App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

gravid diabetes

Var till bm idag och hon kollade blodsockret. Det låg då på 9. Altså rätt högt. Ska dit på torsdag igen och göra sån där mätning. Någon som gjort det förut? Känns så otäckt. Jag är rädd att det ska vara gravid diabetes :/ visst försvinner det efter förlossningen men känns ändå jobbigt. Har dock inte kännt av några symptom. Jo trött är jag. Men det är man väll när man är gravid. Man är ju inte lika pigg som innan. Aja får väll vänta och se på torsdag om vad de säger :/

2013-11-19
lillalelin
lillalelin

Åh vad skönt :)

2013-11-21
Idussen
Idussen

Allt gick bra och värdena var bra. Så ingen diabetes här inte. Skönt det :)

2013-11-21
lillalelin
lillalelin

Nu har jag väntat 1 timme. Bara 1 kvar. Den första timmen gick rätt fort. Hoppas andra halvlek går lika fort tur man har telefon med internet så man kan kolla runt och läsa diskussioner här på libero :)
Vadå smak? Jag fick inte välja. Blev "naturell" höll på att kräkas upp allt igen. Men fick ner allt som tur var :)

2013-11-21
lillalelin
lillalelin

Jag antar att du ska göra glukosbelastning? Jag tvingades göra det 2 gånger. Fasta i 12 h sen kommer man dit dom tar ett blodprov i fingret sen går du dricka 50 cl fruktansvärt äckligt sockerdricka jag testade citron ena och apelsinsmak andra smakade fruktansvärt sen får du sitta ner och vänta 2 h utan att dricka eller äta något sen tar dom ett prov till. För mig var detta jobbigt då jag mådde fruktansvärt illa i vanliga fall och kunde knappt dricka det. Men lycka till önskar jag dig det är olika för alla så hoppas det hår bra :)

2013-11-21
Idussen
Idussen

Och trötthet är heeeelt normalt vid en graviditet ;) hoppas att allt går bra för dig! Berätta gärna hur det går :)

2013-11-20
94omamma
94omamma

Tack snälla för de lugnande orden. Nej jag har inga andra symptom mer än att jag är trött. Visserligen hade jag precis ätit ljust bröd med marmelad. Brukar äta sunt och inte så överdrivet mycket socker. Får väll vänta och se heltenkelt o se vad de säger. Det känns skönt att det går över efter graviditeten iaf. Så man slipper leva med det resten av livet :)

2013-11-20
lillalelin
lillalelin

När min mamma fick diabetes så låg hon på över 20. 9 är ju lite högt då normalt är runt 5, men har du kanske ätit massa snabbverkande socker? Godis, socker i kaffet, bakverk osv? För de kan höja för stunden men gå ner sen igen.. Har du några andra tecken? Inge hungrig? Väldigt törstig? Kissnödig? Trött? Lättirriterad? Hoppas det går bra för dig med kontrollen och graviditeten! Om du nu har fått diabetes så är inte det livsfarligt även om det blir mer kontroller osv, det är bara att acceptera o försöka leva sundare ned maten även om sockersuget blir enormt :) lycka till!

2013-11-20
94omamma
94omamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...