett ett bidrag till dom jag e hos, spelar mindre roll. Men tydligen funkar detta inte för svärmor å svägerskan. Just nu känner jag mig inte så jätte gla över att dom kommer i helgen, framför allt inte då jag dessutom lånat svägerskan pengar å sen få höra att jag e snål. Va tycker ni, begär jag för mycket, e jag löjlig?

2013-12-05
ica_86
ica_86

Tycker inte heller du är snål.. Min släkt är rättutsprid.. När vi hälsar på varandra så handlar vi tillsammans.. Att ge mat tillen familj tilli en vecka kostar faktiskt.. Tycker det är oartigt att inte erbjuda pengar eller mat.. En hel del här verkar inte behöva tänka på pengar.. Men de finna de som behöver!! Som jag skrev tycker jag det är fruktansvärt oartigt attinteerbjudanågot när man bor hos någon annan!!

2013-12-08
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader

jag erbjuder alltid att hjälpa till eller betala för mig, men jag har efter några år faktist förstått att alla inte tänker som jag, att man ska vara givmild och hjälpsam. Men jag skulle ändå aldrig be om bidrag eller hjälp om jag får besök, vare sig det handlar om en dag eller en vecka.

2013-12-06
malinhb
malinhb

I vår familj bjuder värdarna på maten då besöket betalat resan dit. Det handlar om att dela på kostnaden för att kunna träffas.

2013-12-06
burtonmamma
burtonmamma

Inte snålt alls men eftersom ni är nära släkt kan de faktiskt hjälpa till med maten då om ni bjuder! Tycker det är hemskt elakt av dem att bete sig sådär. Mina vänner och släktingar hjälper nästan alltid till med maten och/eller ger (inte alltid) en peng för maten. och jag är allt annat än snål. Har alltid över folk på besök ca 2-3 ggr i veckan där det är mat/fika som gäller.

2013-12-06
Azuki
Azuki
Bebis på 11 månader

Hehe, jo men då skulle svägerskan gnälla om hur äckligt det är, jo hon 30 åriga kvinna låter som en 10 åring kring maten. Det är äckligt å det är äckligt, så lagom kul å laga nåt. Som sagt det är inte pengarna i sig utan just att dom kan väl erbjuda sig å hjälpa till men det gör dom inte, vi sköter allt jag å sambon å ber man nån gång snäll så suras det, främst från svägerskan.

2013-12-06
ica_86
ica_86

Jag skulle aldrig be mina gäster om att bidra till mat. Men alla har olika syn på detta och det ska man som gäst respektera. Jag tycker det är viktigt att man tar "seden dit man kommer" när man är gäst. Hade jag varit gäst och familjen som jag kommer till hade sagt som dig så hade jag inte sett det som ett problem. Det är ju faktiskt gästerna som kommer in i Ditt hem. Sen tycker jag att det hör till god ton att man som gäst hjälper till med hushållet, man hjälper till med tex matlagningen eller diskar eller annat och att man plockar bort efter sig och när man ska hem så tar man undan sängkläder och liknande innan man åker.

Det är faktiskt gästerna som väljer att komma till din familj och till ert hem och då får dom faktiskt respektera era regler och önskningar.

2013-12-06
the_jennifer
the_jennifer

Då vi bor 16 mil ifrån dom så e vi inte dit så ofta, dom samkör sitt besök här med å träffa resten av släkten (svärmors 3 systrar bl a) å just det att dom förutsätter att dom ska bo här som e lite snett. Handlar inte så mycket om pengarna för mig som att dom kommer hit å tar för givet att dom ska få allt servat liksom, där av att jag föreslog att dom kunde stå för ett mål på 4 dagar. Hade kanske varit annat om man bor närmare å vi e lika mycket där. Sen det att leka gratis hotell ligger inte för mig, e jag hos nån längre än över några timmar erbjuder jag mig å betala eller på annat sätt hjälpa till.

2013-12-06
ica_86
ica_86

Skulle inte komma på tanken själv -att be om bidrag till mat. Vi är ju hos dem ibland och blir då bjudna. Vi gör hellre billigare mat tex ärtsoppa än att be om bidrag till mat. Men det ska ju vara på lika villkor! Känner du att det blir snett får ni väl hälsa på dem och leks 'vi-bor-på-gratis-lyxhotell'!

2013-12-06
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...