App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Potträning

Hej ! Nu har mitt barn blivit 2 år! Och tänker att det är dags för pottan. Så jag undrar om ni har något tips? För jag vet inte riktig hur man få henne att göra det :(!! (Nybörjare)

2013-11-02
Jessica 58
Jessica 58

Vet inte vad jag ska göra. Har gjort mkt för att han ska sitta på toa eller pottan.

2013-12-05
sabra1
sabra1

2 år och 10 mån

2013-12-05
sabra1
sabra1

Mitt barn är 2 och 10 mån men han vägrar att sitta på pottan eller toa. När jag ser att nåt är på gång så sätter jag honom på toaletten, men ibland gömmer han sig och vill inte sitta på pottan.då bajsar han och kissar i blöjan både på dagen och på natten har han på sig blöja.

2013-12-05
sabra1
sabra1

Nu känner jag mig lite efter. Dottern blir nu i början av december 14 månader å vi ha inte ens köpt nån potta, än om vi funderat på det men inte haft nån plan för det. Vet att kompisen som ha en dotter som e 3 månader äldre än vår ha lite försiktigt, mest som en rolig grej, infört potta för ett tag sen. E vi efter?

2013-11-26
ica_86
ica_86

Fast vad menar ni, när ni säger att barnet ska vara redo? Hur kommer det sig att barn blir redo så mycket senare nu, än de blev bara när jag var liten?

Barn har lärt sig att de ska kissa och bajsa i blöjan. Om de ska lära om, behöver de ju få veta vad alternativet är!

Sen menar jag inte att man ska tvinga barnen att sitta på pottan, men lite uppmuntran skadar nog inte.

Min äldsta hade blöjor tills han var ungefär fyra och ett halvt. Barn nummer två tills hon var nästan fyra. Yngsta är två och ett halvt och använder sen flera månader tillbaka bara blöja på natten. Nattblöjan är nästan alltid torr, så även den är mest för bekvämlighets skull och ska nog snart bort den också.

Skillnaden i hur vi har gjort med pottan är att de båda äldsta visserligen hade potta hemma, men utgångslägen var ändå att de gjorde sina behov i blöjan och att de skulle börja gå på toaletten när de var redo. Yngsta har suttit på pottan regelbundet sen hon var fem månader, även om hon tills i somras haft blöja på däremellan. Vi har också alltid bytt blöjan så fort vi märkt att hon kissat i den, inte låtit den sitta på i flera timmar bara för att den rymmer mer. Jag tycker absolut att det gjort skillnad.

2013-11-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 4 månader

Pröva att låta henne sitta på pottan samtidigt som du sitter på toaletten. Säg saker som att "Nu ska mamma kissa, är du också kissnödig?" Ta av henne blöjan och sätt henne på pottan, eller uppmana henne att sätta sig själv, vilket nu passar just ditt barn bäst.

2013-11-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...