App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Billigaste uppvärmningen i hus?

Vi har fått upp ögonen för ett hus och där är uppvärmningen ved. Skulle det bli köp eller ens aktuellt, kan man byta uppvärmning isf? Vad har ni? Vilken tror ni är billigast??

2013-10-29
jessicamalin
jessicamalin

Tack snälla för era svar! Har inte forskat i hur gammal pannan är än men det ska vi definitivt kolla, tack för det! :) Det låter ändå som ved är det billigaste ändå då, sambon trodde på pellets nämligen.. Är såå kär i huset!! :) hihi!

2013-10-30
jessicamalin
jessicamalin

Ved är extremt billigt! Vi köper klyvd och kapad, bara att stapla och sen köra in och elda såklart. Betalar ca 5000-6000 kr/år för värme+varmvatten.

2013-10-29
solskensmamman
solskensmamman

Det beror ju lite på mer än ekonomi.

Sedan huruvida det tar mer tid eller inte beror ju lite på hur man köper det, köper man det färdigt att stapla in i förvaringsutrymmet tar det inte så mycket tid, men gör man allt själv (från hugga träd i skogen, kapa, klyva, torka och stapla) så tar det mycket tid och det är ganska tungt.

Klart att ni kan byta värmekälla om ni vill det, men det kostar. Bergvärme eller värmepump är väl det som är populärast nu, och oftast inte så dyrt. Oftast går de tju att köra en vedpanna på elpatron (brukar finnas installerat), men då är det direktverkande el och det är inte billigt.

Tänk på att det är ett vattenburet system, man kan inte göra hur som helst utan att bygga om det helt och hållet.

2013-10-29
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...