App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

vinterkläder i babyskydd/bilbarnsto​l!!

Fick hem vi föräldrar nyss.. Läste om en artikel om detta tänkte dela med mig såg diskussion angående detta förut. Står att många glömmer att det är direkt farligt att ha tjocka kläder under bältet för bältet ska sitta tight mot kroppen.. Det skapar mellanrum och gör att bältet ej skyddar lika bra.    "Vill det dig riktigt illa vid en krock kan den tjocka vinteroverallen,tjocka vinter jackan eller tjocka filten som omger barnet i bilstolen göra att bältet grepp och barnet lossnar oxh barnet kastats ut stolen! Så klä av dem!" Finns ett sätt att testa om bältet sitter bra med kläder på.  Steg 1 sätt på babyn vinterkläderna och sätt bebisen i stolen.  Steg 2 justera bältet så det sitter bra.  Steg 3 lyft barnet ur stolen utan att lossa på bältet, och frigör barnet från vinterkläder.  Steg 4 sätt tillbaka barnet i stolen igen utan att skärpa till bältet. OM Du får plats med mer än 2 fingrar under skyddet för barnets skulderblad, är plagget för tjock och inte säkert att ha på sig för barnet.

2013-11-21
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 10 månader

Man får klä av och på barnet när det ska in och ut ur bilen.

Är själv krockskadad och det är inget jag önskar min värsta fiende. Allra minst mitt barn.

En tjock vinterjacka ökar också avståndet mellan kroppen och bältet, vilket därmed ökar pisksnärten.

2013-11-24
burtonmamma
burtonmamma

Den overallen min son har är tunnare än hans jacka. Det är en fleeceoverall från Lindex. Så för oss funkar det bra :)

2013-11-23
Adde86
Adde86

Boken 76: han har inte babyskydd längre. Vi bytte till bilstol #2 för ca två månader sedan då babyskyddet var alldeles för trångt för honom o han blev för tung att bära runt på i den (jag kommer INTE ha brios nästa gång då vara stolen väger nästan 4 kg) så nu har vi en stol som ibte kan tas ut ur bilen. Därför hjälper inte filt när han ändå måste ut ur stolen.

2013-11-23
Adde86
Adde86

Jag plockade bort den dynan när sonen var 10 veckor. Det blev aaaaalldeles för trångt k babyskyddet med den (hade oxo en brio). Vad gäller ytterkläder i bilstolen så är det inte alltid lätt att vara utan. Ska vi till affären o handla o går in o ut ur bilen flera ggr så måate han ha på sog ordentliga kläder annars fryser han ju när vi ska ut ur bilen. För inte står jag där i en trång parkeringsficka o drar på honom ytterkläderläder a. Åker vi däremot långt så är det en stickad tröja eller kofta, filt o tunn mössa som gäller.

2013-11-22
Adde86
Adde86

Mizzstoltz: han är knappt 12 veckor så han får nog behålla stolen till våren minst ;) Men han ganska stabil i nacken, nån enstaka gång ibland han nickar till lite lätt så kanske dags att lägga undan kilen då :)

2013-11-22
Enbom
Enbom

Enblom. Hur gammal är pojken? Kanske dax att byta från babyskydd till bilbarnstol

2013-11-22
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Litet sidospår; i vårt baby skydd finns som en "dyna" i ryggen med en stoppad kant runt, nån som har koll på hur länge den ska användas eller om det är lite 'sunt förnuft'? Grabben har aldirg på sig några ytterkläder men brukar ta på kofta nu när det blivit kallt och det ser lite trångt ut med den där dynan..

2013-11-21
Enbom
Enbom

Jag gör med så när vi åker bil. Dels för hon svettas alltid när hon sitter i babyskyddet och för att hon nästan alltid somnar i bilen. :) hade ingen aning om detta fören jag läste i tidningen att det var farligt.

2013-11-21
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...