App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Läsa

Man får ju höra rätt ofta å vet ju oxå själv att det är bra å läsa för sitt barn, för språket å fantasin å det mysiga i att få sitta ihop å titta i en bok å prata om det som händer eller få läst en saga vid läggning. Men hur gör man då ens dotter inte verkar intresserad av å lyssna, sitta ner å titta?! Vår flicka på 13 månader verkar inte ha ro i kroppen å sitta ner å lyssna på en bok eller ens titta i en, visst hon bläddrar själv å tuggar gärna på dom å försöker då liksom prata om boken å va som händer på bilderna men då tappar hon intresset å drar vidare. Saga vid läggdags går ej, ha försökt men hon snurrar mest runt å drar boken ur händerna på en. Visst jag pratar mycket med henne å berättar vad som händer å vad jag gör å hon gör å hon pekar å jag svarar typ, ja titta fågeln, den flyger eller en hund ja, den leker med sin boll osv. Men böcker ha hon liksom inte fått intresse för mer än att bläddra själv i å tugga på å en som hon har som man kan trycka på knappar å få ljud åt de olika djuren, den e kul. Men försöker man leka med henne å prata om de olika djuren så ledsnar hon fort. Vi sjunger en massa med henne å det e kul tyck hon å berättar små påhittade historier typ vid blöjbyten å när hon kläs på (för att hon ska stå kvar så pass länge att man få på tröjan t ex). Men böcker nej. Sätter jag mig ned med en bok å börjar läsa så kommer hon å sliter åt sig den. Ha vi gjort nå fel? Få så många kommentarer om att de e synd att vi inte läser för henne, men vi försöker bara det att det finns så mycket mer intressant å göra just precis då. Nå tips eller ska vi ta det lugnt med bokläsning, vill ju inte pressa på henne nåt. Känner mig som en dålig mamma som inte hjälper min dotters utveckling tydligen.

2013-11-16
ica_86
ica_86

Vi ha läst Ludde böckerna, ha nån Emma å så en typ pekbok med mumin med en rad text per sida. Men som sagt hon gillar mest å öppna å stänga böckerna å sen trycka på ljud knapparna på sin bok som låter. Men tack för alla svar, nu känner jag mig inte lika orolig. Bara jobbigt då släkt å vänner e på en om att läsa å få de å låta som vi skiter i det.

2013-11-16
ica_86
ica_86

ta det lugnt! alla barn gillar inte å lyssna på böcker eller kolla på bilder. dottern har just börjat uppskatta kortare böcker och hon e över två. mem det e inte alltid det e kul heller..

2013-11-16
osisen
osisen

Du ska inte va orolig, intresset är så olika i den åldern. Men det som oftast är intressantast i den åldern är pekbok eller böcker med ljud och olika figurer som kan ploppa fram m.m. I den åldern så har de oftast inte ro till att sitta ner på det sättet och lyssna utan det kommer. Koncentrera er mer på vad hon tycker är intressant sen utvecklas intresset med åldern, gäller att man väljer böcker efter barnets intresse. Jag skulle inte vara orolig om jag var du :) jobbar själv med barn i denna åldern så jag förstår vad du menar, det är i denna åldern då de vill bläddra och titta och peka :) de har inte ro till att lyssna, sitt korta stunder :)

2013-11-16
Lina Sandin
Lina Sandin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...