App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp!

Jag har två flickor som är 5 månader gamla. Hur ska jag vänja mina flickor vid ett annat sätt att somna på natten? Just nu sover dom bara om jag bär på dom i famnen, går runt och nynnar eller sjunger. Det tar allt från 10 - 45 min innan dom somnar och jag kan lägga ner dom i sängen. Förts den ena flickan och sen den andra. Och dom vägrar somna med någon annan, inte pappa heller. Så det börjar blir tufft för mig med axlar och rygg. Dessutom går hela kvällen åt att natta. Förutom detta så sover dom hela natten och det är helt underbart. Hur ska jag kunna vänja dom vid att sova själva i sin säng tillexempel? Vi släcker belysning och tv en stund innan läggdags och försöker inte tvinga dom att somna, utan vi ser på flickorna när det är dags. Igår provade vi att låta dom somna i sin säng, dom var jätte trötta. Först massa gnäll och vi gav nappen och provade att nynna lite och provade att låta dom vara själva. Efter en stund övergick gnällandet i gråt och skrik och då gav vi upp efter några minuter och jag nattade på det vanliga sättet. Eftersom dom var trötta så somnade dom på knappt 5 minuter. Dock känns det i min rygg och axlar, och dom lär bara bli tyngre.   Tack tack för hjälp!

2013-12-03
Susan C
Susan C

På dagen har vi provat och många gånger fungerar det bra att lägga dom i sängen med napp och dom somnar själva. Ibland lite gnälligt och då ger vi nappen igen och till slut somnar dom. Men på kvällen inför natten fungerar det inte alls :-( Det hade varit det bästa för oss om det gick på natten också. Ska prova några av era tips och kom gärna med fler!

2013-12-04
Susan C
Susan C

Jag klarar inte av att höra dom skrika, vissa tycket att man ska låta barnen skrika till sömns enligt vissa metoder, jag tycker det är sjukt. Det är synd att vi har vant dem vid detta, i början hade dom kolik och vi gick runt med dom och nynnade nästan hela natten, så då blev dom väl vana vid det.

2013-12-04
Susan C
Susan C

Välj en rutin ni tycker känns passande och kör på den, det tar 3-4 veckor för en ny rutin att fastna, så förvänta er att det kommer att ta tid och bli livat under tiden. Väldigt viktigt att ni är konsekventa, annars lär ni barnen att de får sin vilja igenom bara de skriker.

Dock kan det vara svårt att få till en bra rutin när de är så små.

2013-12-03
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...