App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kattfan..

I ett år nu har vi försökt att få våran katt att förstå att hans plats EJ är i spjälsängen. Han har en egen gosig plats han får ligga på men varje dag är M säng upp bäddad och han nerbäddad, M sover fortfarande med oss och jag ska inte skylla på katten men han är en liten anledning till att jag inte lägger henne där. Han väger över fem kilo. Känns som jag prövat allt. Tips?

2013-10-19
Jane_89
Jane_89

Vitpeppar funkar bra men inget man vill att bebisen ligger i men som markering att här ska du inte va en början funkar ju.

2013-10-19
malinskamailn
malinskamailn

Få nog testa er fram. Här funkade folie inte, dom lekte med den å som nån skrev så e det inte så bra om dom få i sig det så det togs bort. Vattensprutan funkade bättre. Men för oss handlar det om å ta dom på bar gärning å då räcker det med en blick å fy så går dom därifrån. På dagarna är dörren till vårt sovrum stängd å på natten sover kissarna hellre i soffan där dom kan bre ut sig ;p Nån gång ha vi fått tagit framför allt lillkatten i nackskinnet å lyft henne därifrån. Numera låter dom oftast spjälsängen va än om dom såklart prövar nån gång då å då. Hoppas ni finner nån lösning.

2013-10-19
ica_86
ica_86

Har prövat det jazzzan det fungerar tyvärr inte på våran kisse.

2013-10-19
Jane_89
Jane_89

Jag förstår linda82f det är lite så jag känner att jag gärna vill kunna ha henne liggandes i sin säng med öppen dörr utan att oroa mig, eller hålla koll på katten. Å andra sidan finns det ju sådana baby övervakare eller vad dom heter om man skulle vilja ha stängd dörr, men sån har vi inte. Vad skönt att det fungerar för er SBin21 är själv uppvuxen med katter i sängen och lilla M får gärna gosa och när hon blir äldre sova med katt om hon vill, ser inget negativt med det. största problemet är att han inte har koll på vad han gör.. Flertal gånger har han varit på snudd att hoppa på henne i våran säng. Och i spjälsängen blir det ännu längre avstånd när han dessutom tar sats. Han får vara precis vart han vill förutom där.

2013-10-19
Jane_89
Jane_89

Linda82f ja stänga dörren? :0 varför ska man behöva välja när det enda problemet är att katten inte får ligga i sängen? Dom har väldigt roligt med varann annars. Aluminiumfolie är nog inget för oss då han skulle se det som skoj :)

2013-10-19
Jane_89
Jane_89

Vi la aluminiumfolie i vagn och spjälsängen innan bebisen kom och ingen katt låg någonsin i säng eller vagn. Det prasslar och känns obehagligt att gå el ligga på. Vi var även snabba med sprayflaskan när vi såg att de var på väg upp i sängen el vagnen

2013-10-19
emcb
emcb

Tack för alla tips! :) lutar åt att springa ner till Ica och köpa en vattenspruta. Han får egentligen inte vara i sovrummet ( sedan bebisen kom ) men det är inte alltid man kommer i håg att stänga dörren och då är han där fortare än kvickt.

2013-10-19
Jane_89
Jane_89

våra katter får inte komma in i sovrummet överhuvudtaget då ffa dn ena tycker om bebis lite väl mycket..

2013-10-19
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Fick tips om att prova med aluminium-folie. Att katter inte gillar det, har dock inte provat själv ännu. Vi tänkte prova det när vagn och spjälsäng kommer hem. Du kan ju prova att lägga ut ett lager under dagtid när sängen inte är upptagen ;-) Berätta gärna om du provar och hur det gick...!

2013-10-19
cajzzza
cajzzza

Testat med sprayflaska med vatten så fort katten gör antydan att vilja hoppa upp i sängen? Både låter fräsande och blir blött och otäckt.

2013-10-19
MsLarsdotter
MsLarsdotter
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...