App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lugn bebis i magen?

Hej! Jag funderar lite kring bebisens rörelser i magen? Jag känner sparkar och rörelser varje dag, däremot är det långt ifrån hela tiden. På föräldragruppen var det flera som sa att det sparkar jämt, men så upplever jag det inte. Jag undrar bara hur ni känner? Ska jag bli orolig för att det rör sig hela tiden? Dom sover väl emellanåt, eller? Jag tycker att det har varit så här under hela grav, nu i v 35, men som sagt undrar jag om det kan vara nåt som inte står rätt till om man inte känner hela tiden. Så berätta gärna hur ni upplever det :)

2013-11-04
ElinorI
ElinorI

Det jag menar att blir de lugnare mot slutet bör man kolla upp.. Klart det är inviduellt.. Men man bör kolla!! Men att säga till någon att det blir lugnare gör att det blir trångt är helt fel! Vet ni, jag vet många mammor som önskat att de fått annorlunda information och mvc går faktiskt ut nu om att det inte är normalt..

2013-12-22
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Det var så för mig med under hela graviditeten, men det var helt enlelt bara en lat tjej där inne

2013-12-22
batgirl
batgirl

Jag kände min dotter väääääääldigt få gånger, och var ofta orolig och gick på kontroller men allt va bra!!! Men det är som sagt olika, beror på olika saker

2013-12-22
batgirl
batgirl

Det är nog individuellt hur mycket mn känner mot slutet, man ska givetvis känna sparkar etc men sparkarna är liksom lugnare än innan och siktar uppåt mot bröstkorgen :p

2013-12-22
Tfarcher
Tfarcher

Vill bara slänga in några ord här.. Läser om att folk fortfarande säger att bebis blir lugnare i slutet.. Bara för att det är trångt.. Till det säger jag NEJ.. Det är trångt men man ska känna bebisen lika mkt.. Det är jätte viktigt att vara uppmärksam och att inte lyssna på folk dom fortfarande säger att det är normalt i slutet av graviditeten.. !!!!!

2013-12-22
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Just det - lugnar då moderkakan ligger i framkant för då sparkar barnet mer på den. Jag har det så denna graviditet :) dock utesluter det inte att det kan vara riktigt lajbans där inne stundtals , framförallt på kvällen :) i slutet av graviditeten rör sig bebis mindre då platsen är mindre där inne :)

2013-12-22
Tfarcher
Tfarcher

Det enda man ska vara uppmärksam på är att det sparkar ungefär de tider som ens bebis har i magen. Lugnare bebis i magen blir dessutom en lugnare bebis när den kommer ut sägs det.

Jag väntar mitt andra barn nu, är i vecka 28 :) lika lugn och regelbunden i magen som första barnet :) går stenhårt inför är att inte få upp stresshormoner i kroppen trots att jag jobbar och redan har en tvååring. Min man är väldigt stöttande och tar mycket avlastande delar av hemarbetet. Jag tror mycket på - vilket flera bevittnar - att om man själv är regelbunden utsövd och ostressad så blir även barnet det :)

2013-12-22
Tfarcher
Tfarcher

Känns mycket bättre efter att ha läst era kommentarer :) nämnde på föräldragruppen att jag upplevde min bebis som lugn. Alla andra mammor stirrade på mig som om jag var knäpp!

2013-11-05
ElinorI
ElinorI

Känns skönt att höra att även andra har lugna bebisar :) Det som jag tycker är knepigt att jag har svårt att känna av något mönster, det kan vara väldigt olika från dag till dag också. Jag vet inte om jag är så orolig egentligen eftersom det varit så här hela tiden. Just nu nyfiken på hur ni andra har det :) Ska nog ändå kolla med min BM när jag träffar henne på fredag.

2013-11-05
ElinorI
ElinorI

Sen kan det vara så att bebisen sparkar mer än vad du tror. Inte alltid du känner av rörelser från bebisen. Och som sagt sålänge du känner varje dag och allt känns normalt ärdet ok. Men om du är orolig så ring din bm! :)

2013-11-05
lillalelin
lillalelin

Både min dotter och min son var väldigt lugna i magen och ut kom lugna barn :-) det viktiga är ju att du känner bebis tydligt varje dag och reagera om den ändrar sitt egna rörelsemönster!

2013-11-04
saranelson
saranelson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...