App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tycker ni det var ok??

Min mamma är dricker väldigt mycket vin på kvällarna och blir ganska ofta full. När vår son föddes drog jag en gräns och sa att det är alkoholförbud kring mitt barn och hon fick inte träffa honom om hon druckit, inte ens vin till maten. Vi ska även ha en alkoholfri jul på grund av detta. Min mamma förstår och har respekterat detta. Nu ringde min svärmor till mig och frågade om hon fick servera vin på en släktmiddag som min mamma ska vara med på. Jag blev väldigt paff, för jag förstod att min sambo har berättat för sin mamma om det här. Jag kände väl att detta var väldigt privat och jag vill liksom inte att alla ska veta att min mamma har problem med alkoholen, jag skäms för det. Blev väldigt sur på min sambo för han har gått och berättat att min mamma har problem till sina föräldrar. Tyckte inte det var okej... Han vet att jag mått väldigt dåligt för hennes beteende och hennes alkoholvanor är liksom inte offentliga. Utan hon dricker ju bakom stängda dörrar.... Så tyckte det var sjukt dålig stil av min sambo. Vad tycker ni, var det okej att han berättade utan att fråga mig innan? Var gärna ärliga!

2013-11-26
1katarina1
1katarina1

Jag har nyligen satt alkoholförbud för min familj, då min son inte vistas i andra miljöer där folk dricker alkohol, så har inte behövt ta upp det med andra än med min familj. Men om vi skulle vara på middag med mina svärföräldrar och min sambos släkt så skulle vi reagera likadant om de drack alkohol. Men det har dom inte gjort när vi varit på middag där för det är ofta barn med då. Just nu tänker jag att jag kommer vara ärlig med hennes problem, för som ni säger, jag hjälper ju egentligen bara henne genom att dölja det för andra. Då kommer hon ju undan med det, om jag liksom skyddar henne... Tack för att många delat sina tankar och erfarenheter, känner att jag fick lite ljus i situationen och att jag ser det lite annorlunda nu. Men för att förtydliga; alkohol är inte välkommet i närvaron av mitt barn, oavsett vem som dricker alkoholen. Det är jag och min sambo överens om. Nu handlade det om att mina svärföräldrar ska flytta utomlands och därför ska ha en avskedsmiddag då min svärmor frågade om hon fick bjuda på ett glas vin till maten eller inte. Jag sa ja till henne, men har bestämt mig för att prata med henne igen om detta och förklara att det kanske inte är en bra idé, då min mamma har svårt att hantera alkoholen. Tack för tipset om al anon, ska titta närmre på detta!

2013-11-28
1katarina1
1katarina1

Du har ställt kravet att din mamma inte ska dricka i närheten av ditt barn, men det är okej att andra vuxna gör det?

Eller ska inte ni vara med?

2013-11-28
Yrwen
Yrwen

Ja, det är jättesvårt!!
Genom åren så har ju de viktigaste personerna fått veta om min mammas alkoholproblem, det har underlättat för alla jul och nyårs fester, jämna födelsedagar, studenter etc.
Även min mamma tycker att det är skönt numer, att kunna gå på alla dessa fester med alkohol, då hon slipper hitta på ursäkter varför hon inte dricker, ingen pressar henne längre att " ta ett glas vin! Nu är det ju fest!!" utan hon känner att det är lättare att låta bli att dricka så att alla andra inte ska se snett eller bli oroliga för att hon ska bli stupfull och kräla på golvet om nån timme, sitta och "älska alla" eller lipa i timmar...
Mamma vet att de blir mer oroliga om hon dricker än om hon inte gör det. Och ingen tjatar på henne att stanna lite till, utan säger bara ' trevligt att ses!' när hon vill gå.
Och skulle hon falla dit, det händer!!, så är alla beredda och lite smidigt avslutar festen innan det går för långt.
Mycket lättare nu när alla vet om det, för både mamma, oss barn, och alla andra gäster.

2013-11-27
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Ni gav mig lite perspektiv på salen, tycker ni har ganska rätt i det ni säger, det sista jag vill göra egentligen är ju att dölja sjukdomen... Och det blir ju fel om alkoholförbud bara gäller för vissa och inte alla. Jag kanske ska prata med min svärmor igen då? Och berätta läget lite mer. För igår när hon frågade så sa jag att det var ok att servera alkohol hereeguud inga problem. Vilket jag ångrar nu att jag sa. Känner att det e så svårt det här!

2013-11-27
1katarina1
1katarina1

ja tycker inte din aambo gjorde fel. självklart är det jobbigt å pinasamt för dej och kanske din mamma men vill du att hon själv ska inse va hon håller på med så ska du inte hjälpa henne å dölja det. jag tycker dessutom att det din svärmor gjorde var väldigt snällt å genomtänkt! tänk om hon skitit blint i din mamma serverat vin å din mamma kanske gör bort sej totalt?!
nej man ska inte hymla med alkoholproblem. det är heller inget att skämmas för .

2013-11-27
osisen
osisen

Ja, jag tycker också att det var ok av din sambo att berätta det... Eftersom det är ett problem.
Omtänksamt av svärmor att fråga om vinet vid middagen!
Oavsett om det är privat för dig och din mor, så är faktiskt din sambo och hans familj också din familj nu.
Min mamma är också alkoholist bakom stängda dörrar, men jag skäms inte! Det är en sjukdom, och den har inget med mig att göra...
Du hjälper din mor att fortsätta med sitt beroende om du hjälper henne att dölja det!
Han kunde ha frågat dig först, men då hade du förbjudit honom från att berätta ändå, så varför fråga...
Din sambo gjorde rätt.

2013-11-27
zmiley
zmiley
Bebis på 10 månader

Ja jag tycker det var rätt av din sambo, dina svärföräldrar är ju numera en del av din familj. Har själv föräldrar som dricker för mycket och jag tycker det är självklart att det är något man talar om inom familjen.

2013-11-27
Jvsm
Jvsm

Jag tkr inte att d va riktigt ok att han berättade utan att kolla med dig först. Men han kanske bara ville att de skulle veta pga just såna här tillfällen då det serveras alkohol. Däremot tycker jag att det var väldigt omtänksam av din svärmor att ringa o kolla med dig då du kan svara på frågan. Själv tycker jag (som i en annan tråd skrivits) att på fester eller middagar, högtoder där barn finns med, ska man inte blanda in alkohol. Har du pratat med din sambo om detta o sagt till honom att han alltid måste kolla m dig inban han berättar privata saker för någon annan o sagt till din svärmor stt inte sprida detta vidare då det är en känslig familjeangelägenhet?... Förstår att du blev arg. Men jag kan tänka mig att det enbart var av omtanke som han berättade det för sina föräldrar. Prata ut o fråga hur han tänkte. :)

2013-11-26
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...