App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orolig mamma

Fick vår dotter förra lördagen och det blev allt annat är rosenskimrande. Hon blev ivägrusad efter en knapp minut på min mage då hon slutade andas. Många vändor senare, med syrgas, lungröntgen, EEG osv, fick vi idag äntligen åka hem efter tid på neonatal. Vi har bara varit hemma sedan lunch idag men jag tycker att hon sover heeela tiden. Vilket väl spädbarn gör? Men har de inte mer vakentid - för här har det i princip bara varit då hon ska äta som hon är vaken. Sen stensomnar hon igen. Tyckte hon var vaken mer på neonatal, men kanske för att det är mer spring där, och olika sköterskor som byter av mellan varven då jag inte varit där... Sen har hon såklart varit med om en enorm påfrestning så kanske behöver hon bara vila upp sig. Kanske får jag äta upp mina ord inatt... men ja. Hur mycke sover egentligen spädbarn? Någon annan med barn som börjat livet på neo och har erfarenhet?

2013-10-18
ChildofJune
ChildofJune

Min plutt sov oxå hela tiden i början, var tvungen att byta blöja och väcka honom ordentligt innan amning annars somnade han utan att äta med tutten imunnen:-) Han var fyra dagar gammal när vi kom hem från bb, dagen efter var typ hela släkten här och hälsade på och han skickades från famn till famn och bara sov! Så var han första veckorna sen gick det över:-)

2013-10-19
AnnaA86
AnnaA86

Tack för era svar.

Är konstigt hur snabbt man glömmer spädbarnstiden. Försöker verkligen minnas hur första dottern sov, men kan inte alls.

Men det har varit lite mer vakentid idag, och framförallt har hon ätit mycket bättre. Hon hade ju sond fram tills igår förmiddag, och blivit delvis matad via den och delvis med flaska. Nu verkar hon ha piggnat till både vad gäller aptit och vakenhet, även om hon sover mycket.

Å andra sidan, har hon ju varit med om mycket sista veckan. Jag, maken och storasyster är ju helt slut, även om det är mer själsligt. Så att hon behöver vila extra är väl egentligen inget konstigt.

Har naturligtvis möjlighet att ringa tillbaka till avdelningen. Ska på återbesök på måndag också.

2013-10-19
ChildofJune
ChildofJune

Min son är 4 v och först nu har har ordentliga vakenperioder på 1-2 timmar. Den första veckan så sov han heeeela tiden. Han var nätt och jämt vaken när han åt sen bara sov han. Du behöver nog inte oroa dig inte för mycket ❤

2013-10-19
saranelson
saranelson

Min son spenderade sina första 2 veckor på neo. När vi kom hem sov han flera timmar i sträck o son du säger bara när jag väckte för ammning och blöjbyte som han vaknade högst 30 minuter. Blev jätte orolig då han va sån hela dagen efter också. Jag rinde neo och pratade med sköterskorna som förklara att miljöbytet kan påverka, samt resan hem kan ha tröttat ut honom ordentligt och att han snart skulle vara mer vaken .... och det blev han heeellla natten:P. Oro dig inte

2013-10-18
caan
caan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...