App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nattar ni i barnets eller er säng?

När ni nattar ert barn, gör ni det då i barnets säng, tex sitter bredvid, tills det somnar. Eller lägger ni er med barnet i er egen säng och när barnet har somnat så lyfter ni över det till barnets säng? (med risk för att barnet vaknar) Kanske beroende på hur gammalt barnet är. Nyfiken på hur ni gör. Jag vet hur jag skulle vilja göra när jag kommer dit, men jag har en bekant som gör tvärtom och jag tycker det verkar konstigt. Därför är jag nyfiken på hur andra gör och vad som funkar för er. Säkert så att det som funkar för en funkar inte för en annan, och tvärtom.

2013-10-18
Cajsaa
Cajsaa

Vi har alltid nattat i sängen. Ger sista målet i soffan sen lägger vi ner sonen i hans säng. Stänger dörren och går ut. Efter ca 30 min sover han...

2013-10-24
Botta_89
Botta_89

V tycker det är viktigt att barnet får en bra relation med sängen så har alltid nattat i barnets säng. När han var riktigt liten o behövde närheten låg jag med handen eller nedböjd i sängen och då kunde han även höra mina andetag och sådär. Vi nattar o nattar om i hans säng nu också :)

2013-10-19
Tfarcher
Tfarcher

Dottern somnar i vår säng oftast med nån av oss som ligger bredvid å nynnar nattvisa å stryker hennes hår. Hon sover oftast hos oss å vi ser ej det som nåt problem eller ovana. Hon är precis 1 år. Som sagt det som funkar för en familj funkar inte alltid för en annan. Vi lyfter ofta över henne till sin spjälsängen när vi ska gå å lägga oss men hon brukar ofta komma över till vår säng nån timme in på tidiga morgonen.

2013-10-19
ica_86
ica_86

när min va mindre så satt hon i våran famn o somnade. Men lite efter att hon fyllt ett, så fick hon en vanlig säng o somnar själv i den

2013-10-19
Madde
Madde

6v ammar i våran säng lägger sedan ner honom i vaggan där han somnar själv.

2013-10-18
Dollfan
Dollfan

5 månader och somnar i sin egen säng med napp och snuttefilt. Har hittills inte varit några problem att lägga ner honom i sängen, säga god natt och gå ut från rummet. Han har somnat av sig själv efter ett par minuter. Nu dock, de senaste tre fyra dagarna, har han börjat protestera och jag har fått gå in och plutta i nappen i munnen typ 10 ggr innan han somnar. Har provat att ha honom i famnen och gosat och sjungit lite, men han vill inte och spjärnar emot, jag hade tyckt det var mysigt annars.

2013-10-18
Hnoss
Hnoss

9 månader, somnar i vår famn i soffan och sedan lyfter vi henne till sin egen säng (vill annars bara bli vaggad men börjar bli för tungt nu..)

2013-10-18
minstjarna
minstjarna

Myser tillsammans med vår 8 månaders i våran säng tills han sommar.. Ser det inte som ett problem som många andra verkar göra, bara mysigt :)

2013-10-18
Jezåe
Jezåe

myset är ca 5 min kan tilläggas, fast när storan var bebis så lade vi oss bredvid och där kunde vi bli kvar i upp till en timme... Gjorde inte så med tvåan! Trean lär inte få den stunden heller...

2013-10-18
solskensmamman
solskensmamman

ja, jag får ju inte plats i spjälsängen som Babyonboard... så jag myser med liten (6mån) i famnen till hon dåsar, då lägger jag henne med napp och filt i spjälsängen.

5 åringen ligger i egen säng och vi läser saga bredvid.

10 åringen får kram och puss i vardagsrummet och lägger sig själv med bok en halvtimme innan släckning.

2013-10-18
solskensmamman
solskensmamman

Min dotter fyllde nyss ett år och har de senaste månaderna somnat själv i sin säng. Brukar läsa en godnatt saga och lite så för att varva ner sen får hon en flaska välling och när hon ätit upp den slänger hon ner sen på golvet och lägger sig ocj sover. Ibland har vi fått sitta breve med en hand på ryggen, för att hon ska känna ro. Men för de mesta somnar hon själv :)

2013-10-18
Beckiiz
Beckiiz

Stora sövdes i vår famn tills hon var 2 år, hon kunde inte varva ner annars, hon har fortfarande svårt att varva ner men  nu läses det saga i sängen och sen ligger vi (oftast maken) kvar tills hon somnat. Har hänt några gånger att hon somnat helt själv, mest när jag varit ensam med båda barnen. Lillan somnar i famnen, funkar inte att lägga henne ner och låta henne somna själv, ligger vi tillsammans i vår säng så bnrukar hon bara krypa runt och skrika som en stucken gris om man håller i henne.

2013-10-18
Yrwen
Yrwen

min 10 månaders ammar jag tills han somnar samtidigt som jag läser en saga. när han somnat lägger jag honom i sin sänge :) funkar bra för pappa och mormor att natta också även om de inte ammar :)

2013-10-18
emelie900308
emelie900308
Bebis på 17 månader

Sonen är 6 månader. Har, sen han var 4 månader, nattat på vår säng o när vi går o lägger oss så skjuter jag över honom till spjälsängen. En arm under kudden o en arm under benen o bara drar utan att lyfta. Hans spjälsäng står ihop med vår säng, med ena långsidan borttagen. Jag gör så för att han inte kan komma till ro annars, om jag inte är väldigt nära. Innan dess så somnade han armarna eller på bröstet hos mig eller mannen. Men nu tvärvägrar han att pappa nattar. Dag eller natt.

2013-10-18
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...