App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölkstockning!

Hej! Det är andra gången nu som jag får mjölkstockning och feber. Jag har ingen som helst aning om vad jag gör för fel för att få det! Det gör fruktansvärt ont och det blir jobbigt för både mig och min dotter då jag inte orkar så mycket! Är det någon som vet varför man får det? Och hur man blur av med det på snabbaste sättet?

2013-10-22
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 4 månader

Mjölkstockning uppstår då det blir stopp i mjölkgångarna. Tänkbara orsaker kan vara BH med bygel eller andra plagg som trycker/klämmer åt. Att bebisen har fel tag vid amning. Att man själv sitter och håller undan bröstet med ex ett finger på samma punkt.

Man ska inte massera hårt, för det kan som skrivet göra saken värre. Mjölkgångarna är ömtåliga. Prova att värma i duschen eller med vetekudde precis innan amningstillfället. Amma/pumpa.

2013-10-22
ChildofJune
ChildofJune

sen ska ju SPC-flakes hjälpa. Köps på apoteket och är en slags specialkostflingor. Vet någon här som blev av med mjölkstockningen och har läst lite forskning om det hela.

Det ska hjälpa kroppen att bli av med inflammationer och verkar både akut och förebyggande.

2013-10-22
solskensmamman
solskensmamman

Amma, amma och amma. Handmjölka eller pumpa om dottern inte tömmer bröstet tillräckligt bra eller inte vill ammas ofta nog. Börja med det onda bröstet och variera amningställning. drick mycket och vila. Det tar lite tid innan det känns helt bra i bröstet men febern brukar ha gått ner efter 2-3 dagar och då får man också lite bättre ork. Däremot vill jag avråda från att massera bröstet hårt då det kan göra det värre genom att mjölk trycks ut i bröstvävnaden. Om man vill kan man isf ytterst försiktigt strycka över stockningarna in mot bröstvårtan under amning. Värme kan också vara skönt.

Ibland kan mjölkstockningar bero på att bebis tar för litet tag eller ligger aningen fel vid bröstet, kan vara att bebis ligger lite högt/lågt, för mycket åt höger/vänster eller för långt ifrån. Så en bra idé när du mår lite bättre kan vara att besöka en amningmottagning om ni har en sån. De kan hjälpa dig att titta så bebis ligger bra vid bröstet och har ett bra tag. Hoppas att du snart mår bra igen och slipper fler mjölkstockningar i framtiden!

2013-10-22
vevvis81
vevvis81

Jättejobbigt, jag hade det i helgen... För att bli av med det så snabbt som möjligt så ska dj ju förstås amma så mycket som möjligt. Jag har även haft hjälp av en bröstpump när jag upplevt att barnet inte sugit tillräckligt, men amning ska väl vara det mest effektiva sättet trots att det gör väääldigt ont att amma med mjölkstockning. Det kan hjälpa att ta nåt antiinflammatoriskt för att få ner svullnaden lite. Det underlättar både för dej (som inte får lika ont) och för barnet (som lättare får tag om bröstet inte är stenhårt! Hoppas du får bukt med det snart!

2013-10-22
Emeliek85
Emeliek85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...