App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp, Är min relation bra?!

ibland undrar jag hur det kunnat blivit så här mysko! SEn lillen kom för 2 mån sen. Så har allt blivit knas.. Min sambo! Ikväll sa jag att jag ville dra till gymmet kl 7 imorgon bitti, då kläcker han ur sig, ja jag får väl sova när jag blir gammal! Så svara jag: ja de va ju sund att vi skaffa barn då, du kan ju göra exakt samma saker som jag för du har oxå 2 händer,.. Och vad menar du med det säger han?! Ja hade jag ammat hade jag varit mer låst! Annars jobbar han jämt 8-17 varje dag mån-fre, jag städar tvättat diskar lagar mat tar hand om min son, va gör han när han kommer hem? Sätter sig i soffan med mobilen?! Får be han byta blöja på grabben, eller mata honom osv,, ska man behöva få be om det menar ja... Upprörd som tusan! Min hjärna är splittrad, ska man göra slut eller ska man Leva i detta.. Va är problemet? Ja har sagt o berättar att jag känner mig fruktansvärt ensam ibland i detta.. Men är som om han glömmer de! Är han så jävla självisk eller gillar han bara inte spädbarn perioden.. När han tar grabben så lägger han honom i knät o medans han är pigg så pratar han knappt med honom bara typ vaggar honom med benen medans tv är mer intressant! Han går aldrig upp på nätterna o matar honom, alltid jag som gör! Han har barn sen innan o där får jag oxå hjälpa till. Ibland går han på hockey eller fotboll egen tid! O då får ja natta hans dotter, men han klagar på att han får sova när han blir gammal bara för att jag vill träna! Och de är massa undanflykter när det gäller grabben eller massa gnäll, som tex: han säger att de finns massa på huset att göra, lägga in dynor från uterummet eller klippa häcken eller städa källaren,, drar han till med! Eller säger aja får väl skita i fotbollen tex eller aja får skita i o göra de å de då, när ja frågar om han vill ta hand om grabben! Hjälp!!!!!!!!

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Funkar tyvärr ej! de är svartsjuka samma sak när vi pussar varandra så försöker hon liksom sära på oss. Hon som är 2 år.. men de är ju med lillen så mycket som möjligt när sambons barn är här hemma!

2013-10-28
lillemzy
lillemzy

Dom är jätte intresserad av sitt syskon! men så fort sambon vill mysa så gråter 2 åringen. Ja vuxen förebild? dom gillar mig jätte mycket oxå och jag dom. Men ingen ja älskar så mycket som mitt barn.

2013-10-28
lillemzy
lillemzy

vi har pratat nu och han har hjälpt mkt nu sen igår kväll iaf, bytt blöjor o badat med bebis matat honom, lät mig träna ikväll.. Men jag fick iaf sitta ner med honom och berätta hur jag känner o vilken frustration jag har! Nu kommer hans barn imorgon oxå, då är det jobbigt för den lilla på 2 år skriker o låter inte sambon bära eller mysa med den lilla. Men de kommer väl det med att svartsjukan slutar.. Fårse hur det blir med detta som jag har pratat med honom om. får nästan hålla tummarna för om han lyssna riktigt denna gång.

2013-10-27
lillemzy
lillemzy

Tack för ditt svar ChildofJune väldigt bra skrivet av dig

2013-10-27
lillemzy
lillemzy

Man kan ju också byta föräldraledighetsperiod. Det är ju inget måste att kvinnan är hemma länge i början. Byt så han tar sin FL nu, så kan du vara mer ledig sen när de fått ett starkare band till varandra.

Om du inte vill jobba heltid så diskutera igenom hur mkt du kan vara ledig, kanske kan ni jobba tex 40- 50 % vars (kanske en jobbar mån, tid och den andre tors,fre). Så får båda ta ansvar hemma och jobba.

2013-10-27
solskensmamman
solskensmamman

Känner igen mig i mycket du skriver och det är pissjobbigt.. Men jag vill tro att det förändras så småningom därför stannar jag..

2013-10-27
AnnaGranlund90
AnnaGranlund90

Det är klart att det ska finnas förståelse för att den som jobbat också är trött, det är inte det detta handlar om - jag tolkar det som oförståelse från TS sambo kring hur hennes dagar ser ut, och att hon inte ens kan få ta en timma på gymmet för då förstörs hans sovmorgon. Det låter bara som ren egoism i mina öron (sen kan jag naturligtvis ha tolkat texten fel).

Jag undrar varför kvinnor alltid måste komma med ursäkter för männen? Är de mindre vetande? De kan inte knyta an till ett barn som de själva varit med att besluta att sätta till världen. De kan inte inse 'nöjet' med ett spädbarn, utan vi får gott vänta tills barnen blir äldre innan papporna känner att de får något utbyte av dem? Jag förstår inte detta! Även om det är kvinnan som bär barnet så har mannen lika mycket tid på sig att förbereda sig, längta och vänta. Ligger de inte och lyssnar/känner på magen när man börjar känna rörelser? Är de inte med och köper de första kläderna, har åsikter kring vagn, bilbarnstol med mera med mera?

Jag vägrar tro att majoriteten av alla pappor är känslolösa människor som måste lära sig att tycka om sitt barn. Har inte den överväldigande känslan av kärlek vid förlossningen svämmat över er båda som par?

Och när backade vi plötsligt bakåt i tiden vad gäller jämställdhet? Varför finner man sig i att dra tyngsta lasset med hem och barn?

Hur blir det sen då, när barnet är på förskolan, och båda föräldrarna jobbar? Ska båda sätta sig i soffan när de kommer hem, vägra laga mat och vägra offra en sovmorgon för att båda har jobbat? Det är tufft och slitsamt att få ett hushåll att gå ihop - men det går tio gånger smidigare om man hjälps åt.

Nu är detta inte riktat till någon särskilt person, utan reflektionerna jag fått då jag läser tråden.

2013-10-27
ChildofJune
ChildofJune

Ja catpuss vi har fattat att din man är jätte bra! Men alla människor är olika tackolov

2013-10-27
Liisa89
Liisa89

... Dock glöm inte att respektera att han faktiskt arbetar ... Ge honom en lugn o ro timma så han hinner landa. Kommunicera med varandra i en vuxen ton och döm inte förhållandet så här tidigt. Bebis tiden känns långsam men är väldigt kort, men påfrestande

2013-10-27
Tfarcher
Tfarcher

Ja kanske terapi skulle va något. När han har dålig dag sp. går de mesta ut på mig osv. Men kanske är så! Vi är lika envisa Båda två och nu när någon är sur så försöker vi iaf prata med varandra! Men ibland går de till överdrift, som när han är sur så kan han va de några dagar liksom uran att säga något, men jag ska börja ställa krav mera så kanske han lyssnar iaf

2013-10-27
lillemzy
lillemzy

Allt beror väl på din egen gräns. Vi kan ju säga att han är en skitstövel fast du inte tycker att han är det. Normen är olika för alla. Tror inte många skulle orka leva med min man men jag älskar honom och han går inte över mina gränser

2013-10-26
Liisa89
Liisa89

Vi ville ha barn ihop. Jag har alltid velat haft barn på senare dagar, och ville inte genomgå en till abort. Gjorde en för 1/5 årsen och nu när jag var gravid igen så kände jag att kag ville verkligen genomgå denna graviditet

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Men ja har tänkt på de att han kanske inte fick vara med i spädbarnsperioden med sina barn. En del mammor vill ju ha barnen i fred typ. Man vet ju inte

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Alltså jo mot hans tjej på 2 år gullar han med o leker osv, pratar annorlunda mot än vad han gör med sonen på 6år. Han får mest utskällningar eller har en kortare attityd. Gämmför mycket där mot vad 2 åringen kan o inte 6åringen vill göra osv.

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Han har 2 barn sen innan. Ålder 2 & 6 vi har dom varannan vecka

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Nu är ju inte bebis jobbig, jätte lugn o harmonisk, men de jag menar att sambon kan väl iaf hjälpa till mera, och innan bebis kom så var de jag som lagade mat o städa o diska o de där mest, men handlar ju om att hjälpas åt. Men ja känner mig så ensam i de ja gör, o att han kommer med så mycket undanflykter får mig inte att känna mig mindre ensam. O att han säger att hans sovmorgon är förstörd om ja ville dra till gymmet på morgon? Och liksom? Ja måste ju kunna ha min egna tid iaf 1 timme på en vecka

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Ett barn är ett heltids jobb kan man säga, är som att han inte förstår de,, ska beklaga sig över att han jobbar heltid o är trött, o när han sovit gott så måste han tala om det, skönt för han! eller när han är trött o beklagar sig så brukar jag jämföra hur trött ja är sen förlossningen

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

vårat förhållande var väl tillåfrån innan med, men tycker att han håller sig mer undan nu. Mobilen o tv är mer intressant nu än förr innan barnet! och han har barn sen innan o kan detta! O när ja frågar han om han kan byta blöja, så brukar han säga att jag byter blöja hela tiden när mitt andra barn kommer varannan vecka! och min egna tid den ska jag få säger han?! Ja men när fan ska ja få den när ja dör eller?!

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

Det grundar sig i hans egen rädsla för ansvar. Familjeterapi kanske ? Eller helt enkelt att du lastar över ansvaret på honom, gå till gymmet och ha egen tid du också. Han lär ju knappast lämna barnet ensamt gråtandes ;)

2013-10-26
Tfarcher
Tfarcher

Det där är nog väldigt vanligt! Tycker mig höra samma historia om och om och om igen... Jag har fött fyra barn på 6 år, och min sambo var likadan med första och andra barnet... Med tredje hade han hunnit få öva lite så tredje barnet var lättare.... Han kom även på vilka fina band han hade fått med de två första och fick lust att engagera sig mer... Nu är fjärde barnet 7 månader och vi har delat 50/50 på allt sen dag ett... Dock sköter jag nätterna, men han jobbar nattskift...
Jag tror att det bästa är att försöka se förbi beteendet. Många män tar tid på sig att skapa band. Vi har ju liksom redan haft 9 månader på oss... Din sambo har bara haft två månader än... Så tänker iaf jag.
Det är absolut inte skäl nog att gå isär. Det är en berg och dalbana i början...

2013-10-26
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Det handlar om att prioritera. Min man spelar också GTA (och andra spel), OM han kan, när barnen sover. Alternaivt att jag tar hand om dem under tiden, precis som han gör när jag har något jag vill göra.

Man är alltid två om hushåll och barn. Har papporna tillbringat tid ensamma med sina barn? Så att de inser att det inte är att vara "ledig" att vara hemma?

Sen ligger det nog mycket i det CatPuss skriver, fortsätter de i samma spår som innan?

Fråga dem vilken bild de vill att deras barn ska växa upp med. Ett jämställt förhållande med två engagerade föräldrar - eller ett snett fördelat förhållande där kvinnan ska stå i köket med barnen hängande i kjolen.

Vill man det bästa för sina barn så lär man dem delat ansvar och sånt ser och lär sig barn väldigt snabbt - baserat på hur ni gör - oavsett vad ni sedan säger.

2013-10-26
ChildofJune
ChildofJune

Om man har gett upp på att tjata o va bestämd då?

2013-10-26
lillemzy
lillemzy

jag har det likadant.. fan ta gta 5!

2013-10-26
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Ah okej. För det känns inte som han förstår hur jobbigt de är.. Han kan klaga över att han jobbar 8-17 men jag då? Ja tar hand om en bebis hela dygnet

2013-10-26
lillemzy
lillemzy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...