App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad ger jag min 5,1 månaders att äta?!

Hej på er! Skulle behöva lite tips på vad jag kan ge min lilla 5 månader o en vecka gammal tösabit att äta. Jag helammar henne, var tredje timma ungefär, men känner nu att det är dags att ge lite extra näring på kvällen, samt nog snart läge att sluta amma helt (inga kommentarer om det tack, är redan jobbigt med att hon verkar så känslig mot en hel del, t ex lök, vitlök, choklad, kryddor, tomater mm). Har märkt att hon senaste tiden är jättekinkig på höger bröstet, verkar som att mjölken inte rinner till riktigt där. Och fast hon äter länge väl på båda brösten på kvällarna (vid 20 och 23 ca), vaknar hon ändå superhungrig vid 02 och runt halv fem. De senaste nätterna har hon dessutom börjat vaknat ännu oftare, och vill nu ha mat redan efter två timmar....Hon börjar ju närma sig ett halvår nu, så jag tycker liksom att ätandet borde minska ner, och inte öka! Så, vad kan jag ge henne?!? Har provat lite mjölkersättning Nan ngra gånger, men det verkade hon inte alls gilla. Hon gillade dock Sempers risgröt m äpple, men, spydde kaskader av detta sedan, så den provar jag inte gärna igen... Tänkte ev prova att byta om hon istället gillar Sempers mjölkersättning, men drar mig för detta, då hon kaskadspydde av den vid en månads ålder, när jag behövde använda den en gång. Nu är hon iofs större, men, det kanske är dumt att fortsätta prova mjölkersättning, när hon ändå snart är sex månader? Jag tänkte ju ändå sluta amma ungefär då, och börja med välling. Dumt att introducera två nya saker så snart menar jag. Om ni hänger med?! ;) Kanske lika bra att så smått börja med välling redan nu, för det står ju ändå från ca sex månader på paketen? Hör gärna av er med era erfarenheter, vore så skönt att få lite tips och råd. Dvs, om det är ok med välling redan nu (tänkte som sagt börja ge henne det på kvällen först, för att sedan öka så smått och sluta amma om ca en månad)? Och vilka sorter är bra? Gonattvälling fr Nestle på kvällen kanske, eller vanlig mild havrevälling direkt, både dag och natt (fr te x Semper) som jag sedan bara ökar dosen på ( vad är skillnaden på gonattvälling o vanlig välling förresten?!)?! Har även provat egengjord havregrynsgröt, men hon äter bara pyttelite, så det känns som att det kan ta ett bra tag innan man får i henne ordentligt. Tacksam för alla svar:)

2013-10-16
misfia
misfia

Hade fem månaders kontrollen idag på BVC.. Tog upp detta.. Då sa hon ge gröt som sista mål.. För att mätta mer.

2013-10-17
Aleona
Aleona
Bebis på 13 månader

Majsan38; jag hade ju tänkt sluta amma rätt så snart, och då vår äldste son pga kolik fick Nutramigen, så är jag ej så hemma på vad man skall ge istället för bröstmjölken. Jag trodde kanske att man kunde ersätta amningen med välling, och fylla upp med större och större smakportioner av mat. Därav undrade jag vilken välling som var ok, då det ju känns som att jag nu bör introducera den så smått. Men, då är det ersättning de ska istället alltså, och ingen välling alls? Jag får fortsätta ge henne lite smak av ersättningen (har köpt Nan) och hoppas att hon snart börjar tycka om den...

2013-10-17
misfia
misfia

Dina bröst anpassar sig oxå...så bara att dem inte läcker längre betyder det inte att din mjölk sinar. 😊

2013-10-17
Karopauli
Karopauli

Varför inte börja så smått med smakportioner och sedan amma det som går el ge ersättning? Då menar jag en tsk potatismos till lunch i 4 dagar och sedan prova mosade ärtor i fyra dagar osv.

2013-10-17
Mumtotwo
Mumtotwo

Vore ju dessutom bra om någon välling funkade, om man måste iväg och mannen kan behöva mata. Har ju som sagt inte så mycket mjölk över nu (förut kom massor fr andra bröstet medans hon ammades), så jag skulle ju behöva nåt tips på vad man kan ge i "nödfall"?!

2013-10-17
misfia
misfia

Hej igen! Har även hittat en mild havrevälling fr Semper, den är iofs fr 6 månader, men innehåller ju inget vete. Någon som vet om den är bra?! Borde ju funka eftersom den verkar vara glutenfri?! Tänkte annars prova den milda havregröten, tack för tips:) Och i natt vaknade hon som vanligt en hel massa gånger.....gäääsp....

2013-10-17
misfia
misfia

Min lilla är 4 1/2 mån och jag började ge henne mild havregröt, den som är från 4 mån. Det fungerar för oss. Hon är fortfarande helammande och äter gröt på em. Märket Nestle köpte vi eftersom det står hur man kan göra i ordning smakportion. Lycka till!

2013-10-17
DAleksic
DAleksic

Nä samma här.. Förut somnade jag på en gång tom under amningen.. Men nu har jag också jätte svårt somna om..sömnen som är så dyrbar nu :P

2013-10-16
Aleona
Aleona
Bebis på 13 månader

Glömde säga, skönt att höra att man inte är ensam om detta! Skall tänka på det när jag ligger vaken inatt:) (har ju tyvärr lite svårt att somna om emellan amningarna...)

2013-10-16
misfia
misfia

Levena; tack för tipsen, fast, vågar inte riktigt prova risgröten igen än. Har aldrig sett någon kräkas så mycket:(...Men, vi fortsätter ge henne lite havregrynsgröt som vi malt lite mindre innan. Och ökar på successivt. Blandade i med lite mosad banan ikväll, det mesta åkte väl iofs ut, men, bara att prova igen imorgon. Så får vi hoppas att hon snart kan få i sig tillräckligt m gröt snart, så hon slipper vara så hungrig...vår lilla hungran!
Aleona; jag håller med, visst är det jobbigt nu på nätterna! Vi får se om vi kanske kan få några fler tips här:)

2013-10-16
misfia
misfia

Der kanske är så att hon ökar mjölkproduktionen? Det finns ju perioder där dem bara vill äta och aldrig verkar nöjd men det går oftast över på några dagar/en vecka. Jag skulle börja försiktig med mat. Vill du verkligen inte amma så kan du ju byter och ger ersättning istället men det är ingen garanti att hon sover bättre och längre. Dem flesta har ju perioder där dem sover bra, till och med hela nätter och sen vaknar dem plötsligt hur många gånger som helst. Hoppas det löser sig för er! 😊

2013-10-16
Karopauli
Karopauli

Alltså telefonen skriver hur den vill... Haha men du förstår nog 😊

2013-10-16
Aleona
Aleona
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...