App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning? Någon som gått över 14 dagar.....

Hej allihopa! Idag är jag på BF+11 och ja det är jävligt jobbigt. Väntandet delvis men även tyngden, allt svårare att sova och psykiskt bröt jag nästan ihop för två dagar sen. Som tur är har jag världens finaste sambo som stöttar mig och försöker hitta nya grejer som jag klara av att göra varje dag. Finns det någon som gått över tiden med 14 dagar här? Har börjat ställa in mig vid tanken och att det blir en igångsättning. Och ifall några som haft igångsättning vill dela med sig av sina historier. Kändes det som man tvinga på kroppen något den inte var redo på? Sluta det i kejsarsnitt? Hur många timmar/dagar tog det. Jag har inte fått något än och dom vill att jag väntar till Onsdag... :/

2013-10-19
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Tack så mycket alla :)

2013-10-25
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Grattis!!!

2013-10-24
Hnoss
Hnoss

Grattis!!

2013-10-24
Maddjon
Maddjon

Oh stort grattis!!!!!

2013-10-23
batgirl
batgirl

Gabriel föddes igår, tisdag den 22/10 BF +14. 3380g & 52cm kl 11.32. Klockan 8 bestämde BM sig för att ta sönder hinnan eftersom jag bara öppnats från 3cm (kl 2) till 5cm (kl 8). Kl 9 va jag öppen knappt 6 så då blev det dropp som dom ökade var 20 min. Kl 10 var värkarna som värst och bad om EPA även om jag inte ville ha den. Kl 11 kom doktorn och dom försökte göra mig redo gör EPA när jag fick en plötslig värk som gjorde att jag knystade. Bm fråga varför och då såg hon att jag hade gått från 6-10 cm och hans huvud ville ut! Så EPAn hoppa jag då över o knysta ut han på 4 knyst värkar. 11.32 var han ute :) så det gick tydligen jätte bra och oväntat fort för en förstföderska.

2013-10-23
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Kl 1.33. Nu är vi på väg mot förlossningen! Värkarna avtog efter 13.00 och blev oregelbundna som sagt. Men nu är dom så pass starka att jag inte orka hantera dom hemma mer. Har inte sovit sen 11.30 söndag morgon. Hoppas det blir mer tätare och intensivare. När vi är framme för dom va nyss med 2 min mellanrum. Men nu paus igen!

2013-10-22
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Verkar som att bebisen bara behövde ett litet hot om igångsättning för att vilja komma självmant ;) Lycka till!!

2013-10-21
sandrapatricia
sandrapatricia

Lycka till!!!

2013-10-21
Hnoss
Hnoss

Tack så mycket vad söta ni är blir helt peppad :) värkarna var regelbundna och täta med 5 min mellanrum fram till kl 10. Sen lyckades jag somna mellan värkarna och dom avtog! Nu kl 12 har jag börjat ta tiden igen och dom ligger på 7-10 minuter igen. Haha känns som att börja på 0 igen. Fast värkarna nu är BETYDLIGT intensivare nu än inatt. Då kändes det som en barnlek men nu är det inget o leka med. Andas och tänka glada tankar :) blir förmodligen ännu en uppdatering inne i förlossningen om det inte går allt för fort:)

2013-10-21
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Lycka till, kämpa på! :)

2013-10-21
Bouzidi
Bouzidi

Spännande!!! Håll oss uppdaterade! :) lycka till!

2013-10-21
jessicamalin
jessicamalin

Nu verka det hända grejer här! Har fått värkar med 7 minuters mellanrum. Så nu väntar jag på att dom ska komma tätare innan vi åker in. Lyckats sova 2 h bara sen kl 11 igår morse. Bajs haha :) men nu äntligen vill han komma ut BF+13!

2013-10-21
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Blev igångsatt 17 dagar över tiden. Hade redan öppnat mig 3-4 cm då och hade 1 cm kvar av tappen. De kunde ta hål på hinnorna så att vattnet gick. Fick värkar. Efter ca 7 timmar fick jag epidural och straxt efter värkstimulerande dropp. Efter ca 22 timmar var han ute med hjälp av sugklocka på slutet pga att han låg lite snett med huvudet på vägen ut och jag därför inte fick ut honom själv. Sprack endel och syddes på operation. Men jag tyckte jag hade en bra förlossning :)

2013-10-20
Hnoss
Hnoss

Tack ännu en gång för ni delar med er :) ringde förlossningen och "boka" in mig på onsdag för igångsättning. Få veta exakt tid samma dag eftersom han kanske kommer nu innan. Har då gått över 15 dagar också som jag ser vissa andra har här. Hoppas man också får en bra upplevelse att dela med sig om sedan :) men nu snart är han här! :):):)

2013-10-20
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Jag blev igångsatt 15 dagar över tiden. Min tapp fortf långt bak så blev igångsatt med cytotec. Första tabletten kl 11, andra kl 15, värkarna startade 17.30 och 23.39 kom hon ut med endast lustgas :)

2013-10-20
minstjarna
minstjarna

Har inte blivit igångsatt än men blir det ev i em eller senast imorgon. Vattnet gick i torsdags natt och vi har varit inne på koll varje dag i helgen. Allt ser bra ut och även slemmis har gått men inga värkar kommer. Jag är i vecka 38+2. Börjar bli riktigt less på att bara sitta här och vänta, ta små promenader där det känns som man kissar på sig för vattnet går ju fortfarande till och från. Snart in för ny koll då det skall bestämmas om det skall sättas igång idag eller vänta tills imorgon. Nervös och rastlös om vartannat. Stor lycka till till alla som väntar :)

2013-10-20
Liltith
Liltith

Jätte skönt att läsa alla era inlägg! Även dom som tog över 20 h långt för det är den tanken jag själv haft och gått runt o grubblat på om man ska lida för att i slutändan få ett snitt ändå när man kunde gjort det från början. Skönt att det droppa in mer positiva erfarenheter nu i slutet. Vet att det är olika för alla och jag hoppas jag få en så smidig förlossning så möjligt! Prata med min syster och hon sa att jag skulle lyssna på kroppen ifall jag inte orka och begära snitt. Jag ska försöka kämpa och hoppas på vaginalt. Tack så mycket för att ni dela med er! Stor kram till alla starka kvinnor där ute :)

2013-10-19
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader

Jag har bara positiv erfarenhet. Jag gick över 14 dagar med vår dotter. Fick en tid för igångsättning den 14:de, men natten till den 14:de gick slemproppen och jag fick mensvärk som kom med jämna mellanrum. Det vart förvärkar vilket jag hade haft i 3 veckor innan till och från så jag tänkte inte att det kunde vara på G. På förmiddagen den 14:de kom vi till förlossning där CTG-kurvan visade att jag hade såpass värkar att jag hade öppnat mig 1,5 cm. Suck, nu blir det hem igen tänkte jag. Men vår dotters hjärtljud sjönk mycket under varje liten värk så vi fick stanna kvar. Klockan 13.00 fick vi komma in till ett rum, klockan 15.00 tog dom vattnet och då gick det FORT! Jag öppnade mig från 3 cm kl: 15.00 till 10 cm kl: 18.45. Krystade i 20 min sen var hon ute kl: 19.05. Min livmodertapp var mogen och redan lite öppen så det räckte att ta hinnorna för att starta förlossningen. Tog inte många timmar :) hoppas det går bra och inte alltför långsamt för er del, och va stark och kämpa på! Lycka till!

2013-10-19
Bouzidi
Bouzidi

Jag gick 14 dagar över tiden och skulle bli igångsatt dag 15, men dagen före fick vi åka in pga en kraftig blödning (efter sex, hehe). Eftersom jag ändå skulle sättas igång dagen efter fick jag stanna och så skulle dem sätta igång mig då istället. När jag låg där började jag få små värkar själv och jag var öppen 2-3 cm. Det dem gjorde var att sätta en elektrod på bebisens huvud som dem sa kunde göra så vattnet går och påskynda förloppet. Vattnet gick dock inte och den tog inte heller hål på hinnorna, så jag fick bara värkstimulerande dropp under hela förlossningen. Visst tog det tid men kunde inte ha önskat mig en bättre förlossning! Kom in vid 11.30 och dem satte in droppet efter ett par timmar, det gick jättebra att hantera värkarna till runt kl 22 och då bad jag om epidural då jag inte tyckte lustgasen fungerade. Hade effekt av epiduralen (med några påfyllningar) under hela natten och kunde till och med sova. På morgonen kl 08.14 var han ute :-)

2013-10-19
sandrapatricia
sandrapatricia

Jag gick över med 14 dagar. Fick tid för igångsättning! Åkte in gjorde undersökning och blev inlagd. Fick under dagen tabletter med 2 timmars mellanrum. Under tiden fick jag dok röra mig och vara ute som jag ville. När nattpersonalen kom gjorde dom undersökning och efter det fick jag inga mer tabletter. Fick totalt 5 tabletter/doser. Värkarna började vid 20 på kvällen. Etablerade värkar vid 23.10. Fick Morfin och alvedon för att jag skulle få koppla av och kunna sova lite. Vid 04 på morgonen fick vi ett förlossningsrum och då tog jag ett bad. Vilket jag blev avslappnad av. Vid 04.55 tog man hål på vattnet. Men det kom inget. Under värkarna hade jag lustgas till hjälp. Vilket funkade bra för mig när man fick in tekniken. Krystvärkarna började vid 05.34 och en gosse föddes 05.53. Så min igångsättning och förlossning tog totalt ca.14,5 timmar. Utav dessa timmar hade jag värkar i ca 7 timmar. Detta var mitt första barn. Så allt gick snabbt när det väl satte fart och det underbaraste man kan vara med om!

2013-10-19
Botta_89
Botta_89

Min kompis gick över två vecko, sattes igång och det slutade efter två dygns hårt värkarbetet i kejsarsnitt, inte helt ovanligt att igångsättning slutar i kejsarsnitt även om läkarna och barnmorskorna kommer hävda det motsatta. Det är billigare med igångsättning och ja, ibland fungerar det men oftast är det bara onödigt jobbigt för mamman. Min inställning är att inget barn väljer att stanna inne för evigt. Förr eller senare är barnet redo och då startar allt och förlossningen är igång och barnet ute. Jag skulle personligen vägra igångsättning. Hellre kejsarsnitt om jag skulle må så dåligt att vardagen inte fungerar.

2013-10-19
Tfarcher
Tfarcher

Jag gick över 15 dagar och blev igångsatt med ballong först, sen tog dom vattnet. På natten sen kom de värkar men sattes dropp på morgonen ändå. Tog 36 timmar totalt från första värken men sonens hjärtljuden sjönk och jag var totalt slut så blev akut snitt men jag har bara positivt att säga om det! Dom är såå duktiga på det dom gör! Stort lycka till, du kommer greja det! Håll oss uppdaterade. Kram!

2013-10-19
jessicamalin
jessicamalin

Lindapim, tack för du dela med dig! Det är precis den tanken jag haft sen igår. Att skulle dom sätta igång mig och det inte händer så mkt så tänker jag inte lida i 'onödan' för att sedan i slutändan få ett snitt ändå. Först ville jag verkligen inte ha snitt men nu börja jag känna att jag skulle likaväl kunna ta ett ifall man inte kommer någon vart med värkarna. Hoppas kroppen är mogen ändå och kan ge riktiga värka och öppna sig. Har ju gått längre med än dig men jag förstår verkligen hur du tänker!

2013-10-19
VLupaca
VLupaca
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...