App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Amning

Hej alla där ute! Min son är 4 veckor. Ammar min son och har ont fått sår eller så på bröstvårtorna men dom är fruktansvärt ömma efter allt ammande. På sjukhuset så sa de att han fick fint tag. Är de bara jag eller får ni andra också ömma bröstvårtor trots rätt sugtag? :)

2013-11-28
Nrj88
Nrj88

Tack för alla svar. Purelan har jag 3 tuber hemma av! Den åker på även nattetid om jag vaknar innan lillskrutt vaknar ! Förebyggande syfte! :)

2013-11-29
Nrj88
Nrj88

.. Så jag fick tipset av bm att smörja vårtgårdarna med vanlig matolja istället för bröstmjölk. Då oljan ligger kvar längre. Efter många försök till att massera ut överflödet så började spänningen släppa mer och mer. Och några riktiga sår lyckades vi undkomma. Nu är hon 3 månader och ett riktgt matvrak :) Hoppas hon vill ammas många månader till då det är så himla mysigt! :)

2013-11-29
mockalela
mockalela
Barn på 2 år och 8 månader

Min dotter började sitt lilla liv med att ha ett sugbehov utan dess like! Nyfödda brukar ju va trött, säga det.. Jo visst, hon satt fast vid bröstet de två första dygnen. Tredje natten fik jag nog, jag som lovade mig själv att inte ge henne nappen fören hon lärt sig suga som jag vill.. Men som sagt, jag fick nog och vi båda fick sova 4 timmar! Men efter den intensiva starten så kom ju även smällen.. Brösten va precis överfull och jag trodde de skulle explodera när som helst! Jag hade börjat blivit öm och hade antydan till sår,

2013-11-29
mockalela
mockalela
Barn på 2 år och 8 månader

Purelansalvan kan jag varmt rekommendera!! Hade sårigt och väldigt besvärligt de fem första veckorna trots bra sugtag av sonen enligt BVC. Fick tyvärr infektion i såren så fick antibiotika (fick amma under medicinering enligt FASS) så nu är sonen snart ett halvår och amningen fungerar suveränt! Känns så skönt! Hade också amningsnapp i början, lindrade en del. Men som sagt purelan va toppen!

2013-11-28
annaoj
annaoj

Var på Apoteket och köpte amningsnapp ikväll! Aaah känslan att slippa den värsta smärtan ! :D

2013-11-28
Nrj88
Nrj88

Purelan är en bra salva som finns på apoteket och den behöver inte tvättas bort innan amning. Dyr, men väl värd priset.

2013-11-28
ChildofJune
ChildofJune

Hej. Tar din son napp? När d är så små har de flesta bebisar ett stort sugbehov. De kan suga på tutten hur länge dom helst. Jag brukade vädra brösten o pressa ut mjölk. De funkade bäst. Efter ngr veckor la sig såren o nu känns d inget😃 om du fortsätter ha problem så kan du testa ha amningsnapp

2013-11-28
Josefine S
Josefine S

Jag hade med lite sår, det gör ju fruktansvärt ont :S. Men finns som gummitutor man kan köpa på mataffären att sätta på, själv tyckte jag det var krångligt då jag inte fick nån kläm på det, men kan ju vara värt ett försök å se om det lindrar lite. Annars säger dom ju att bröstmjölk är bra att smörja bröstvårtorna med, smidigt att lägga på ofta eftersom att man alltid har det med sig :). Lycka till!

2013-11-28
stumpan85
stumpan85

Tack. Känns skönt att veta att man Inte är ensam! Min älskade unge vill gärna snutta i 1 timme om han får men BVC har satt en gräns på 15 min varje bröst för att få vila och eftersom han har tydligen riktigt riktigt hårt och bra suggrepp! Mindre bra för mina bröst haha!

2013-11-28
Nrj88
Nrj88

Tror dom flesta får det.. Jag fick det iaf! Hade grymt ont men köp kräm på Apoteket och smörj hela tiden. Det ända som funkade för mig.. :) vädra tuttarna så ofta det går med.

2013-11-28
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...