App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp hjälp hjälp

Min lilla tös som blir 6 månader nästa vecka har varit hur jobbig som helst när det kommer till läggdags för natten. Vi har inte haft några problem alls tidigare med sömnen hon har somnat vid 19.30-20.00 och sovit hela natten utan problem. Men nu i 1 veckas tid så har hon vägrat sova, jag har testat allt inget funkar. Lyckas hon sova så vaknar hon efter 2 timmar, gråter och gnäller. Några tips skulle uppskattas :)

2013-11-19
Katti87
Katti87
Bebis på 9 månader

Tack Stiina123 för dem kloka orden. Nu ska jag ta och göra detsamma och bara slappna av :)

2013-11-20
Katti87
Katti87

Om de e nånting jag lärt mig efter snart ett år så e de att bara rida ut faserna. Vi har hela familjen mått bättre av att inte försöka hitta massa lösningar på allt för att den lille har en fas. I böjan va ja rätt frustrerad, så osäker på allt å försökte nästan desperat få mitt barn att anpassa sig efter våra rutiner/samhällets syn på rätt rutiner. När jag gav upp att försöka lösa å "fixa" allt å började istället försöka njuta av allt, både allt bra å allt jobbig (som jobbiga nattningen, förkylda nätter osv) så har de varit lättare att se va mitt barn faktiskt behöver. Han behövde inte pressas in i nån mall, han behövde få va sig själv å vips så kom han själv in i rutiner att sova 2 tupplurer på dan vi nästan samma tid varje dag å att somna runt nio på kvällen (iställe för 00 som de va innan). Han va runt 6 månader när jag gav upp att anpassa honom efter oss, för de va då han hade en rätt lång å jobbig fas. Vilket blev lättare att hantera när jag slutade stressa upp mig.

2013-11-19
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Jo, jag vet. Det känns bara så jobbigt för att man inte har behövt kriga med henne innan när det gäller sömnen. Maken lyckades få henne att somna nu får se hur länge hon sover nu. Vet du hur länge det kan pågå?

2013-11-19
Katti87
Katti87

tippar på att det är en fas, min dotter har också så till och från... runt 6 månader blir deras visuella minne mer utvecklat vilket ger livligare drömmar, mer att bearbeta i sömnen.

2013-11-19
Lalared
Lalared
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...