App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min chef är elak...

Jag ramlade i en stentrapp i lördags och har vart liggandes sömnlös utav smärta.. Ringde o förklarade det till en kollega som skrev upp det (har ett tugnt jobb) blev nyss uppringd utav min arga chef som inte tyckte att jag skulle vara hemma.. Jag brukar vikariera o han hotade att ta bort mig ifrån priolistan osv.. Det är mkt han säger och hans beteende är inte snällt alls någon gång.. Han anser att man inte sköter jobbet för att man sjukanmäler sig, jag har aldrig sjukanmält mig i onödan.. Är det rätt? Får han ringa o skälla ut mig pga detta? Han anser även att jag ska gå upp kl 7 varje dag då jag är ledig för att vara klar för o åka om jag skulle bli inringd som vikarie.. Är det rätt?

2013-11-11
94omamma
94omamma

Har ni flextid eller liknande? Det hade de på min mans jobb, känns som ett fult knep för att slippa betala för övertid, för där hamnade det många timmar på flexkontot, men att få ut dem var en annan femma. Där körde de även med inbeordring, och då är det deltidarna som ska in och jobba extra först. Nu vet jag inte hur det fungerar om man aktivt valt att skriva upp sig på en vikarielista, men min man pratade med facket eftersom de ringde honom varje ledig dag - han får ju inte direkt betalt för jour, vilket facket höll med om. Han behövde alltså inte känna tvång att svara när de ringde, men gjorde han det och de krävde inbeordring så fanns inget val. Men han hade ju inte skrivit upp sig som extra vid behov heller.

Skönt att du fick en sjukskrivning i alla fall då, hoppas chefen låter dig bara. (Min man har en idiot till chef också, som har ifrågasatt hans läkarintyg, utan napp dock).

2013-11-11
ChildofJune
ChildofJune

Kanske var otydlig, men nu förstår du nog :) är träligt även om de bara är en halvtimme

2013-11-11
94omamma
94omamma

Norrlänning: självklart får jag de, men oftast inte för övertiden, då man nästan aldrig hinner klart till personalskiftet, handlar väll om en halvtimme de flesta dagarna..

2013-11-11
94omamma
94omamma

Gillar verklighetsbaserade filmer :) ska kolla upp "en dag" min sambo gråter jämt när vi kollar på film, en stor Karl på 1,95 o 100kg manlig för övrigt... Rätt gulligt att han lever sig in så mkt i filmen.. Ååh va ja börja sakna han nu när jag tänker på honom.... Vi fick ställa in våran simmåndag idag, men han gav som förslag på att försöka hjälpa mig o baka lussebullar ikv ist, gulligt, han som aldrig har bakat förr :)

2013-11-11
94omamma
94omamma

*fyllnadstid

2013-11-11
94omamma
94omamma

Bebisen mår bra efter fallet(skönt

2013-11-11
94omamma
94omamma

Får iaf inte betalt för de jag jobbar över. Vare sig de blir tilläggstid eller övertid.

2013-11-11
94omamma
94omamma

Tack, ska kontakta facket igen angående övertid!

2013-11-11
94omamma
94omamma

det är olagligt att inte följa regler om övertid mm. Facket ska backa upp dej om du inte får ut din lön.

2013-11-11
solskensmamman
solskensmamman

Ja precis, fast 50% o sen extrajobb utöver det. Skriver man upp övertid så lägger han aldrig in det. Det kan hända att man får gå 10min tidigare NÅN dag bara. Facket har vart inkopplade men de har inte vart till jättestor hjälp iaf. Är blå över ryggen och är extremt svullen, hjälper inte med Alvedon, sömnlös sen i lördags.. Har aldrig sjukanmält mig för småsaker, är alltid väldigt sjuk då jag väljer att stanna hemma. Har vart borta totalt 6ggr på hela året. Nu ska jag snart in till läkaren iaf, vill att dom ska kolla så att bebisen mår bra efter fallet också.. Tack!

2013-11-11
94omamma
94omamma

Ingen gillar honom som chef, även andra avdelningar pratar illa om han.. Om man säger "jag jobbar på ******* lasarettet" så får man till svar -oj stackars dig att ha den röven till chef.. Ändå är de ingen som gör något. Inte ens facket.. Längtar till den dagen då man kan springa in på kontoret och skrika glatt "jag säger upp mig"

2013-11-11
94omamma
94omamma

Vart med om exakt samma sak tyvärr! De är helt otroligt att såna människor får vara chefer! Han sa upp mig när jag berättade att jag blev gravid.. Va i kontakt med facket o allt men dom gjorde inte ett smack :(

2013-11-11
Emmara
Emmara
Barn på 2 år och 6 månader

Och självklart är man snabb iväg, kommer iväg på 10 min, men har restid på 20 min också.. Blir man inringd kl 7 så blir man bokad till kl 8 då fattar jag inte varför man ska sitta klar innan 7 om man ev måste hoppa in o jobba.. De är väll för att han vill snåla som vanligt :/ sovmorgon vill väll alla ha om det är möjligt? Jag har aldrig tackat nej till ett pass och alltid varit där innan jag börjar enligt bokningen.. Så är trött på chefens påhitt om allt..

2013-11-11
94omamma
94omamma

Jag har fast jobb men 50%.. Så står tillgänglig för extrapass.. Han menar att jag ska gå upp kl 6 för att kunna åka på än gång OM jag skulle behöva hoppa in o jobba. Så står det inte i reglerna hos bemanningen, utan det är han själv som kommit på det, bara för att han har dåligt med extrapersonal.. Vad gäller ryggen så har jag en läkartid kl 13:10. Har sökt andra jobb likt som hälften av mina arbetskamrater pga chefen.. Har fått lite vikarietjänster (svårt att få annat när man är gravid) tänker inte överge en fasttjänst även om den bara är 50%.. Vill ha något nytt innan, men får väll hålla ut till mammaledigheten. Jobbar övertid o sliter ihjäl sig utan att få ersättning osv. Får dessutom alla "grispass" alltså delade turer, det är bara jag som får de.. Lite irriterande. Gnällkärring idag, men man ska väll få vara hemma och vara sjuk/smärta?

2013-11-11
94omamma
94omamma

sen kanske du inte borde vara vikarie just där... Om ingen vill jobba där pga chefen, så kommer snart chefens chef att börja luska i det hela...

2013-11-11
solskensmamman
solskensmamman

inte kanske klar 7, men redo om telefonen ringer. Tycker inte det är konstigt att man tar några minuter att borsta tänderna osv. men att inte vara beredd för att bli inringd tycker jag är märkligt.

Om de ringer och man säger: Jag är beredd, sticker om ca 10 min.

Så är det ju inget konstigt, men om man varje morgon är totalt oförberedd på att de ska ringa så är det ju lite konstigt.

Jag har själv hoppat in på vik. och efter några dagar så gick jag upp och gjorde mig klar till kl 7, eftersom det ringde VARJE dag... (trots att de sagt att de olika arbetsplatserna sällan behövde extra personal!). Om det mot förmodan skulle bli en dag ledig, så gjorde det ju inget att jag var färdig för dagen.

2013-11-11
solskensmamman
solskensmamman

jag har själv jobbat på inringning flera år inom vården, de dagar jag inte var bokad hade jag frukost och lunch färdigt i kylen och duschade kvällen innan så jag bara behövde hoppa i kläderna och borsta tänderna om telefonen ringde. förstår inte varför man ska sitta färdig påklädd och redo att kasta sig OM telefonen eventuellt kanske skulle ringa kl 7 på morgonen

2013-11-11
Enbom
Enbom

Han ska inte misstro dej om du är sjukskriven.

Däremot tycker jag att det inte är konstigt att man är klar kl 7 om man väntar på att bli inringd. Du hade säkert varit klar vid samma tid om du haft ett fast jobb. Det vore ju konstigare om man vill jobba, men ändå väljer att leva som att man är ledig (med sovmorgon).

 

Du borde ta kontakt med läkare om du har så ont efter fallet, bäst att de kollar upp dej då.

2013-11-11
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...