App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

TIPS TACK

Jag ska förhoppningsvis få min egna första bostad och har ingenting. Möbler o sånt blir ju blocket så klart men någon som kan tipsa om vart man kan köpa billiga köksgrejer, typ allt frånskedar koppar tallrikar o så vidare!

2013-11-21
caan
caan

Både jysk och Ikea har bra och fina saker till bra priser men jag tyckte det va lite roligt att priserna på loppis va om inte lika tom dyrare än Ikea

2013-11-27
caan
caan

Jag tycker blocket och tradera är jättebra men jag tycker att många övervärderar sina begagnade möbler på blocket. Jag skulle nog föredra loppis såsom Erikshjälpen, röda korset och frälsis. Då vet man också att pengarna gårctill välgörenhet. Köksgrejer är IKEA super...

2013-11-26
Tummetott
Tummetott

jag tycker ikea är bra och billiga på köksgrejer om man inte vill handla begagnat. dom har även haft startpaket med lite slevar, bunkar och kastruller m.m

2013-11-26
aekström
aekström

Jag va på loppis idag o det e lite rolig att matbord med 4 stolar kostar lika mycket på loppis som på jysk

2013-11-25
caan
caan

Rusta och överskottsbolaget har oxå ganska billiga grejer. Myrorna , mat o sånt skulle jag rekommendera Willys, Lidl.

2013-11-24
mermeryesim
mermeryesim

Man kan ju faktiskt välja vilket elbolag men vill oavsett vilket som äger nätet.

2013-11-24
burtonmamma
burtonmamma

Det betyder att du själv måste teckna elavtal. Ring till elbolaget som har elnätet, om du inte vet vilket det är så fråga hyresvärden, och meddela dom om vilket datum du flyttar in. Om du inte vill ha det elbolaget så kan du byta till ett annat för själva elkostnaden men nätet kommer fortfarande vara samma så då får du två olika fakturor istället. Vad gäller kontakta kommunen förstår jag inte, tycker att elbolaget borde kunna svara på när senaste mätningen gjordes samt se till att de utgår från ditt inflyttningsdatum. Men dubbelkolla med hyresvärden vad dom menar med det och fråga elbolaget när du pratar med dom.

2013-11-24
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Ja! Det ska jag bli ju! Men en till sak!? Hur funkar detta med elbolag o sånt? På mitt hyresavtal står det kontakta elverket och teckna nytt abonnemang för elen kan annars stängas av och att jag skulle kontakta kommunen för att kolla att mätaren läst av från andra hyresgästen. Kan inte någon förklara det för mig för jag fattar inte riktigt:-(.

2013-11-23
caan
caan

Second hand! Hade allt porslin från stadsmissionen när jag var liten. Inget fel på dem! Koka det om det känns ofräscht.

2013-11-22
hamuchi
hamuchi

Tack Jonna ! Skrev ner dem sakerna så jag inte glömmer:-) jo Catpuss jag bodde utomlands under två år tills jag på grund av en jobbig graviditet blev tvungen att komma hem för vård. Tur va det att jag kom för jahvegaj min jilka prins tidigt och där jag bodde innan har ingen speciell vård för prematurer.jag bodde hos mina föräldrar innan Lilleman kom och bor fortfarande hos dem nu i 3 månder jag min man o bebisen.

2013-11-22
caan
caan

Givetvis har inte alla detta, men många har något extra. Vi har tex 2 st konservöppnare! Varför? Vet ej... Kolla även loppisar. Mkt går att diska eller tvätta.

2013-11-22
solskensmamman
solskensmamman

Fråga vänner och familj. 'Alla' har dubbelt av något eller ett förråd fullproppat med grejor. Be att få låna -har du tur så får du grejorna!

2013-11-22
solskensmamman
solskensmamman

Tänk på att det finns ganska många saker som man inte tänker på att man kanske behöver/vill ha som t.ex. osthyvel, vitlökspress, måttsatts o.s.v. Allt behöver du kanske inte direkt utan kan ta lite allt eftersom när du känner behov. Ett annat tips är att fylla upp med basvaror i skafferiet som du använder mycket, t.ex. ris, pasta, konserver, mjöl o.s.v. Tänk på att du behöver toapapper, diskmedel, ev. tvättmedel, städartiklar också. Eftersom du inte har så mycket från början så kan det ju lätt dra iväg i kostnader. Men du kan ju alltid önska dig vissa saker i julklapp som inte behövs direkt eller fråga familjen om du kan få en julklapp i förskott. Kanske har dina föräldrar lite saker i sina skåp som dom inte använder som du kan få med dig? Eller någon annan släkting eller vän.

2013-11-22
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Vilka super bra tips! Tack! Får gärna komma med mer som jag kan behöva nu innan jag flyttar.Lite jobbigt för jag flyttar om 9 dagar och har en spjälsäng och vattenkokare. Endast!

2013-11-21
caan
caan

Ullared är det många som åket till för och handla allt som kan tänkas behöva i ett hem :)

2013-11-21
lillalelin
lillalelin

Viktigast av allt är att du kollar och jämför hemförsäkring. Och ordnar detta från dag 1!!!

2013-11-21
solskensmamman
solskensmamman

Vad gäller elen är det olika beroende på hyresvärd och vilket elbolag som är "kopplat" till bostaden. Fråga hyresvärden. Om du vill ha annat elbolag för elen än för nätet så måste du själv kontakta det elbolaget. Tänk på att om du inte aktivt pratar med elbolaget utan tecknade sker automatiskt så kan elbolaget sätta dig på ett tillsvidareavtal vilket är mycket dyrare än om du själv väljer rörligt eller fastelpris eftersom bolaget då kan sätta nästan vilket pris de vill. Hoppas det var förståeligt. Vad gäller utrustning till kök så säger jag som många andra, IKEA och Ica maxi brukar ha bra och billigt. Du har ingen möjlighet att t.ex fixa en tripp tillsammans med andra för att åka till Ikea och på så sätt spara lite bensinpengar, vet inte hur långt du har dit.

2013-11-21
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Om de är hyres brukar det bara va o flytta in så skrivs de över automatiskt, fråga hyresvärden för säkerhets skull :) inga frågor är dumma!.. Säger som de andra, ÖoB, rusta, Ikea och även större mataffärer, Ica maxi har ju ett sortiment som heter basic* o tror dom har billiga köksredskap, kolla även loppis, bara o diska o använda sen :) Ikea har väldigt billiga grytor o sånt, o på rusta kan man få en stor vardagsrumsmatta för 249:-

2013-11-21
94omamma
94omamma

En kanske dum fråga?! Elbolag o sånt ordnar man det innan eller hur funkar sånt? Jag har ingen aning vad jag måste göra innan jag flyttar in

2013-11-21
caan
caan

Ringde precis o berätta att jag fått lägenheten:-) det billigaste jag hittad e också på Ikea men problemet e som sagt närmaste Ikea e långt bort o jag har inget bil. Frågan är om bensin kostnaden jämnar ut om jag köper typ på ö o b.

2013-11-21
caan
caan

Jag har ingen bil o allt som e ganska billigt går inte att beställa på nätet:-(

2013-11-21
caan
caan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...