App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Älskade djur

Ligger i soffan med min fina katt och funderar på hur det blir när bebis kommer? Han är ju som en bebis, bortskämd och att ligga på min arm i sängen är det bästa han vet. Nu ska vi snart börja vänja bort honom från sovrummet och hur kommer det bli då? Stackars liten, tror han märker redan att något är på G här hemma, han ska vara mig nära och blir väldigt orolig om han inte får vara det. Ja, fjantig är jag, men dessa älskade djur!

2013-11-16
Hanfra
Hanfra
Barn på 1 år och 7 månader

min katt var som min bebis och när min dotter kom inkluderade jag honom i allt, han fick vara precis överallt förutom i hennes spjälsäng och det gick jättebra. i en månad. sen började han att totalt ignorera henne, gå på henne, trycka bort henne och tillslut riva henne och vara våldsam mot henne. jag försökte ha honom kvar över en månad till, men det blev värre och värre utfall.. gav honom till en person som älskar djur och har hälsat på flertalet gånger. han trivs jättebra och det ser man på honom! men det gör forfarande ont i hjärtat, han var ju också som min lilla bebis..

2013-11-17
malinhb
malinhb

Man kan ju inte helt plötsligt ändra på sitt husdjurs vanor av vad de får göra och inte göra bara för att de kommer en bebis. Husdjuret hade man innan bebisen och då måste man fortsätta att ge den uppmärksamhet osv annars är risken att den blir deprimerad. Jag har en hund och den kommer få ligga i sängen och göra allt som den gjort innan för hon är en del av familjen oavsett om de kommer en bebis snart.

2013-11-17
Hannabeerglund
Hannabeerglund

att katten inte fick va i spjälsängen det såg vi till men i övrigt har vi inte gjort något.. nu e ja inte så förtjust i katter alls :-) haha men den bor ju här och nej jag kan inte bli hysteriskt för att vi fick en bebis. jag har aldrig läst eller hört om att en katt har kvävt någon bebis men det har kanske hänt va vet jag. känns som risken är rätt minimal med tanke på antalet katter och barn som finns i världen.
jag tror snarare att det e vra för barn att växa upp med djur..

2013-11-17
osisen
osisen

Om man ser det ur aspekten kvävningsrisk, så tycker jag att alla verkar veta hur farilga katter är som kan lägga sig på barnet.

Men jag har aldrig läst att de faktiskt hänt, dock läser jag ofta om hundar som biter och oprovocerat attackerar barn.

Vissa har faktiskt sagt att katter har väldigt bra instinkter vad gäller barn.

Att stänga ute katter från sovrum ska man ur hälsosyn göra iaf. Man ska inte heller förvara textilier eller böcker i sovrum då de samlar mycket damm.

Nu är jag inget städfreak, tvärtom lider jag av kemisk intolerans och undviker kemiska substanser in i det sista.

2013-11-17
burtonmamma
burtonmamma

Vi har en katt som är 11år. Han blev för ungefär ett år sedan ensam då vi tyvärr fick avliva våra andra två katter p.g.a. sjukdomar. Efter det så blev han väldigt sällskapssjuk, pratig och kelig. Han började också sova bredvid mig i sängen varje natt. När jag blev gravid så bestämde vi att när bebisen väl kom så skulle han inte få vara i sovrummet. Dels för att minska päls och kattsand i sängen och dels för att vi inte vill riskera att han skulle lägga sig på henne eller kliva på henne på natten.

Någon vecka innan vår dotter föddes (hon är 4 veckor nu) så satte vi kompostgaller i dörröppningen till sovrummet. Första tre nätterna tyckte han det var väldigt jobbigt och jamade väldigt mycket för att han inte fick komma in i sovrummet, men efter det så vande han sig. Han har fått en egen mysig plats med en mjuk filt i fotöljen som han sover i på nätterna.

När vi kom hem med dottern fick han nosa på henne. På dagarna är han nära och när jag ammar i soffan så kan han komma och lägga sig i knät eller bredvid och kela. Det är inga problem.

Han har accepterat väldigt bra att vi har en ny familjemedlem och att han har fått några nya regler att rätt sig till.

Jag tror att det viktiga är om ni vill utesluta katten från sovrummet som vi gjort är att han får en egen mysig plats att ligga på och sova under natten.

2013-11-17
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Samma här.. Fick också höra samma sak främst på jobbet..blev oerhört ledsen.. Speciellt när man redan är så känslig.. Men allt har gått super!

2013-11-16
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Ica: Jag var med om samma sak när jag var gravid. 7 av 10 frågade min hur jag skulle göra med katterna. Vissa frågade till och med om jag avlivat dem än. Jag blev jätteledsen.

Jag tror också att djuren vänjer sig i 9 fall av 10.

2013-11-16
burtonmamma
burtonmamma

Vi har 2 katter, en hane på 10 år å en hona på 3 år. Å visst ibland kan man känna att man inte ha lika mycket tid över åt dom sen innan bebis kom. Framför allt honan som e min sen innan (vi hade varsin när vi flyttade ihop) var van å ligga på min mage å bli klappad på kvällarna då jag kollade tv. Men när lillan kom så va de ju nån annan där som tog tid ifrån matte å visst blev hon lite sotis till en början. Ett tag visade hon det starkt genom att enbart ligga hos sambon å totalt igronera mig. Men allt eftersom lillan blev större å katterna förstod att hon va här för å stanna så accepterade dom de å lillkatten kom å la sig ofta bredvid när jag ammade å suggestiv kom hon upp i knät vilket jag inte hade nå problem med. Vi ha vart tydliga med att spjälsängen e inte deras, sen ha dom ju såklart testa några gånger men vi ha lyft bort dom. Numera stänger vi in till sovrummet när vi inte är där, då främst för att dottern annars river ner en massa å ha lärt sig öppna våra garderober å där finns mycket kul å riva ut. Dottern e nu 13 månader å älskar våra katter, dom e väl inte lika förälskade men låter henne hållas å hoppar bara upp nånstans när dom e les. Förstår på ett vis folks oro över hur djur ska ta emot en ny familjemedlem men tror ändå på å vänja både barn å djur vid varann så fort de bara går å inte avskärma dom ifrån varann. Sen få man ju va med så att det inte händer nåt å lära barnet allt eftersom dom blir större att oxå respektera djuren å hur man klappar. Blev väldigt sårad när folk målade upp skräckhistorier om katter å barn å sa att vi måste göra oss av med dom. Här ha det gått bra, sen e det ju mycket hur katten e oxå. Passar på å kelar med dom när lillan sover så dom inte känner sig bortglömda. I sängen sover dom sällan, kan hända att lilla katten kommer å myser en stund på kvällen men sen går dom å fläker ut sig på soffan ;) Hanen sov ju med husse innan jag kom in i bilden så han blev väl lite pjut på mig när jag kom å tog de ifrån han å Gud ska veta att han testar mig å trotsar mig bra mer än husse, men jag står fast å vi ha blivit riktigt bra vänner nu, dottern e han måttligt intresserad av men som sagt han låter henne klappa å pussa en liten stund sen går han å hon har lärt sig att då låter man katten va. Hoppas att det går bra för er med kisse å bebis, för om allt funkar har barnet en riktigt go vän tror jag.

2013-11-16
ica_86
ica_86

Det kanske blir bättre sen hanfra. Nu är den kanske orolig för det okända, eller för att du är annorlunda och orolig.

2013-11-16
burtonmamma
burtonmamma

Mina katter ställer sig en bit ifrån och väntar på att bli klappad. Dom är van vid att jag slår på vattnet och öppnar till balkongen precis när dom vill. De har aldrig suttit i mitt knä. De stryker runt benen och nästan fäller mig när jah bär på bebis. Och nej, jag kan inte böja mig när när jag bär på honom.

De är lite speciella men det hör väl till rasen. Tror jag känner mina katter bättre än dig.

2013-11-16
burtonmamma
burtonmamma

Ehm. Jag skrev inte att han skulle bort från oss utan att vissa saker ändras. Jag vill inte ha han sovandes i sängen när bebis ska sova här, för en massa hår på bebis anser inte jag är så trevligt. Sedan, finns det så många barn som hållit på att kvävas av djur för att de har lagt sig på dem! Sen är det så att MIN katt kräver något extremt mycket uppmärksamhet redan, han skriker vid minsta lilla! Gick precis och la oss, dörren till sovrummet är öppen men ändå sätter han sig precis utanför och skriker för att vi ska kalla på honom. Klart katten ska få samexistera men jag vill inte att mitt barn ska sova i samma säng/spjälsäng som honom. Och min oro över honom mest är hans redan överdrivna beteende att bli sedd hela tiden! Han har legat i min famn heeeela kvällen och enda som räckte för att han skulle börja prata och gnälla efter mig var att jag skulle gå på toa! Har växt upp med hur mycket djur som helst jag med och haft dem i mina sängar, men en liten nyfödd. Nä, då vill jag faktiskt inte att han sover just där bebisen sover utan att man är uppmärksam!

2013-11-16
Hanfra
Hanfra
Barn på 1 år och 7 månader

Håller med att stora förändringar gör att djuren märker av och kan bli sotis.. Vår hund får sitta i soffan som förut, han får ligga brevid oss på golvet när vi leker med dottern.. Han får sova i våran säng som jag gjort tidigare.. Han har inga problem med vårat barn. Tvärtom han har accepterat henne hur bra som helst! När jag satt och ammade fick han ligga brevid.. Låg klappa han samtidigt 😉

2013-11-16
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Seriöst så har jag inte kunnat ge min katt LIKA MYCKET TID SOM INNAN nej. Har aldrig sagt att han inte får tid alls. Men han står i hallen och skriker och vill bli klappad när jag sitter och ammar.

Med min nacke kan jag inte gå omkring och amma och samtidigt klappa katter på golvet iaf, du kanske kan det.

2013-11-16
burtonmamma
burtonmamma

Emcb: Hur bet du att katten onte är i spjälsängen när du sover? Mina katter vet precis vad dom får och inte får göra. Men när vi inte ser dansar dom på bordet.

2013-11-16
burtonmamma
burtonmamma

Sbin: Det behöver inte bara handla om förändring av regler för djuren, som att stänga ut dom från sovrummet.

Dom kan reagera starkt på att inte få bli klappad precis när dom vill, om dom är van vid det. Det är ju lite svårt när man sitter ihop med ett spädbarn.

Hanfra: Jag vet precis hur du känner, men det kan också gå jättebra :-)

2013-11-16
burtonmamma
burtonmamma

Varför ska katten inte få vara i sovrummet? Vi hade två katter när vi gick första barnet. Enda regeln var att de fick inte vara i spjälsängen eller i barnvagnen. Låt ditt barn få vara nära din katt, finns ingen anledning till att inte låta dom få en egen fin relation! Förstår inte varför folk slänger ut katter när de får barn, hemskt! Min son älskade våra katter och hade en väldigt fin relation ned dom! Det är bland det bästa man kan ge barn, husdjur!

2013-11-16
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...