App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Torr hud!

Har en 6 månaders kille som har och har haft sen födseln väldigt torr hud. Tänk er små fläckar och områden här och där som blir lite utanpåliggande och röda, prickiga. De är mest synliga på ryggen, bröst/mage, huvud. Är det bara torrhet eller kan det va nåt annat? Tips på salva. Har pratat med BVC och även läkare i samband med 6månaders kollen. De tycker att vi ska smörja fler ggr dagligen med Miniderm eller Canoderm. Tycker inte att det hjälper. Kan man/är det bra att använda salva med kortison i på sånna små? Läkaren hade svårt att säga vad utslagen kunde va, antingen bara väldigt torr och känslig hud eller menade oxå att detta kunde vara ett tecken på att barnet kan få astma när det bli större (?!). Har det verkligen samband? Hon pratade inget alls på känslighet mot nån mat eller allergi eller så. Nån som har erfarenhet? Skulle fortsätta å smörja och blev det värre skulle vi höra av oss.

2013-11-07
amariaa
amariaa

Övriga: Tack så hemskt mkt för råd och hjälp! Just nu verkar det som om utslagen är värst i huvudet.

2013-11-07
amariaa
amariaa

Elminaa: Här det mer tvärtom, utslagen syns mer när det är och har varit varmare, typ när han vaknar på morgonen och efter bad, speciellt badhuset. Är Mildison ok för barn?

2013-11-07
amariaa
amariaa

Mumtotwo: nej ingen klåda och områden är heller inte specifikt till vecken på kroppen.

2013-11-07
amariaa
amariaa

Det låter som milda eksem, och det finns ett samband med astma, men det behöver inte betyda det. Min son har också detta (5,5 mån) och jag måste hålla det i schack med hydrokortisonkräm och mjukgörande. Sådan mild kortison är ok för så små, men man ska bara smörja på eksemfläckarna och undvika ögonområdet.

2013-11-07
McLarsson
McLarsson

Vår son har atopiskt eksem ( böjveckseksem), när dom är under 1 1/2 visar det sig på öppna områden och låter likt det du beskriver. Smörj med miniderm flera ggr om dagen precis som du fick råd om men ger det inte med sig så be om en remiss till hud så ni får rätt hjälp tidigt. Vid atopiskt eksem ökar risken för b l a astma så det kanske var det läkaren tänkte på.

2013-11-07
Leiijha
Leiijha
Barn på 3 år och 5 månader

jag vet inget om barn och salvor då min lilla bara är 4 månader men jag är exembarn sen 6 års ålder. och är ditt barn torr (alltså inget utslag/exem) så ska du inte smörja med kortison eftersom det torkar ut huden. jag som använder kortisonsalva dagligen ska även smörja med mjukgörande kräm efteråt..

2013-11-07
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...