App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Försöker här också..

Hej!  Någon här som har barn med Autism?

2013-10-30
pling75
pling75

Hej!

Ja, jag ska förklara mig bättre. 

Min lilla dotter som ska utredas klart nu är snart 7½ år och min stora dotter är 17 år nu. Ibland kan det vara lite svårt att få min stora dotter att sluta med att t ex krama syrran om syrran säger nej och inte vill, säger jag då nej, hon vill inte nu så har jag fått förklara för storsayrran att lillsyrran inte vill bli kramad när andra vill. Detta har ju många gånger resulterat i att lillsyrran sagt nej och då inte storasyrran lyssnat, fått en spark osv.. 

Skulle vilja veta hur du själv upplevt att växa upp med syskon inom Autismspektrat. Samt hur dina föräldrar fått vara mot er syskon så ni har blivit sedda också. Hoppas du är med hur jag menar nu

2013-10-31
pling75
pling75

Hoppas du får nån klarhet i allt! Vet inte riktigt vad du ville veta, så fråga gärna.

2013-10-31
ica_86
ica_86

Hej!

Det är mer fröknarna på skolan som fått mig att inse att min dotters svårigheter med andra barn osv, kan vara Autism. Jag har sökt mycket på google om det också, samt lånat ett par böcker om det på biblioteket, och då jag läst/ läser om det så är det en del saker som stämmer in på henne. Skolan anpassar med annat material för henne nu och en extraresurs i klassen finns också. Sedan ett par år tillbaka har NP- teamet haft oss på utredning, dock utan resultat, men nu har vi en skolkurator som sparkat igång dessa folk så vi ska avsluta utredningen nu i stort sett, möte imorgon och max tre möten till efter, och då kommer vi få veta om hon har någon diagnos eller inte.

2013-10-31
pling75
pling75

Hej! 

Ja, du får gärna berätta hur det är att leva med syskon som är inom Autismspektrat. Min lilla ska som sagt utredas om det är någon diagnos eller inte, och jag själv tror att det kan vara Autism. Ska på möte med Bup på fredag och hade möte på skolan igår (tisdag). 

Jag är som sagt öppen för det du och andra kan delge här på sidan, jag läser allt. 

Tack för hjälpen på förhand!

2013-10-31
pling75
pling75

Inte själv men vuxit upp nära det och är rätt insatt då jag har 3 yngre syskon med olika diagnoser inom autismspektrat. Vet ej om jag nu kan vara till nån hjälp men delar gärna mina erfarenheter än om det inte e det samma som att vara förälder.

2013-10-30
ica_86
ica_86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...