App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fler barn?

Hur vet man vad som är rätt? Vi har 3 barn sen innan som är i åldrarna mellan 6½år och 9 år. Innan sommaren i våras började jag prata om att de hade varit mysigt med ett till syskon. Och att vi då skulle försöka efter sommaren.  Men sen så pratade vi inte mer om det under sommaren.. För någon månad sen började maken prata om det igen. Men nu är jag osäker på hur jag vill göra. Ena dan vill jag och nästa dag inte. Delas har jag funderat på om det inte blir förlångt i mellan åldrarna. Och nu när de är så stora så klara de sig själva mer och mer. Och man kan hitta på saker med dem på ett annat sätt. Man behöver inte tänka på allt det som tillhör småbarnstiden. Vi har prata om att t ex åk till liseberg och andra ställen men har man en bebis så är man tillbaka där vi var innan. Men den största anledningen är ekonomin. Jag studera men till färdig i mars. Efter det har jag inget jobb som jag kan gå tillbaka till. Jag är bara anställd som timvikare i en bemanning. Och de är inte säkert att jag kan få så mycket jobb så jag kommer upp i den lönen jag behöver har för att vi ska klara oss. För jag har ingen a-kassa som jag kan dryga ut med och jag kan inte få aktivitetstöd som jag hade innan jag började studera för jag har varit ifrån arbetsförmedligen i mer än ett år.  Så jag står helt utan inkomst efter studierna. Jag är även orolig för att jag inte kommer kunna jobba så mycket om jag blir gravid då jag drabbade av svårt foglossning under sista graviditeten. Min man säger varje dag att jag ska ringa barnmorskan och ta ut mitt skydd och att det kommer ordna sig. Och få jag foglossning som sist så kommer de sjukskriva mig. Jag analysera hela tiden medans han känner väl mest att vi ta det som det kommer.

2013-10-17
Bea3
Bea3

OM den största frågan för dig är osäkerheten kring ekonomin, kan ni inte vänta och se hur det blir för dig då studierna är färdiga? I mars, drygt ett halvår bort? Kanske får du jobb med en gång och kan börja bygga upp en SGI så en föräldraledighet känns säkrare för dig?

2013-10-21
ChildofJune
ChildofJune

Under helgen har jag funderat mycket hur vi ska göra. Och jag kom fram till för min egen del att jag är nöjd som det är med tre barn. Berättade för maken hur jag kände och han blev riktigt besviken då han verkligen vill har ett fjärde. Han sa att han ställt in sig på att vi ska försöka blir gravid.

Hur gör jag nu?

2013-10-21
Bea3
Bea3

När jag läser igenom det jag har skrivit så se jag oxå att jag är mer på nej-sidan.

I dag när jag vaknade så kände jag skiter i allt jag funderar på och bara kör på. Det kommer lösa sig. Vi har ju prata lite med barnen om det för de har sagt att de skulle vilja har ett syskon till. Men sen när det gått några timmar så började jag fundera igen.

Jag har funderar på det att bestämde jag/vi oss för att inte försöka med ett fjärde. Kommer jag ångrar mig senare?

2013-10-18
Bea3
Bea3

jag känner också som dig, ska man försöka på ett barn till ? vi har en dotter på 10mån men jag längtar så efter ett barn till men min sambo vill vänta och säger att jag ska vara glad för det barn vi har och jag är verkligen jätte glad för henne men jag önskar henne ett syskon.. :/

2013-10-17
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...