App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Skaffa katt eller inte....

Jag har haft katt i stort sett hela livet men efter att vår senaste katt dog bestämde vi oss för att pausa några år, eftersom jag då var gravid. Nu har vi två barn och vi har av en slump blivit tillfrågade om vi vill ta emot en 1årig katt. Jag kan inte bestämma mig... Jag älskar djur och barnen med så jag tror det kommer bli en älskad familjemedlem. Men det jag inte saknar är kattsanden på golvet runt baljan och som sprids med tassar och fötter runt i huset. Päls som fastnar på kläder, i möbler/sängar. Oroar mig lite för om katten kommer störa barnens nattsömn också. Just den här katten är van vid barn och gosar gärna i sängarna på nätterna vilket är mysigt egentligen.... Men... Antar att jag tänker annorlunda och mer praktiskt nu när jag har barnen. Suck...

2013-10-13
emcb
emcb

SBIn21:

Tack för bra svar! Och just för att en katt faktiskt lever länge och kräver ändå en del av sin ägare så vill vi tänka igenom ordentligt innan vi belsutar oss för att ta hem en ny "familjemedlem".

Kollade på Modkatt lådan och den var riktigt fiffig och snygg :-) Lite dyr men som sagt man har ju den i kanske 15år... så det är det ju värt!

Vi har alltid köpt kvalitets mat/pellets till våra katter, efter ras, inne eller ute katt osv. Så det kommer vi göra även denna gången.

Och nej jag kommer inte köpa pellets eller kristaller till lådan. Pellets luktar och kristaller ser väldigt ofräscht ut, tänk att katten ska trampa runt i allt det där gula... Nepp det blir kattsand men ett bra märke, hellre lite dyrare. Har aldrig varit nöjd med kattsand ifrån ica utan köper ifrån zooaffär, kommer tyvärr inte ihåg vad märket var på det senaste vi använd. Kan du rekomendera något bra märke?

2013-10-13
emcb
emcb

Peewee är pellets och nej det kapslar inte in bajset men det är enkelt att ta upp å ner i toan. Jag tycker det är det bästa jag testat hittills. Har haft katt hela mitt liv och olika lådor/sand men tycker aldrig det funkat så ta som nu. :)

2013-10-13
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 5 månader

Det där peewe, är det pellets? Tror vi testade det en gång men det luktade mkt mer än kattsanden. Det kappsade ju inte in bajset...

2013-10-13
emcb
emcb

Köp peewee till katten det luktar mycket mindre, mer ekonomiskt och spånet som blir kan man spola ner i toan :) funkar kanonbra till våra två kissar.

2013-10-13
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 5 månader

Jo jag vet... det är så mkt positivt. Men nu när man levt utan katt några år så har man vant sig lite :-) Ett annat minus är att vi är rätt spontana och reser en del både längre och kortare resor. Då är det kattvakts fixandet eller kostnaden för pensionat...

Sist hade vi en väldigt bra kattsand som klumpade sig och tog bort ALL doft men nackdelen var att den var väldigt fin och följde med i kattens tramdynor. Jag kommer ihåg att jag var helt knäpp på att borsta kattsand.

Barnen älskar ju djur och vi passade en katt för ett tag sedan och de var helt underbara med den

Är lite rädd för att det ska uppstå allergi hos barnen också... Ett av barnen har astma men har aldrig visat allergi än så länge mot pälsdjur... Men tänk om man står där med en katt som alla älskar och så måste vi hitta ett nytt hem åt den, lättare sagt än gjort. Och den här katten har ju dessutom redan bytt hem två gånger...

Ja jag vet, jag tänker föööör mkt. ;-)

2013-10-13
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...