App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Acos D-droppar

hur funkar detta för er?! Min lilla 5 veckor verkar skrika och skrika senare på kvällen när man ger acos droppar på förmiddagen. Finns inget man kan göra för att tysta honom, han är orolig sover dåligt och vaknar osv, slutade med dropparna en helg och verkande inte alls som han är när han får dropparna

2013-10-08
lillemzy
lillemzy

Läste på ett helt annat forum att ACO har köpt upp Dunmedic - hittade ingen särskilt information om det när jag googlade, men - går man inte på d-droppar punkt se, som är en sida om just Dunmedics droppar, och klickar sig in på "Kontakt och företag" så hittar man följande:

ACO Hud Nordic AB

Box 622
194 26 Upplands Väsby
E-post: info@aconordic.com
Telefon: 08-59 00 29 00

 

Tycker att det blev än mer intressant plötsligt...

2013-10-10
ChildofJune
ChildofJune

Skrev kanske lite för snabbt och otydligt igår. Det jag menade är inte att ge D-droppar + magdroppar utan jag undrar om någon av er (vars barn reagerar med magont på ACOs droppar) har provat att ge Sempers D-droppar? De innehåller både D-vitamin och den bakteriekultur som ingår i deras vanliga magdroppar.

2013-10-09
gamo
gamo

Har du provat att ge Sempers magdroppar med D-vitamin?

2013-10-08
gamo
gamo

Fast de har ju den skyldigheten. Även ett livsmedel måste ha en innehållsförteckning där man deklarerar samtliga ingredienser och tillsatser. Enda skillnaden är alltså att Aco är godkänt att säljas som läkemedel och att produkten måste kontrolleras regelbundet.

Men jag håller med dig om att det är väldigt intressant varför dunmedic valt att göra den varianten... ett kosttillskott får påstå minska risken för sjukdom medan läkemedlet får skriva att det förebygger sjukdom. Och så vitt jag vet är alla medvetna om de hälsofördelar som finns med d-vitamin som just läkemedel. Vill man få sålt sin produkt borde man väl satsa på att få det klassat som läkemedel, känns mer seriöst.

2013-10-08
ChildofJune
ChildofJune

Jag har fått informationen att enda skillnaden mellan ett läkemedel och ett kosttillskott/livsmedel är att ett läkemedel måste godkännas för att få säljas, medan ett livsmedel inte måste det. Men även för livsmedel måste ansvarigt företag följa livsmedelslagen och garantera att de livsmedel de säljer är säkra att använda.

2013-10-08
ChildofJune
ChildofJune

Byt till dunmedics, de innehåller inga e-ämnen.

2013-10-08
ChildofJune
ChildofJune

Acos D-droppar innehåller ett konserveringsämne som heter E320 eller Butylhydroxianisol, BHA. Några av E320 biverkningar är: Leverskador. Lung- mag- och äggstockstumörer Lagras i kroppsvävnader. Kronisk urticaria – utslag som kliar och svider. Konjunktivit (ögoninfektion). Huvudvärk. Hudblåsor. Hals- och bröstsmärtor. Skapar patologiska förändringar i hjärnan och ökar aggressionsmönstren. Fortplantningssvårigheter. Fosterskador. Dermatit Cancer. Astma. Blodförändring. Och vissa har upplevt att deras små barn fått ont i magen av just acos d-droppar.

2013-10-08
lillemzy
lillemzy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...