App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Totalt krossad!

Precis kommit hem från bvc, gråtit hela vägen hem och sitter här o bölar som en dåre med ungen i knät och kramas. ❤️ ett års kontroll, han är stor min son och har alltid varit och han både gick och kröp sent. Han vägde strax över 15kg och var 84cm lång. Men den här läkaren vi träffade bara malde om hur stor och tjock han var. Kritiserade både honom och oss som föräldrar. Jag brukar oftast ryta ifrån om nåt är fel men nu var jag helt stum. Jag fick knappt fram ett ord. Man kan ju inte banta ett barn, och kurvan har planat ut. Om han skulle fortsätta va stor och knubbig om några år kanske man kan diskutera det. Men nu?! Alltså jag finner inga ord och tårarna bara sprutar! :( vet inte vad jag ville med detta, var bara skönt o få skriva någonstans..

2013-11-20
jessicamalin
jessicamalin

Mumtotwo: Ja eller hur! :) Efter kommentarerna här så känns det mycket bättre! Lugnare. Var riktigt, riktigt ledsen förut, helt förstörd. Men nu känns de bättre! :)

2013-11-20
jessicamalin
jessicamalin

Mumtotwo: Vilken bra info!! 👍👍

2013-11-20
jessicamalin
jessicamalin

TACK för era kommentarer, dom värmde och gjorde mig lugnare! :) Nu känns det lite bättre! :)

2013-11-20
jessicamalin
jessicamalin

Bryr dig inte! Min som vägde 14,5 o var 73 cm o vår läkare o BVC sköterska sa att det är lugnt, det springer han av sig. Men jag vet att de tycker det är annorlunda om välling är orsaken. Här var det bröstmjölk!

2013-11-20
suuuperstar
suuuperstar

Alltså va fan rent ut sagt! Hur kan man säg så om en 1-åring! ? Helt galet. BVC är ju frivilligt och man går ju inte dit för att bli illa behandlad, låt sköterskan få veta vad du känner. Givetvis ska de säga om något är helt galet och fungera som stöd men i ditt fall låter det ju inte så. Jobbar själv i vården och tycker inte det verkar professionellt.

2013-11-20
Annalindeberg
Annalindeberg

Jag har hört nånstans att man inte kan säga att ett barn är överviktigt innan 3 års ålder, vet inte om det stämmer. Men att säga så om en 1åring är ju bara för oprofessionellt! Ta inte åt dig utan fortsätt bara med era goda vanor som tidigare.

2013-11-20
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Håller med dig! Tack snälla!

2013-11-20
jessicamalin
jessicamalin

Jo men ett möte med en dietist när barnet är ett år? Grönsaker älskar han och äter, dricker endast vatten. När han fyllde år fick han en liten bit tårta, och någon gång på kalas kan han få kex eller en liten bit bulle. Så lite sötsaker får han men absolut ingen vana! Så våra vanor är sunda vad det gäller mat, motion och utelek. Så fattar inte vad problemet är..

2013-11-20
jessicamalin
jessicamalin

Klantig läkare! Vore hen orolig på allvar skulle det bokats ett möte med barndietisten!

2013-11-20
solskensmamman
solskensmamman

Man kan inte banta ett barn! Men ge sunda matvanor med mkt grönsaker och så. Fortsätt med det! Tex ge grönsaker före maten för att stilla värsta hungern. Busa och lek mkt utomhus i alla väder. Sötsaker har ni väl inte börjat med, men senare kan ni även reglera det till helger eller ännu mer sällan (fika, saft mm). Han kommer springa bort det när han går bättre (om föräldrarna uppmuntrar ett aktivt liv)

2013-11-20
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...