App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

HJÄLP!!! Min dotter vägrar att äta mat

jag har en dotter på nästan 10 månader som vägrar att äta mat hon är jätte jobbig å inte bara det hon vägrar äta mat med bitar i så jag måste mixa sönder maten till len puree, Ibland så kan hon äta utan problem det går bra att locka henne med nån godsak men nästan alltid så är hon omöjlig, vet inte vad jag ska ta mej till med detta hon tycker inte om mat, Varje dag är en kamp, Jag blir galen!!!  Hur är era 10 månaders bebisar med mat??

2013-10-14
sandy100
sandy100

Tack för alla bra tips värkligen till stor hjälp :) jag ska försöka göra lite av det ni sa plock mat och hon kanske helt enkelt inte tycker om burkmat så det får nog bli lite av våran mat ist men jag ska inte ge upp hopet, tack ska ni ha :)

2013-10-17
sandy100
sandy100

Mina tips är att äta tillsammans med henne, prova att erbjuda henne er mat ifall det är burkmaten hon inte gillar, prova mat med mer kryddor/örter, och framförallt sluta att truga och locka med maten. Ställ fram mat, ät själva er mat och låt henne bli intresserad utav mat i sin egen takt. När ni märker att hon visar intresse, hjälp henne eller låt henne kladda själv med maten om hon verkar föredra det. Det kan ta ett tag innan hon visar nåt intresse men gör ingen sak av det utan bara fortsätt att erbjuda henne, en dag lossnar det. De klarar sig på enbart amning/ersättning i den åldern men erbjud vanlig mat innan du ger bröstet/flaskan.

2013-10-14
vevvis81
vevvis81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...