App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Arg och ledsen!

Av olika anledningar har jag varit tvungen att söka socialbidrag. Inget jag önskat men då det inte funnits någon annan väg för mig ett tag framöver hade jag inget annat val. Varje dag ger jag min son protovit som är multivitamin tillsammans med järn droppar. Detta för att han är prematur. protoviten som kostar 310kr varje månad är inte klassat som medicin utan som kosttillskott även för prematurer. Alltså får jag inte det på recept men det är ändå ordinärat av hans läkare på neo tills han är 6 månader. Efter att ha förklarat detta för socialsekreteraren båda muntligt och skriftligt fick jag avslag då hon inte anser att jag har gett goda grunder till varför jag ger honom protoviten. Jag blir så ledsen för jag förklara för henne. Men jag tycker nästan att logisk tänkande från hennes sida borde väl leda till att ingen mamma skulle ge sitt barn någon sort av medicin eller liknande om det inte behövdes. Vem skulle ge sitt barn kosttillskott när dem är 3 månader om dem inte va tvungna? Va jag tvungen att ringa neo o be dem att skicka intyg på att han är prematur och måste få protoviten. O vem skulle förresten ljuga om att deras barn är prematur?!?Ush för okunskap trångsynthet!

2013-11-20
caan
caan

Catpus det tänkte jag faktist inte på! Ska göra det. Tack! JosefineJimmy problemet är att det är räknat som tillskott sen april i år. Tidigare var det receptbelagd

2013-11-21
caan
caan

min är oxå prematur men vi behövde inte ge vitaminerna efter utskrivning från neo. . dock får hon maxdos av nexium så hon har redan kommit upp i högkostnadsskyddet. .

2013-11-21
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 7 månader

Jag kan förstå att det finns folk som ljuger och hittar på saker vilket leder till att andra som är ärliga måste gå intyg på det ena det andra. Det som upprör mig är faktum att hon inte sa något om intyg när jag förklara för henne. Utan sa att hon förstod att det va så. Hon kunde gott sagt till att du måste nog ha ett intyg, såna är reglerna. Jag skulle inte blivit så ledsen som jag blev om hon hade sagt något. Men jag kom fram till att för varje månad som går då hon inte ger mig bidrag är det plus i kanten för henne. Dem vet att folk inte alltid orkar överklaga. Vilket leder till att dem drar ut på det.

2013-11-21
caan
caan

Förstår det. Det är sorgligt att andra personer förstör för de som verkligen behöver hjälpen. Eftersom det är många som försöker lura systemet drabbar det dem som är ärliga. vilket medför att intyg mer eller mindre behövs lämnas in på allt!

2013-11-20
Johanna
Johanna

(null)

2013-11-20
stumpan85
stumpan85

Jag tänkte inte på att det behövdes intyg då hon intesa något när jag förklara utan sa jaha jag förstår. Jag antog att hon fatta. Jag kanske e lite naiv o tänker att det är ju inget man ljuger om. Jag gav henne receptet från första gången Lilleman fick dem ordinerat. Hon e inte så trevlig så jag ska verkligen gå vidare och överklaga. Ja precis 310 varje månad e inte lite när man har mycket. Blir bara så ledsen

2013-11-20
caan
caan

har du lämnat in intyg från neo? om inte överklaga och skicka med intyget som bilaga. antingen omprövar de beslutet eller går det till förvaltningsrätten och de fattar ett beslut.. Tycker geoförsig att du ska överklaga oavsett. Det tar lite tid men värt det om du får rätt.. Det är mycket pengar att ligga ute med om man har socialbidrag.

2013-11-20
Johanna
Johanna
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...