App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tacksam för tips!

Hej, jag har 2 underbara flickor på 4 månader och har inte barn sedan tidigare. Enäggstvillingar och sjukt svårt att se skillnad på liven, följer varandra exakt i längd och nästan exakt i vikt. Alla ni som har erfarenhet av tvillingar, vi är tacksamma för alla tips vi kan få om allting möjligt! Kram

2013-11-11
Susan C
Susan C

jag rekomenderar att du går med i gruppen tvillingar 2013 på fb..där fr man hur mycket tips som hälst en helt toppen sida..jag har fått massa hjälp där..

2014-02-08
liebling78
liebling78

jag har en son på 1 år och jag undrar hur ni som har barn sen innan gjorde med vagn när ni fick tvillingar? han kommer vara 1år å 9 mån när bebis kommer å jag misstänker att det kan vara 2 där inne. ska kolla det så snart som möjligt iaf:-)

2014-01-02
Lillamy_85
Lillamy_85

Jag menar inte att skrämma någon, för vissa går det hur smidigt som helst. Men ta hand om er så gott det går och be om hjälp och ha B plan! Och alla ni som redan har tvillingar ös på med tips till mig för den kommande tiden! Och för er som väntar tvillingar fråga på om allt ni undrar 😊 Nu har vi det underbart, jag har inga barn sen tidigare så jag vet inget annat, för mig ska man ha 2 barn ❤ Det känns underbart och som en välsignelse att ha fått dom och vi njuter varje sekund 💕❤

2013-11-13
Susan C
Susan C

Vi åkte in till MAS i Malmö, konstaterade att det var värkar och öppen livmoderhals. Kördes akut till MAS i Lund där jag var inlagd i 2 veckor och sen tillbaka till Malmö där jag var inlagd i 6 veckor. Alltså 2 mån av strikt sängläge, injektioner och dropp regelbundet för att stoppa sammandragningar. I vecka 34 blev jag utskriven eftersom man då inte längre stoppar upp en förlossning (och eftersom jag bönade och bad haha). Och gissa vad? När jag blev utskriven höll sig busfröna sig inne till vecka 40 och jag fick tillokmed sättas igång!

2013-11-13
Susan C
Susan C

Så mitt tips är att vila vila vila och ladda på energi när du är gravid. Jag läste och fick höra vid varje kontroll att jag skulle ta det lugnt för att risken är stor att man föder tidigt med tvillingar. Och jag tog det lugnt, blev sjukskriven redan i vecka: 16 på grund av blödningar. Men en dag fick jag lust att storstäda lite i vecka 26. På natten började kramperna i magen och jag tänkte att det växer på. Fram mot morgonen blev det värre och jag förstod att någonting inte stämde.

2013-11-13
Susan C
Susan C

Jag fick inte så mycket hjälp som jag trodde jag skulle få tyvärr. Jag och min man fick klara oss själva från början och få allt runt om oss att rulla på. Det gör oss väldigt stolta självklart men jag kan inte förneka att vi har behövt och fortfarande behöver hjälp ibland. Min man kunde inte vara ledig i längre än 1 månad...sen var jag själv med flickorna på dagarna. Nu känns det lugnare och vi känner båda att vi har kontroll på situationen och vi lyckad få vardagen att fungera. Men vi hade en tuff start och det underlättade inte att flickorna hade kolik första 2 mån.

2013-11-13
Susan C
Susan C

Jag fick inte alls amningen att funka så nu kör jag på bara ersättning och nu är vi mycket lugnare alla tre. Jag tyckte det var superjobbigt innan jag bestämde mig för att helt enkelt bara acceptera att amningen inte funkade. Helammade deras storasyster i åtta månader men.... Går det inte så går det inte. Jag har fått otroligt mycket hjälp med allt runt omkring som städning och matlagning av barnens äldre kusin samt att min mamma hittar på saker med stora tjejen. Jag tror det är viktigt att passa på att verkligen njuta av den lilla egentid man kan få tex en dusch

2013-11-12
mamma_vaa
mamma_vaa

Mamma_vaa: jag kombinerar amning och ersättning.

2013-11-12
Susan C
Susan C

Jag är den enda just nu som kan se skillnad på pluttisarna, och även jag har svårt för det om dom har mössa på sig. Ju äldre dom blir ju mer likt varandra blir dom 😊 Jätte bra tips att ha en B plan och be om hjälp när man behöver. Vi hade en väldigt tuff start. Trodde att vi var förberedda, vi gick med i svenska tvillingklubben och läste massa information. Dock var verkligheten någonting helt annat och inget blev som vi tänkt. Jag har väldigt svårt för att be om hjälp och jag och min man tog allt själva. Jag tror ingen av oss hade sovit 3 timmar i sträck en enda natt då flickorna var 7 veckor 😓

2013-11-12
Susan C
Susan C

Nagellack på tårna! Det hade min väninna på sina tvilling-pojkar.

2013-11-11
Pepsimoon
Pepsimoon

Eller oliak blöjmärken?? den ena libero och den andra pampers eller nåt sånt?

2013-11-11
Yrwen
Yrwen

kanske färgmärka? Låta det ena barnet ha en färg och det andra en annan, kanske ha något band som man kan använda som arm/fotband som inte sitter särskilt hårt men ändå inte åker av direkt med namn eller olika färg?

2013-11-11
Yrwen
Yrwen

Jag väntar enäggstvillingar så detta vill jag gärna höra mer om hur det är 😊

2013-11-11
stumpan85
stumpan85

Hej. Fick tvillingar i slutet av augusti och har en dotter på 3 år och 5 månader sedan innan. Jag är själv helt grön på det här med tvillingar. Mina är tvåäggs tjejer och är väldigt olika i allt. Det enda tips jag kan ge så här i början är att ni ska ta emot all hjälp som går att få och se till att ni själva får vila ibland. Ammar du eller hur gör du?

2013-11-11
mamma_vaa
mamma_vaa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...