App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Messmör

Hej, har en fråga. Hur lång tid tar det innan messmör sätter fart på magen? Och snälla kom inte med en massa j*vla påhopp om att man inte ska ge messmör. Jag vet att endel inte rekommenderas det och att endel faktiskt blir rekommenderade det. Nu är det så att vi nästan har provat allt till min lilla 6 veckors, först var det laktulos.. Rena helvetet kan jag ta och berätta, han slutade både fisa och bajsa och började knipa för att han hade så ont, hans mage var stenhård, bubblade och mullrade jättehögt, han skrek tills han grät och svettades men var ändå lös i magen då vi fick hjälpa honom med temp varje dag. Olja fungerade inte heller, nu håller han på att bli hård i magen igen och jag är livrädd för att han ska bli förstoppad igen. Då kommer han minnas att det gör ont och troligen börja knipa igen. Kan tillägga att han nästan haft kolik, det tack vare laktulosen som gav honom så mycket extra gaser. Minifom kör vi med också, men jag har inte märkt någon skillnad utav det. Så återigen till min fråga, hur lång tid tar det innan messmör sätter fart på magen? Messmör har använts i så många år på så många barn och när man får höra både det ena och andra så undrar man ju vad som faktiskt stämmer och inte .. Men någon där ute måste ju använda sig utav messmör också! Tacksam för svar !:)

2013-12-01
Vivalajuliaa
Vivalajuliaa

Flera av mina vänner har gett laktulos till deras barn när dom var små och dom har problem med sin mage idag. Bvc avrådde mig att prova då det finns risk att dom får problem längre fram i livet! Skönt att det funkar med olja :)

2013-12-27
jessicamalin
jessicamalin

Ursäkta för att jag inte svarat, men jag tackar för era svar :) jag fick nog och ringde bvc och sa som jag trodde ; att laktulosen gjorde allt värre. Och sa även att jag tänkte testa olja istället, så nu kör vi en matsked morgon och kväll. Och vi har även testat med att ta bort en matsked men det går ej då han blir hård direkt. Men en på morgon och kväll funkar skitbra!:D

2013-12-26
Vivalajuliaa
Vivalajuliaa

Inte 1-2 msk olja väl? 1 msk = 15 ml. Så 2 msk blir ju 30 ml. Det är ju tokmycket i nappflaskan. Vi tog 1-2 kryddmått. (Iallafall max 1 tsk)

2013-12-10
solskensmamman
solskensmamman

Jag gav messmör och det tog ungefär två dagar för henne! Jag tyckte det fungerade bra😊

2013-12-02
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...