App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ser er jul ut?

Mest nyfiken efter ha pratat om det med en vän som hade väldigt klara åsikter om vad en bra jul e å tyckte vårat sätt va konstigt. T ex själv ha jag växt upp utan jultomte som delar ut klapparna å ser inte nå jätte nödvändigt med å ha det, inte sambon heller. Kompis gick nästan i taket å tyckte att va e en julafton utan tomte!? Synd om dottern skulle de tydligen va?! Fast jag minns mina jular som liten med glädje å visst under åren ha det förekommit tomte men då mest i mina syskons farföräldrars släktfirande å jag ha hållt masken för mina syskons skull å tycker att alla gör väl som dom vill. Även det att vi i år kommer fira julafton bara jag, sambon å dottern va tydligen konstigt. Men vi känner att vi vill få möjlighet å skapa egna traditioner å få va bara vi, vilket ingen i våra släkten ha nå problem med. Blir julgran, Kalle på tv:n, julmat å klappar till dottern. Svärmor å svägerskan kommer hit nån helg innan å firar lite då, troligen då jag fyller år å min mamma med familj träffar vi på annandagen då hon å hennes sambo ska gifta sig. E vi konstiga, som min kompis tycker, som valt detta sätt i år? Finns det nå rätt å fel igentligen kring hur man firar jul?

2013-10-26
ica_86
ica_86

Vi firar hos mina föräldrar. Jag, min grabb, syrran och hennes 2 flickor. Vartannat år är även min ena morbror med oss på julen.

Vi bor hela julhelgen hos dom och äter och har det gott med traditionellt julbord, tomte och massa julklappar;)

Är så tacksam att slippa fara runt och flänga som många andra gör varje jul!

2013-10-26
Fideli73
Fideli73

Kul å höra allas olika jular. Jag själv e inte som kompisen min uppvuxen med tjocka släkten på jul, utan mest mamma å syskon å då hennes olika män (va gift i 6 år med pappan åt 2 av mina syskon så dom jularna firades hos syskonas farmor å farfar). Nån jul ha vi firat med min mormor å morfar men relationen där e rätt spänd å tyvärr ha min mormor lyckats förstör varje jul vi firat så jag förstår min mamma som drar sig för å fira med dom. Försökte förklara för kompisen att det e i år vi väljer å fira själva sen nästa få vi ju se, inget som e huggit i sten ju. Ska bli skönt på så sätt att det blir nig rätt lugnt här hemma då jag ha rätt många syskon å än hur mycket jag älskar dom så kan det bli rätt mycket med alla på en gång ;) å svägerskan e rätt intensiv hon med. Vi älskar våra familjer men i år vill vi ha julen lite ifred. Säger som mamma, kommer ju fler jular å julen e ju oftast inte en dag bara. Vad mysigt det lät med midnattsmässa som nån skrev om, vart iväg nån gång här i stan å riktigt mäktigt å mysigt.

2013-10-26
ica_86
ica_86

Jag har aktivt valt bort tomte eftersom jag själv och mina syskon var livrädda för de tomtar som kom och hälsade på oss. Jag gallskrek tills tomten gick julen då jag var ca 1,5 år. Har aldrig gillat den traditionen... var jobbigt även då jag var äldre och visste att det var pappa bakom masken :P

Sen får vi väl se, kommer säkert springa på någon tomte ute kring jul ändå, och verkar dottern tycka det är roligt så tänker jag säkert om. Men hittills har vi inte haft någon tomte.

Sen brukar vi alltid försöka fira med de närmaste, även om när blir olika varje jul, då alla gör lite olika. I år blir det antagligen hemma hos oss med barnens faster och sambo på julafton. Och med mormor, morfar och mostrar med familj på annandagen. Sen har  vi farbror och sambo också som vi inte pratat med än, men de är upptagna på sitt håll på julafton så vi får se när vi hinner träffa dem.

Man gör som man vill, tycker inte att någon ska kunna med att ha åsikter kring det.

2013-10-26
ChildofJune
ChildofJune

Vi var bara familjen när jag var liten. Det har aldrig varit någon stor släktträff och jag har alltid tyckt att det måste vara jobbigt med stora folksamlingar på en så mysig högtid.

Tomte eller inte måste man väl få välja själv. Men om barnet skulle börja fråga varför vi inte fick besök men alla andra så skulle jag kanske tänka om.

2013-10-26
burtonmamma
burtonmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...