App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kejsarsnitt eller inte?

Hej! Jag är i vecka 24+3 och i morgon ska jag fatta ett svårt beslut. Vanlig förlossning eller kejsarsnitt. Mitt huvud går bara runt och jag är rädd. När jag fick mitt första barn blev det akut kejsarsnitt efter 17h pga inga värkar och öppnade mig inget till slut. Nu undrar man om det blir samma igen med nästa barn.. Någon som gått igenom samma sak som mig??

2013-10-21
RikardMatilda
RikardMatilda

En kompis hamnade i samma läge och andra gången var hon inne på att föda normalt men det blev ändå snitt igen. Jag tycker att du ska väljs snitt, dt gör att din oro minskar och att du vet att plutten kommer ut och mår bra istället för att bebis behöver eventuellt genomgå en jobbig förlossning tillsammans med dig, dock är det så att väljer du nu snitt denna gången också och vill ha fler barn så kommer du inte få något annat val än just snitt. Jag hade snittar för säkerhetens och mitt eget lugns skull, men du måste bestämma själv vad som känns bäst för dig och din kropp :) jag har aldrig genomgått något kejsarsnitt utan fött normalt men jag ser inte något negativt i kejsarsnitt, det är lika jobbigt att läka ihop underlivet efter en vanlig förlossning även om man givetvis måste vara försiktigare efter ett snitt då det ändå är en operation/ingrepp.

2013-10-27
Tfarcher
Tfarcher

Hoppas att du får den förlossningen som du vill ha:-) lycka till

2013-10-26
RikardMatilda
RikardMatilda

Åh va skönt :) njut nu av din graviditet ❤ det kommer att gå strålande!!

2013-10-23
saranelson
saranelson

Nu är det bestämt, det blir kejsarsnitt i slutet av Januari:-) känner en stor lättnad:-)

2013-10-23
RikardMatilda
RikardMatilda

Det tycker jag att du gör rätt i :) jag bestämde mig för ett snitt i 3:e månaden och var så lugn hela graviditeten :)

2013-10-22
saranelson
saranelson

Tack för alla svar jag har fått:-) jag ska följa mitt hjärta. Och jag känner att jag vill ha ett planerat snitt denna gång. För då kan jag känna mig lugn istället för livrädd.

2013-10-22
RikardMatilda
RikardMatilda

Jag kan bara utgå ifrån mina känslor.. När jag fick mitt första barn så drabbades jag av ett väldigt allvarligt syndrom som gjorde att jag fick ett kejsarsnitt under narkos.. Allt var väldigt dramatiskt då man inte visste om jag skulle överleva. Nu när jag fick mitt andra barn så fick jag välja på igångsättning eller planerat kejsarsnitt i v 38.. Mitt hjärta sa kejsarsnitt och det är jag så glad för. Min son föddes med ett planerat snitt för 1 månad sedan och det var en FANTASTISK upplevelse ❤ allt gick så lugnt till och jag fick vara med på alla plan denna gång. Jag rekommenderar ett planerat snitt om man har haft en väldigt jobbig första förlossning. Men som sagt jag kan ju bara utgå från mig själv :) LYCKA TILL vad du än väljer!!

2013-10-21
saranelson
saranelson

Mitt hjärta säger att jag ska ta planerar kejsarsnitt, för jag vill inte gå igenom samma sak igen. Tack för att ni gett mig råd om detta.

2013-10-21
RikardMatilda
RikardMatilda

Jag blev akut snittad efter 36 timmars kämpande och jag kommer utan tvekan välja snitt nästa gång! Det är nog bara du själv som man fatta beslutet, lyssna på dig själv. Kram!

2013-10-21
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...