App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kvinnofällan

Jag har alltid satt stort värde på att veta att jag ska kunna klara mig själv om jag blir ensamstående och nu när jag är där och har räknat på det så ser det inte ljust ut.... Har nu hamnat i en svår situation i en region där det inte finns några hyreslägenheter att hyra vid en ev. separation. Jag vill inte att min partner ska förlora huset pga av att jag "måste" få ut min del för att ha råd att köpa mig ett nytt boende och även om jag får ut det jag har rätt till kommer jag bara ha råd med en etta och det blir ju inte så kul när jag har 2 barn....

2013-11-03
Malvan
Malvan

Tfarcher har rätt. Som min pappa sa då jag och exet gick isär, så ska vågskålen väga jämt vid en skilsmässa/ separation. Har din sambo bil och du ingen, ja, då ska han betala dig så du får pengar till samma värde som hans bil. Likaså allt i bohaget, era serviser ska ni ha, det delas inte heller på, möbler kan du behålla om det väger upp till din sambos värde av bilen. 

Vem av er står på lägenheten? Jag skulle bo kvar om jag var du, vilket jag också gjorde då exet flyttade först, men visst var det tufft, men det var ju dit vi hade flyttat innan skilsmässan, och jag hade mitt andra boende som jag har nu med mina döttrar tack vare att jag härdade ut i den lägenheten, även att den var dyr för mig med två barn ensam. Nu kan jag inte ha det bättre, bor mitt i centrum och har nära till alla butiker samt buss, och lilltjejens skola :)

2013-11-03
pling75
pling75

Förstår precis hur du menar! Hmm, svårt.. :/

2013-11-03
jessicamalin
jessicamalin

vid en ev separation skulle barnen bo 50/50 och då blir det väl inget bidragsgrundande. Överger jag barnen (vilket aldrig kommer ske) får jag betala underhåll och skulle barnen bo 100% med mig (vilket inte heller kommer ske) blir de en stor "kostnad" för mig, missförstå mig rätt.

2013-11-03
Malvan
Malvan

Ahaa okej.. Dom gör inga undantag eftersom du har barn? :/

2013-11-03
jessicamalin
jessicamalin

jag tjänar för bra för att få bidrag och det är just det att jag måste köpa något boende som blir knepigt...hyra i 2:a hand är extremt dyrt här. Även om jag får ut 3-400 000 vid en färsäljning så blir det stora lån då en 2:a kostar 1,5 milj + månadsavgift och övriga kostnader som det blir även om jag är ekonomisk och inte lever med dyra lyxvanor.

2013-11-03
Malvan
Malvan

Våra bästa vänner håller på att separera och vi konstaterade häromdagen att ingen går med vinst ur en skilsmässa.. Har du inte rätt till bostadsbidrag eller andra bidrag? Kram

2013-11-03
jessicamalin
jessicamalin

jag vet vad jag har rätt till men jag ser ju också till barnens bästa och de skulle inte må bra av att lämna allt det invanda...men jag förstår vad du menar.

2013-11-03
Malvan
Malvan

Vid separation gör du smartast i att ta det du får. Du måste se till barnen bästa, eller hur? Och om det bästa är att din sambo förlorar huset så är de ju så.

2013-11-03
Tfarcher
Tfarcher
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...