App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Krig mot sambon

Hej, jag och min sambo har nu haft ett litet lätt bråk. Det är samma gamla jä**a visa! Han klagar på att jag inte kan diska, dammsuga eller tvätta! Men ändå är det bara jag som gör det! Och nu när vi har fått våran lilla dotter så hinner jag inte med allt som jag gjorde innan! Då kan han skälla ut mig för att disken inte är diskad å att han inte har några rena underkläder. Jag kan förstå att jag ska ta det största ansvaret i hemmet nu när jag går hemma men han är ju för fan inte handikappad! Han kan ju slänga in en maskin tvätt själv!! Han kan inte klaga på mig när han inte lyfter ett finger själv! Är det någon mer som har samma problem? Hur tar man sig förbi detta lilla stoppet? Jag blir så ledsen nä jag blir utskälld och känner mig värdelös. Vet seriöst inte hur jag ska göra för att han ska bli nöjd!!

2013-10-31
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 8 månader

Med risk för att trampa på lite tår...

Ni som anser att det är normalt beteende för män att bete sig såhär - har ni vuxit upp i en familj där mamman skött barn/hushåll och pappan bara kommit hem från jobbet, slängt sig i soffan och varit totalt oengagerad i er som barn? Om inte - varför finner ni er i att leva i ett sånt förhållande? Och om ni har det - varför tillåter ni er själva att leva i och era barn att växa upp under såna förhållanden? Vill ni fostra era döttrar till att bli hemmafruar och era söner till att ha noll respekt för kvinnor?

Jag vet att det inte är ett ovanligt fenomen, men varför är det så många män som flyttar från sin mamma i föräldrahemmet, till en ny "mamma"  i form av fru/sambo?

Personligen har jag svårt att sätta mig in i det öht. Kanske för att jag vuxit upp med två föräldrar som delat på ansvaret för både hushåll och barn. Varken min man eller jag är perfekta, men vi har grundläggande respekt för varandra, och vi är båda medvetna om att vi har valt att leva tillsammans och valt att sätta barn till världen och därför har vi också gemensamt ansvar för både hem och barn.

2013-11-01
ChildofJune
ChildofJune

Som sagt ett snack med sambon vore ju bra. Vet att när min syster fick barn så var det samma visa. Han tyckte att eftersom hon ändå var hemma så skulle hon göra allt innan han kom hem pådagarna. Och om han skulle ta hand om bebisen av någon anledning så skulle han minsannfå något tillbaka. Typ sovmorgon. Men hon fick aldrig sovmorgon trotts att hon tog hand om deras barn varje dag. Och om hon lyckades få till sig en sovmorgon då skulle han minsann ha 3 dagar sovmorgon. Tycker att som förälder så borde man vilja att ta hand om sin unge, hjälpa till hemma. Kokar inom mig när jag läser sånt! Om det hade varit min situation så hade jag pratat med killen och om det inte hjälpte skulle jag ta barnet och dra iväg.

2013-11-01
lillalelin
lillalelin

ja alltså har man börjat att sköta allt hemma så e det klart att det kan bli irritation när man plötsligt slutar. Sen inte sagt att det är rätt för det. Han borde självklart göra en del av hushållsarbetet om man inte avtalat annat.
Ni behöver prata med varandra på ett lugnt plan. diskutera fram hur ni vill fördela allt vem som ska göra vad och när det ska skötas.
här sköter jag tvättet till 99% tex i övrigt hjälps vi åt.
men jag hinner sällan tvätta på vardagar så jag brukar försöka tvätta upp allt under helgen istället då båda är hemma. Nu går mina barn på skola å dagis å jag jobbar men ändå.
vi har diskmaskin å där hjälps vi åt. att stå å diska varje dag vägrar jag.
men jag vet många som inte har diskmaskin och där brukar de dela upp som så att den som lagar mat slipper diska.
vad gäller dammsugning så kan man ju hjälpas åt. det tar inte många minuter å dra över ett golv. det kan han göra när han komer hem eller om du lämnar över barnet å du tar dammsugningen. sen måste man inre dammsuga varje dag heller om man inte har djur som fäller.

2013-11-01
osisen
osisen

Läser här, är biktmoder till många både privat och i jobbet och jag upplever att det största problemet under småbarnstiden är att männen tror att de kan fortsätta sätta sig själva först. De vill inte vara föräldralediga, för det är tråkigt och sabbar karriären. De vaknar inte på nätterna eller tar självmant hand om barnet så mamman får vila. De tar inte halva delen av hemarbetet, eller tror att de gör det trots att de gör knappt 20% De tar för givet att de kan fortsätta träna flera kvällar i veckan och hänga med vänner/syssla med sin hobby på helgerna. De fattar inte att kvinnans sexlust ofta minskar pga ovanstående orsaker så de klagar och gnäller över det. De fattar inte själva vilket jobb vi kvinnor gör hemma med våra barn, ge han ansvaret att ta barnet en kväll o städning o disk o laga mat osv så får han se vilket helttids jobb du egentligen gör! Min sambo var lite sån där, städa diska laga mat o tar förgivet att allt ska va rent o snyggt! Men ställ ner foten o försök förklara för honom hur läget är.. Först o främst så ska du bara ta hand om dig o bebis o inget annat just nu! Ni ska lära känna varandra osv, nu din kille ska fixa resten iaf, visst du kanske inte ska få allt serverat på silverfat men hoppas du förstår! du och bebis tid är det nu.. när bebis sover så vilar du så gott de går. Städningen kan du ta framöver när du kan bebis rutiner osv lite bättre

2013-10-31
lillemzy
lillemzy

Gör en lista vad den som är FL har ansvar för. Sen delar ni på föräldraledigheten så fort som möjligt. Kanske ta 3 dagar ledigt var , varje vecka. Tex du jobbar mån tis. Han jobbar tors fre. Så har ni samma ansvar för allt.

2013-10-31
solskensmamman
solskensmamman

Usch, det är inget vidare! Tycker spontant att han ska hjälpa till och avlasta dig istället

2013-10-31
pling75
pling75

Nu är ju din bebis så pass liten, men i många fall har det varit väldigt nyttigt att låta mannen vara pappaledig lite. Så att han får känna på hur jäkla svårt det är! Och då ska ju självklart han ha samma krav på sig! Men i ditt fall så kanske familjeterapi kan vara något? Men det är väldigt viktigt att ni löser detta nu!! Innan det går för långt och att relationen kan förstöras. Lycka till! Kram :)

2013-10-31
Josephineback
Josephineback
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...