App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1-årskalas, vad ge sonen?

Vad gav ni ert barn på dennes 1-årskalas? Jag funderar på frukt med lite grädde.. Men jag har hört andra som gett pannkakstårta... Och min bror gav sin dotter tårta i Och det tyckte vår mor att jag med ska ge min son- men jag vill inte introducera godsaker än.. :-/

2013-10-10
Tessan29
Tessan29

Brkar göra en tårta för gästerna som kommer, jag gillar att baka. Barnen däremot gillar inte tårta alls om det inte är en drömtårta förstås. De har fått bär eller frukt istället.

2019-04-30
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vi gav en liten hemgjord gräddtårtebit. Tänker att det inte skadar med en liten smakbit. Dock var det mest jordgubbarna på tårtan som intresserade ettåringen. Grädden ratades helt.

Har aldrig givit godis till sonen men annars får han smaka det mesta vi äter. Tror det är bra att smaka lite av varje och så blir det att vi försöker äta sött mindre ofta också :)

2019-04-30
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Vill ni inte ge godsaker så ge henne inte det. Det är ändå ni som bestämmer, inte alla andra. Vår son fick en skål med fruktsallad då han är allergisk mot mjölk så gav vi inte grädde. Men annars är det en mycket bra idé.🙂

2019-04-30
Maandiiis
Maandiiis
2019-04-29
Soplil
Soplil

Nu när dottern fyllde år fick hon en egen liten tårta på födelsedagen gjord på sockerkaka, grädde å hallon med ett ljus i såklart. Sockerkakan va inte alls intressant så den mata hon katten med 😜 men grädde å hallon va gott. Vi hade sen ett större kalas för släkt å vänner på lördagen å då bjöds de på tårta, cupcakes å bullar (jag gillar å baka) å dottern åt lite grädde å bär.

2013-10-16
ica_86
ica_86
Barn på 2 år och 5 månader

Gjorde en egen nyttigare variant av tårtan som bakade till släkten. Min lille fick en tårta utan socker, smaksatt med banan, kiwi och grädde. Den uppskattades!

2013-10-15
lisigh
lisigh

Vi hade nån bulle till de som ville ha men sonen fick frukt.

2013-10-15
Jasie
Jasie

Vår dotter fick en 20 personers tårta att gräva ner fingrarna i men tyvärr så gjorde hon inte det :( men hon fick en bit iaf, hon smaka och så men glufsa inte i sig hela biten. På barnkalaset fick hon en muffins som var mycket godare än tårta.

Tycker att det är upp till alla att göra hur man vill med sina barn, men vår dotter får smaka allt vi äter och dricker. Hon nöjer sig med en tugga eller två.

2013-10-15
Biljana81
Biljana81

Nej ingen som ska bestämma över mitt barn utom jag och min sambo men vill höra hur andra föräldrar tänker. :-) vet ju hur föräldrar resonerar.. Dem tycker ju barnen ska ha lite gott.. Men jag förstår inte varför dem ska ha det? Som du skrev det är inte synd om dem som inte får godsaker snarare är det en godhet man gör :-).

Men den där muffinen lät ju god och annorlunda :-)

2013-10-15
Tessan29
Tessan29

mina har fått tårta.

2013-10-14
osisen
osisen

Ok verkar som dem flesta ger tårta på födelsedagen men jag ska göra pannkakor med fruktfyllning med lite grädde spritsat runt om och sen ett litet ljus i mitten :-). Det blir nog toppen! :-)

Kul att höra hur andra gör så tack för att ni delar med er :-)

2013-10-14
Tessan29
Tessan29

vår dotter åt tårta för första gången när hon fyllde 1 år (aldrig ätit något sött innan) men hon tyckte inte om det så vi fortsatte med noll sött tills hon va två. nu går hon någon liten godisbit på lördagar. jag hade gett barnet frukt som den gillar! :-)

2013-10-10
klumpidunsa
klumpidunsa

Vår dotter blev ett igår och då fick hon en liten bit tårta. Hon har aldrig ätit nåt sött innan och kommer inte att få nåt nu heller så det känns som om en liten bit tårta på ettårsdagen inte är en sån big deal (eller jag tycker inte det). Det viktigaste är ju att det inte är en vana att ge sånt :)

2013-10-10
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 4 månader

En gräddbulle/mums mums. Så gulligt när dom får kladda och äta som dom vill sen in i duschen. Men frukt med grädde kan ju också funka.

2013-10-10
malinskamailn
malinskamailn
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...