App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Arg vid kvällsmålet

Min dotter är 4 veckor idag. På kvällen när vi går och lägger oss i sängen (runt 21-22 tiden) så vill hon alltid ha mat. Problemet är bara att hon i stort sätt varje kväll samtidigt som hon ska äta även får som magknip och spänner magen. Hon blir då ledsen och arg för att det gör ju ont men vill samtidigt äta. Så hon fäktar och slåss med armarna och gnäller undertiden som hon äter. När hon blir så äter hon dessutom väldigt hettsigt. Först misstänkte jag att det kanske var d-dropparna som orsakade magknipet då hon får dom på kvällen. Men även då hon inte fått dom så har hon fått magknip. Ska testa att utesluta mjölk i min kost och se om det hjälper. Undrar dock om det är någon som har tips på vad jag kan göra annars eller vad som kan orsaka detta? Det är aldrig några problem under dagarna när hon ska äta. Hon blir lite gasig då och då under dagen med men inte alls så kraftigt som på kvällen.

2013-11-17
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

För oss har det blivit mycket bättre, med sempers magdroppar och att jag inte dricker mjölk. Sen får jag på kvällen pausa lite i amningen och rapa henne emellan sen fortsätta amma. Då funkar det bra. Har också kommit fram till att hon ibland bara har behov av att få snutta/suga (när hon ätit väldigt mycket men fortfarande inte verkar nöjd) då funkar det mycket bättre med nappen. Samt ligga på mage över mitt knä eller hänga på magen över mina armar (jag har mina armar mellan hennes ben och handen på magen och den andra under huvudet och handen på magen, om det var förståeligt) dom gånger hon får mycket knip.

2013-12-09
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Tack för svaren. Igår så testade jag att rapa henne så fort hon blev lite ledsen och började spänna sig. Sen fortsatte vi matstunden igen. Funkade mycket bättre med det. Hon somnade också bättre och sov en längre stund innan hon vaknade för nattammning. Hon verkar få i sig ganska mycket luft när hon äter så funderar på att testa minifom också.

2013-11-18
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Det är rätt vanligt att barn är griniga på kvällen, försök att se det som en period och hetsa inte upp er över det. Men är ni oroliga så prata med BVC.

2013-11-17
Sunsweet
Sunsweet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...