App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

112-mammor?

Jag undrar om det är någon av er i forumet som är gravid och jobbar inom ett 112-yrke, dvs ambulans, polis eller brandkår. hur tycker ni att det har gått att bolla jogg och graviditet? Har era chefer och kollegor kunnat tillgodose era behov och vad har ni för regler på er arbetsplats kring att kunna byta arbetsuppgifter? Själv så arbetar jag som polis i yttre tjänst och "gick in" och blev utredare från vecka 14. Det var skönt att så börja jobba dagtid och inte behöva utsätta sig för massa "situationer". Jag är väldigt nyfiken på hur det har gått för er andra så jag hoppas att någon svarar! :)

2013-10-23
BlueCanary
BlueCanary

Varför strular det? Kan inläggen vara för långa?

2013-11-29
Annalindeberg
Annalindeberg

Men vad tusan kommer inte mitt inlägg för...

2013-11-28
Annalindeberg
Annalindeberg

(null)

2013-11-28
Annalindeberg
Annalindeberg

(null)

2013-11-28
Annalindeberg
Annalindeberg

Jaha ni menade så, jag måste verkligen sätta mig in i det här med lön och andra inkomster under föräldraledigheten. Har skrämmande dålig koll känner jag :) Har ni haft möjlighet att skaffa någon gravidförsäkring via ert jobb? Eller kör ni på det "privata" försäkringsbolaget?

Nu när jag ändå har några ambulanssjuksköterskor "på tråden" tänkte jag passa på att fråga hur pass ok det är att ringa efter ambulans när det är dags att ta sig till sjukhuset och föda. Jag och min man har ingen egen bil och jag undrar hur man tar sig till sjukhuset på bästa sätt då. Ringer man ambulans eller taxi? Bör man ringa ambulans om vattnet går eller hur akut är det? Man vill ju inte ringa efter ambulans i onödan och ta resurser som kan behövas till något mer akut...

 

2013-11-28
BlueCanary
BlueCanary

För övrigt låter 10% av lönen som ooooooerhört lite pengar. Är det ens möjligt att klara sig då??

2013-11-27
BlueCanary
BlueCanary

Vad intressant hörreni!

Jag fick höra av en tjeje som jobbar som behandlingsassistent på ett hem att hon fick gå hem då det inte fanns något möjlighet för omplacering. Hon gick i v 12 ungefär och säger att det inte är så roligt att gå sysslolös hemman. Så det är ju bra att några av våra yrken ändå kan erbjuda en tillfällig omplacering. Och går det inte så går det inte - ens egna säkerhet och hälsa ska verkligen komma först i dessa väntans tider :) Synd bara att det ska behöva kännas så i plånboken...

2013-11-27
BlueCanary
BlueCanary

Blev omplacerad till bevakningcentralen. Hade den inte möjligheten funnits hade jag blivit avstängd.

2013-11-27
VLupaca
VLupaca
Bebis på 8 månader

Kanske inte räkna som ett 112 för mig heller men jobba inom kriminalvården på en säkerhetsklass 1 anstalt. Jag blev omplacerad runt vecka 19 så magen börja synas lite. Innan det försökte man bara ha mig i porten och inte ute i avdelningen. Minns att de sista veckorna va jobbiga. Och inom kriminalvården få man 10% av lönen utbetalt av arbetsgivaren vid föräldraledighet.

2013-11-27
VLupaca
VLupaca
Bebis på 8 månader

Hehe ja det kan man ju tycka. Men jag tycker att det är ganska bra att man inte kan bli "intvingad" av arbetsgivaren och att det ligger på ens eget ansvar att säga till när man vill byta arbetet i yttre tjänst mot något annat.

Vad jag har hört från andra så har det heller aldrig varit någon som lyft på ögonbrynen över hurpass sent/tidigt man vill gå in från ledningens sida. Jag har även känt ett enormt stöd från mina närmaste chefer och kollegor, så jag är supernöjd över hur jobbet har behandlat mig så här långt! Jag hoppas det är lika bra på andra polismyndigheter.

Ni är grymma brudar och ni gör ett bra jobb där ute! Det är alltid härligt att få jobba ihop med brand- och sjukvårdspersonal, så kämpa på och ta hand om er och gravidmagarna!!

2013-11-27
BlueCanary
BlueCanary

Precis som skrivet innan så kan man få utökad grav.penning med hjälp av intyg fr arbetsgivaren. Men tar definitivt hårt på kassan. Jag kan ju tycka det är anmärkningsvärt att ni inte har en hård policy inom polisen då ni har stor risk för hot och våld. Ni väljer ju interna uppdrag fast ni har klart lite lättare och bli omplacerade. Tänk på dig och magen!:)

2013-10-25
Annalindeberg
Annalindeberg

Mumtotwo, Där ser man! Ja dessa jobb blir sällan som man har tänkt sig. Uppgifterna man får initialt stämmer inte helt sällan inte alls överens med vad man faktiskt kommer fram till. Det är också det som gör dessa jobb så roliga.

Hhultengren, hoppas att du trivdes bättre och mådde bra på det nya jobbet!

Helbeng, tack ska du ha! :) Och lycka till du med!!

2013-10-24
BlueCanary
BlueCanary

Jag vill bara flika in och säga att ni inom 112 är fantastiska och jag har inte alls tänkt tanken på det ni beskriver. Lycka till alla ❤️

2013-10-24
Helbeng
Helbeng

Oj vad spännande att höra Mumtotwo och Annalindberg! Hur fungerar det med lön under tiden som man är gravidledig? Får man fullt betalt eller föräldrarpenning, eller finns det någon annan variant?

Inom polisen så kan inte någon tvinga en att gå in någon speciell tid, utan det är upp till en själv att avgöra hur länge man vill vara ute. Mycket beror på hur man mår så klart. En kollega berättade att hon mådde ganska illa och fick sitta med spypåsen i beredskap, så hon gick in väldigt tidigt. Jag har inte mått illa alls men kände att för min del så blev vecka 14 blev lagom tid att gå in från yttre tjänst. Det kändes inte alls roligt att åka på bråk- och stökjobb ju mer tiden gick...

2013-10-24
BlueCanary
BlueCanary

Hej! Skoj och läsa ditt inlägg! Jag är ambulanssjuksköterska och fick en dotter för 4 veckor sen. Jobbade ute till vecka 23 och kunde inte bli omplacerad så varit gravledig förutom lite extra knäck. Men jag led inte av det då jag varit ledig hela sommaren, men har klart saknat jobbet och kollegorna lite. Min arbetsgivare har som policy att arbeta operativt till max v25 vilket är rimligt i Amb om man inte har komplikationer så klart. Hoppas din graviditet fortskrider bra!

2013-10-24
Annalindeberg
Annalindeberg
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...