App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

5 minuters regeln

Idag börjar vi med den så kallad 5-minuters regeln! Jag hoppas att det kommer att gå bra! Min dotter är snart 4 månader. Kände att det är dags att börja i tid! Hon har somnat i sin egna säng i två veckor nu, men tillsammans med oss i samma rum. Så jag kände att vi kunde börja nu när det är hel och man kan få hjälp av sambon! Är det någon som har gjort denna metoden och lyckats?

2013-11-22
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader

Var kan man läsa om skillnaden? Jag hittar bara info om 5mm

2013-11-23
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Omg. Varför döpa dem så lika.

Ingen kan ju bli förvånad över att de blandas ihop.

2013-11-23
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Sen är det en stor skillnad mellan fem-min-metod och fem-min-regeln!!! Där tror jag alla har missförstått mig!! Fem-min-metoden går ut på att låta barnet skrika/ligga själv tills den somnar. Fem-min-regeln går ut på att man tittar till barnet va femte minut så att den har det bra! Föräldrarna kan vara i samma rum, men man ska visa sitt ansikte va femte minut ändå! Så barnet känner sig tryggt å vet att mamma å pappa finns/kommer när jag ropar! Jag tycker inte att man ska använda metoden utan man ska använda sig av regeln! Det är en väldigt stor skillnad mellan dom!!

2013-11-23
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader

Hanfra, jag vill bara påpeka att 5-minuters-metoden och alla liknande metoder är psykologiskt skadliga för barn enligt rådande forskning, så det handlar inte om att andra tror sig veta bäst (även om varenda cell i kroppen borde reagera med avsmak hos föräldrar som bara testar metoden en enda gång).

Men nu var det ju, som Cecilia redan klargjort, bara ett missförstånd då det inte syftades på samma sak.

2013-11-23
ChildofJune
ChildofJune

Cecilia330 gör de du känner passa er bäst i denna situation. Alltid är de några som ska peka på hur dålig förälder någon är för att de gör på ett annat sätt än dem. Känner du att detta funkar så kör du på den. Har också sagt här hemma att vänja barnet somna inför natten i soffan vill inte jag göra. Utan jag vill ha det mysigt i soffan en stund och sedan går vi och lägger oss. Vet ju själv hur det är, att somna i soffan och sedan vakna för att lägga sig, hur svårt de kan vara. Allt barn är olika. ALLA föräldrar är olika. Låt oss vara olika!

2013-11-23
Hanfra
Hanfra
Bebis på 13 månader

Jag har bara hört att fem-min-metoden går ut på att titta till dom va femte minut! Inte så att dom gråter sig till söms! Men att dom somnat i sin säng å inte någon annanstans! Så jag tittade till henne va femte minut i en timme å hon sov från första minute❤️😴 som sagt så skulle jag aldrig någonsin låta henne skrika på det sätter, det skulle inte mitt hjärta klara av!! Tycker bara det är elakt att väcka henne när hon har somnat på soffan för natten, då är det bättre att hon somnar i sin säng!!

2013-11-23
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader

Jag tror att ni har missförstått mig lite!! Jag skulle aldrig någonsin låta min dotter gråta sig till söms!! Utan jag använde principen på nattnings rutinen! Jag älskar min dotter över allt annat på denna jorden!! Å jag är inte elak! Jag ville bara att hon skulle somna i sin egna säng, när vi inte är i rummet! Hade hon gnällt så hade hon fått somna i min famn!! Men nu somnade hon med flaska i munnen när jag låg bredvid!! Hon somnar varje kväll i soffan, så istället så tänkte jag att hon kunde somna i sängen å slippa bli väckt när vi flyttar över henne!! Jag är för faan inte elak! Skulle aldrig komma på kartan att låta henne gråta sig till söms!! Hon är ju min prinsessa❤️

2013-11-22
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader

Håller med Samemamma!

2013-11-22
Bouzidi
Bouzidi

Hemsk metod. Behöva skrika sig tills sömns. Ger ju barnet fel signaler, mindre trygghet och tillit till sina föräldrar, barn skriker och behöver närhet och trygghet lång tid. 4 månader är ju ingen ålder och jag tycker att man får stå ut med klängiga nätter och bärandes och vyssandes, man har trots allt bara sina barn och har en chans att ge dem den start i livet dem behöver, fylld av kärlek, närhet, trygghet och tillit. Denna merod tar bort det vad gäller sovrutiner, TYCKER JAG får jag väl tillägga.

2013-11-22
Bouzidi
Bouzidi

Vad är det för regel då? Nån som kan förklara?

2013-11-22
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Nej...

2013-11-22
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...